עם בואו של חודש מרץ ותחילת האביב, מתחילות להידפק על דלתות המערכת בזו אחר זו גלידות חדשות מבית המותגים הגדולים. מצב הרוח לא בשמיים מן הסתם, כך שהפוגה מתוקה יכולה אולי לעודד ולו במעט. לכן שמחנו לפגוש את מהדורת קראנץ' אלפחורס שנחתה אצלנו במשלוח הגלידות החדשות מבית נסטלה.

לפני הכל צריך להגיד שהובטח לנו בקראנץ' כי אינו הטעם היחיד שייצא הקיץ. ועדיין, עד שזה יקרה, ניסינו את השלגון החדש (מוזמנים לצפות בטעימה ולעקוב), ודווקא קסם לנו מאוד השימוש בטעם שלא חרש את עצמו לדעת כל השנה, אלא טעם אלגנטי ואלמותי. אין הרבה עוגיות טעימות כמו אלפחורס, ולכן שלגון אלפחורס הוא חדשות מסקרנות.

הגלידה בשלגון (שמכילה שומן צמחי לצערנו) בטעם ריבת חלב ושזורים בה גם ריבת חלב, עוגיות בטעם חמאה וציפוי של שוקולד לבן עם פצפוצי אורז תפוחים וקוקוס קלוי. על פניו, הבטחה נהדרת ושילוב טעמים נכון ומעורר ציפייה שכל מי שאוהב אלפחורס ישתוקק לו. בפועל, מגלים שכבות על גבי שכבות של מתיקות כל כך עזה, שמקשה לסיים את השלגון הזה גם בגרסת המיני שלו.

הגלידה עצמה, במקום לספק ריבת חלב עמוקה ואלגנטית עם הטעם המשגע שלה, מספקת בעיקר חווית קרמל תעשייתית ושטוחה. עוגיות בטעם חמאה לא הורגשו בשלגון הזה בכלל, וגם הציפוי, שהיה אף הוא הבטחה עם שילוב של קוקוס קלוי ושוקולד לבן, אכזב מאוד. אומנם יש כאן בום של שוקולד לבן, אבל נוכחות דלה מאוד בפועל של התוספות הפריכות המובטחות. אמרתם קוקוס קלוי? הבו לנו שפע קוקוס קלוי. הרי זה מה שמחפש מי שמצא את דרכו לשלגון הזה.

קראנץ' אלפחורס  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako)
קראנץ' אלפחורס | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako

לא משמח לכתוב את זה, אבל מלבד המתיקות לא הפקנו מהקראנץ' הזה דבר, בטח שלא אסוציאציה לאלפחורס עדינים ומשובחים. גם הטעמים הקודמים, למשל קראנץ' קורנפלקס, לא היו חפים ממתיקות (כמו כמעט כל גלידה תעשייתית שיוצאת במדינת ישראל), אבל לפחות הצליחו לספק את הסחורה עם טעם שהוא יציאה ואזכור נהדר לטעמים ממשיים של קורנפלקס ותירס, גם אם מלאכותיים מאוד. פה מדובר בגלידה שמבטיחה המון ומספקת מעט מאוד. לכן, נמתין לטעם הקיצי שהובטח לנו שייצא ממש בקרוב ונקווה שהוא יהיה זה שיצליח להקפיץ מחדש את המותג. בינתיים, מדובר בשלגון לא מספק שעושה המון חשק לעוגיית אלפחור אמיתית וטובה.  

מחיר: 29.90-36.90 שקלים ברשתות השיווק השונות למארז חמישיית מיני קראנץ'.