רוטבי בישול בישולים, אסם (צילום: סטודיו אסם,  יח"צ)
רוטבי בישול בישולים, אסם | צילום: סטודיו אסם, יח"צ

רוטבי בישול בישולים, אסם

יש אנשים שמבשלים עם רטבים מוכנים. אנחנו מקבלים את זה. למעשה, לא אחת אנחנו מתקנאים באותם בשלנים, שלובשים את עצלנותם על השרוול בעוד אנחנו עושים שמיניות באוויר כדי להסתיר אותה מפני הבריות. עוד יתרון של מקצרי הדרך הללו הוא שהאוכל שלהם תמיד מבריק יותר, שזוף יותר ותמיד תמיד מתוק יותר. אם אנחנו מכינים בעצמנו רוטב למוקפץ, לשם הדוגמה, ומפחיתים את כמות הסוכר עד שהמצפון שלנו מפסיק להרעיש, הרי שהם פשוט שופכים את הבקבוק מכל הלב והתוצאה, אי אפשר להכחיש, לא פחות טעימה, ולעיתים הרבה יותר.

כל זה כדי לספר שאת רוטבי הבישול של אסם – רוטב לחזה עוף, רוטב לעוף בתנור ורוטב לדג -  לא ניסינו בבית (השתגעתם? אנחנו לא משתמשים בדברים כאלה!) אבל חברים אהובים שלנו ניסו גם ניסו, וחזרו עם מסקנות. הרטבים מתקתקים וטעימים, הם דיווחו מהשטח, אבל הכמות שמומלצת בהוראות על הבקבוק אינה מספיקה ובשביל האפקט המשמעותי צריך לשפוך ממנו עוד ועוד. עוד הם הלינו על הצבע החיוור של התוצר המוגמר, שאנחנו בדרך כלל לא מצפים לו במקרה של רטבים מוכנים. גם אותו אפשר לפתור עם תוספת של תבלינים עזי צבע כמו כורכום או פפריקה.

שורה תחתונה: טעים, אבל לא חשוב כמה עצלנים אתם – שיקול דעת תצטרכו להפעיל כאן. 3 כוכבים.

מחיר: 15.90-14.90 לבקבוק.

קמח שמרים פיצה, סוגת (צילום: סוגת)
קמח שמרים פיצה, סוגת | צילום: סוגת

 

קמח שמרים פיצה, סוגת

כמה וכמה בצקי פיצה ביתיים ניסינו בחיינו, חלקם צלחו יותר וחלקם פחות, ודווקא הקמח הזה של סוגת הפתיע וסיפק את הבצק המוצלח מכולם. אנחנו לא יודעים מה ארז קומרובסקי רקח שם בדיוק, בקמח הזה, אבל כל מה שצריך זה להוסיף מים ושמן, ללוש ולהמתין ממש קצת ואז - באמת שמדובר בפיצה של 100 אחוז הצלחה.

שורה תחתונה: יותר טוב מכל בצק שתכינו לבד. 5 כוכבים.

מחיר: 8.90-7.10 שקלים לקילו.

משקה Perrier & Juice בטעמים (צילום:  יח"צ)
משקה Perrier & Juice בטעמים | צילום: יח"צ

משקה Perrier & Juice בטעמים

כמה סטייל יש במשקה החדש של פרייה, כמה יופי וכמה טוב טעם. מדובר במים המוגזים המוכרים של המותג, אבל בתוספת עדינה ביותר של טעם (יש אננס-מנגו ויש אפרסק-דובדבן), שנותנת להם ויץ נעים שאין בו לא מתיקות ולא כובד. אם היה קיץ (והיה נופל עלינו המון כסף מהשמיים) היינו כנראה גומעים פחיות כאלה בכמויות.

שורה תחתונה: כמו מים בטעמים, אבל מוגז, והרבה הרבה יותר עדין וטעים. 5 כוכבים.

להשיג בנקודות המכירה ובאתר בלנד 

דגני בוקר קוואקר (צילום:  יח"צ)
דגני בוקר קוואקר | צילום: יח"צ

Oat Flakes, דגני בוקר על בסיס שיבולת שועל, קוואקר

מי שאינו מכיר את האיש לבן השיער בכובע מאריזות הקוואקר בווודאי מכיר אותו ממדפי דגני הבוקר. שם כיכב עד היום עם מה שנקרא אצלנו "קורנפלקס ריבועים" – דגני בוקר בטעם רגיל או קינמון, שקצת נראים כמו כריות אבל שונים מכריות בתכלית השוני. אז עכשיו מתרחבת הנוכחות של הדמות המסתורית על המדף, והפעם עם פתיתי שיבולת שועל קראנצ'ים בטעמי דבש או חמוציות. אנחנו, כחובבים מושבעים של קורנפלקס ריבועים, שמחנו מאוד לנסות את המוצרים החדשים, ונהנינו בעיקר מזה בטעם הדבש, שהיה מתוק, פריך וטוב, ושלח אותנו ליומנו עם תחושה שלפחות צרכנו קצת שיבולת שועל על הבוקר.

שורה תחתונה: תמיד שמחים לפגוש את האיש לבן השיער ואת כובעו. 4 כוכבים.  

מחיר: 19.90-17.30 שקלים לאריזת 400 גרם.

רבע לשבע בלונדי, עלית (צילום: יחצ שטראוס,  יח"צ)
רבע לשבע בלונדי, עלית | צילום: יחצ שטראוס, יח"צ

רבע לשבע בלונדי, עלית

בעלית כנראה שמעו שאמרנו שאנחנו סאקרים של שוקולד בלונדי, והם לא מפסיקים להפציץ במהדורות שמקשות עלינו להמשיך את החיים במשקל סביר. עכשיו זהו חטיף רבע לשבע האהוב, שעל הנייר מורכב מאצבעות ופל בטעם קרמל מלוח עם שברי עוגיות בציפוי שוקולד לבן קרמל – ונשקר אם נגיד שהבחנו בכל אלה, אבל מה שאנחנו יודעים זה שהוא זהוב, קרמלי, מתוק בטירוף וממכר לגמרי.

שורה תחתונה: נו, סאקרים של בלונדי. 3.5 כוכבים.

מחיר: 10.90 שקלים ל-120 גרם.

חטיפי צ'יפס אורז אקסטרה, תבליני מימון (צילום: א.ל ייצור ושיווק,  יח"צ)
חטיפי צ'יפס אורז אקסטרה, תבליני מימון | צילום: א.ל ייצור ושיווק, יח"צ

חטיפי צ'יפס אורז אקסטרה, תבליני מימון

אם היינו מקבלים קלוריה על כל מוצר מבוסס פריכיות אורז שמציג את עצמו כחטיף, כנראה כבר לא היינו עוברים בדלת. חטיפים הם חטיפים, פריכיות הן, למרבה הצער, פריכיות, ועד היום מעולם לא התאחדו שני הדברים לאחד. אז אנחנו שמחים לבשר שהצ'יפס אורז (חום! מלא!) של אקסטרה מבית תבליני ממון, בהחלט מקרבים אותנו אל היעד, עם פריכיות דקיקות שבדקיקות בשלל תבלינים. תמצאו שם טעמים מוכרים כמו מלח ים ופפריקה, שאותנו פחות ריגשו, אבל גם טעם טקסס ברביקיו, שכבר מתחיל לגבש אישיות של חטיף אמיתי, וצ'ילי חרפרף ונחמד.

שורה תחתונה: פריכיות אורז הן עדיין לא חטיף, אבל סוף-סוף אנחנו מרגישים שאנחנו מתקרבים לשם. 4 כוכבים.

מחיר מומלץ: 10.90-5.90 שקלים ל-120-60 גרם.

צ'אנקים של בצק עוגיות שוקולד צ'יפס, בן אנד ג'ריס (צילום:  יח"צ)
צ'אנקים של בצק עוגיות שוקולד צ'יפס, בן אנד ג'ריס | צילום: יח"צ

 

צ'אנקים של בצק עוגיות שוקולד צ'יפס, בן אנד ג'ריס

מותג הגלידות המוכר הוציא לראשונה מוצר שאינו גלידה, אלא שבבי בצק עוגיות שבשגרה אנחנו רגילים לתור אחריהם באחד הטעמים הכי פופולריים של הגלידה - בצק עוגיות. הפעם מדובר רק בגושים עצמם, בגודל מכובד יותר, שמאחסנים בהקפאה וניתן לזלול לבד או בצירוף כל גלידה שרוצים (אם ממש רוצים אפשר גם לאפות אותם לכדי עוגיות של ממש, אבל זאת לא המטרה).

האמריקאים מאוד אוהבים מוצרי בצק עוגיות למיניהם, הישראלים פחות, ולכן היינו סקפטיים לגבי המוצר החדש - אבל וואללה, גילינו שמדובר ביציאה כיפית מאוד שמצליחה להחזיק כנשנוש מתוק (מתוק מאוד אפילו) עם או בלי גלידה ליד. רק המחיר הגבוה הותיר אותנו קצת מאוכזבים, בכל זאת מדובר בסך הכול בבצק עוגיות קפוא, ולא בשום חומר גלם יקר או יוקרתי.

שורה תחתונה: ממתק מגניב, אבל מה נסגר עם המחיר? 3.5 כוכבים.

מחיר: 22.90 שקלים למארז. להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המפעל של בן & ג'ריס.

ביסלי שום בצל וביסלי זעתר, אסם (צילום: סטודיו אסם,  יח"צ)
ביסלי שום בצל וביסלי זעתר, אסם | צילום: סטודיו אסם, יח"צ

ביסלי שום בצל וביסלי זעתר, אסם

בכל זמן מה משתחררים לשוק טעמי ביסלי חדשים, ובאופן קבוע הם אינם מצליחים להתחרות באלה הקלאסיים ובראשם ברביקיו וגריל. אז למען הסר ספק גם הפעם הטעמים החדשים - זעתר ושום-בצל - לא הצליחו לנצח את האבות המייסדים, אבל וואללה, חיבבנו אותם יותר מאשר את האופציות האחרות. הטעם המוצלח מבין השניים היה ללא ספק בצל ושום, שאומנם לקה בחסר בעוצמת טעמי השום אבל היה טעים מאוד, ומתובל במידה טובה כל כך שהתקשינו להניח את האריזה מהיד. טעם הזעתר היה מעודן יותר, והצליח להפתיע עם שילוב לא שגרתי וחביב. משום מה שני הטעמים החדשים קיבלו מאסם את אותה צורה, מה שאנחנו במקומם היינו רואים כעלבון, אבל בסך הכול, בביסלי כמו בביסלי, המוצר טעים, ולא סתם מדובר באחד החטיפים הכי פופולריים בארץ כבר עשרות שנים. 

שורה תחתונה: זה לא ביסלי גריל, אבל השום-בצל ממש טעים (4 כוכבים), וגם הזעתר סבבה (3 כוכבים).

מחיר:  4.40-3.40 שקלים ל-60 גרם.

ופלים לימון ללא תוספת סוכר, מן (צילום:  יח"צ)
ופלים לימון ללא תוספת סוכר, מן | צילום: יח"צ

ופלים לימון ללא תוספת סוכר, מן

בימים אלה, אל הוופלים בטעם וניל ובטעם שוקולד של מן, שכבר קיבלו גרסאות ללא תוספת סוכר, מצטרף טעם הלימון. בצעירותנו אנחנו מודים שבזנו לו בוז גדול אבל היום אנחנו יודעים להעריך אותו, ואם אפשר אז עם כוס סודה טובה ליד. אז ניסינו את הוופלים לימון החדשים, אף שאיננו נמנים עם קהל היעד, ואנחנו יכולים לעדכן שהם ממש אחלה, לא חסר לנו בהם כלום, וממש כמו שאנחנו עושים עם ופלים מן הרגילים – חיסלנו חבילה שלמה שלהם לצד הקפה של אחר הצוהריים (ואחר כך הצטערנו על הרגע שנולדנו, אבל זה כבר סיפור אחר).

שורה תחתונה: אוהבים מן? תאהבו גם את אלה. 4 כוכבים.

מחיר: 6.90 שקלים לחבילה.

משקה שיבולת שועל לייט, תנובה Alternative (צילום:  יח"צ)
משקה שיבולת שועל לייט, תנובה Alternative | צילום: יח"צ

משקה שיבולת שועל לייט, תנובה Alternative

על חלב שיבולת השועל מסדרת אלטרנטיב של תנובה כבר עפנו פה יפה יפה. למעשה הוא היה כה מוצלח בעינינו, שלראשונה יכולנו לראות את עצמנו מצמצמים את השימוש בחלב פרה ועוברים, לפחות מפעם לפעם, לקפה שיבולת שועלי.

ואז הגיעה הגרסה הלייט של אותו משקה שיבולת שועל (בינתיים במהדורה מוגבלת), והוסיפה ובדקה את הסובלנות שלנו לחלבים נטולי חלב. מבט ברשימות המרכיבים הראה שההבדל העיקרי בין משקה שיבולת השועל הרגיל לזה הלייט הוא קיומו של שמן קנולה (!) במשקה המקורי. אחרי שנרגענו מהזעזוע הכרוך בהבנה שלאורך זמן מה שתינו שמן בקפה שלנו, ניסינו את הגרסה הנטולה וגילינו שלא ברור איך ולמה, אבל נוכחותו של השמן כנראה מיטיבה עם החלב. רוצים לומר, גרסת הלייט הייתה דלילה יותר ופחות מפנקת בכוס הקפה שלנו, אבל האמת? יחסית לחלבים צמחיים אחרים, הוא עדיין סבבה לגמרי.

שורה תחתונה: מעדיפים את הלא לייט, אבל גם זה בסדר. 3 כוכבים.

מחיר: 12.90-9.20 שקלים לליטר.

שקדי מרק בשקיות אישיות, מנה (צילום:  יח"צ)
שקדי מרק בשקיות אישיות, מנה | צילום: יח"צ

שקדי מרק בשקיות אישיות, מנה

תמיד אותה מלחמה פנימית: מצב אחד אהבתנו לאריזות אישיות, מצד שני חיבתנו העזה לכדור שאנחנו חיים בו. הפעם אלה שקדי המרק של מנה שעוררו בתוכנו את הקרב, עם מארז של 9 שקיות קטנטנות של שקדי מרק פריכים וטעימים. כן, זה שומר נהדר על הטריות, כן, נורא כיף לחלק שקית לכל ילד במקום להעביר ביניהם את השקית הגדולה, כן, זה כיף שיש שקיק שכזה בתיק כחטיף לשעת חירום. אבל ההתחממות הגלובלית, מה יהיה איתה?

שורה תחתונה: לו רק היינו מצליחים להגיע לאחת, הכל היה קל יותר.

מחיר מומלץ: 12.90 שקלים למארז.

קרקר thin עם ירקות, פיטנס (צילום:  יח"צ)
קרקר thin עם ירקות, פיטנס | צילום: יח"צ

קרקר thin עם ירקות, פיטנס

הקרקרים הדקיקים מבית פיטנס באים לנו טוב כנשנוש גנרי בעיתות רעב שבין הארוחות (שזה, בינינו, תמיד), וזה החדש, בתוספת הסלק, בא לנו טוב במיוחד. הוא יפה ממש, קרקר הדור שכזה, פריך פריך וכיפי, הידיעה שיש בו סלק עושה לנו שמח ובאופן כללי אם נגזר עלינו לנשנש משהו, נשמח שזה יהיה הדבר.

שורה תחתונה: קרקר הדור ונחמד עד מאוד. 4 כוכבים.

מחיר: 11.90-9.20 שקלים ל-140 גרם.

רסק עגבניות בשפופרת, בלה איטליה (צילום:  יח"צ)
רסק עגבניות בשפופרת, בלה איטליה | צילום: יח"צ

 רסק עגבניות בשפופרת, בלה איטליה

עד לאחרונה רסק העגבניות היחיד שהכרנו בשפופרת היה זה של מוטי, וגם אותו אפשר היה למצוא רק במקצת מהסופרים. עכשיו נוסף זה של בלה איטליה, וגרם לנו להתקשות עד מאוד לשמור אמונים לרסקי העגבניות בקופסאות הפלסטיק הקטנות, אלה שלא נותנות לבן-אדם אפשרות להשתמש בכף אחת של רסק ואת השאר לשמור לשימוש מאוחר יותר. והבונוס: במוצר אין תוספת של סוכר או מלח.

שורה תחתונה: מעכשיו כף רסק עגבניות היא באמת כף! 4.5 כוכבים.

מחיר מומלץ: 7.90 שקלים ל-200 גרם.

טחינה משומשום מלא עם זעתר, בארכה (צילום:  יח"צ)
טחינה משומשום מלא עם זעתר, בארכה | צילום: יח"צ

 טחינה משומשום מלא עם זעתר, בארכה

אחרי סדרה של טחינות בבקבוקים לחיצים הגיעו בבארכה לשילוב של טחינה וזעתר, שאומנם נשמע לנו מוזר בהתחלה אבל התגלה כמשהו שלגמרי נועד לקרות. ניסינו את הטחינה הזו בסלט, ככה ישר מהבקבוק, וגילינו שיש מצב שהקשר ההדוק בין זעתר ללאבנה חסם אותנו מלנסות אפשרויות נוספות וראויות.

שורה תחתונה: יופי של שילוב. 4 כוכבים.

מחיר מומלץ: 12.90 שקלים לבקבוק של 310 גרם.