מילקי גולד, שטראוס (צילום: סטודיו שטראוס,  יחסי ציבור )
מילקי גולד. מעדן עם 10.9 אחוז שומן? יש דבר כזה! | צילום: סטודיו שטראוס, יחסי ציבור

מילקי גולד, שטראוס
לאחרונה נדמה ששבוע שבו לא יוצאת מהדורה של מילקי הוא לא שבוע – ואנחנו תוהים, למה בעצם? האם איש מעולם לא לימד את אנשי שטראוס את האמרה הידועה על סוס מנצח ומה לא עושים איתו? אז הפעם החליטו בשטראוס לצאת באקט מיתוגי ולשווק סדרה של "מילקי זהב", שהוא מעדן שוקולד עשיר יותר, עם או בלי פצפוצים נלווים. אנחנו הרגשנו בעושר רק באחוזי השומן המצוינים על האריזה – 9.6 בטעמים עם הפצפוצים, 10.9 בטעם השוקולד העשיר (רגע, לא אמרתם שכל הסדרה היא שוקולד עשיר?). חוץ מזה – מילקי. לפעמים עם פצפוצי שוקולד זערוריים (כל כך זערוריים שטעמם כמעט אינו מורגש), לפעמים בלי.

שורה תחתונה: אחוזי שומן פסיכיים, מחיר גבוה בעשרות אחוזים מהמילקי הרגיל. חוץ מזה אין חידוש אמיתי. 2 כוכבים.
מחיר: 3.50-3.90 שקלים לגביע של 170 מ"ל.

גלידות חורף חדשות של ג'ויה, נסטלה (צילום: סטודיו אסם,  יחסי ציבור )
גלידות החורף של ג'ויה. תקשיבו לנו, חמאת בוטנים | צילום: סטודיו אסם, יחסי ציבור

גלידות חורף חדשות של ג'ויה, נסטלה
בג'ויה השיקו לכבוד החורף גלידות בשלושה טעמים חדשים: חמאת בוטנים עם בוטנים מלוחים, נוצ'לה, שהיא גלידת שמנת בטעמי אגוז לוז ושוקולד, וגלידת טופי בננה עם שקדים מקורמלים. מכיוון שאנחנו מסוג האנשים שתמיד בא להם גלידה, גם כשבחוץ סוער וקר, מיהרנו לעוט על השלישייה – רק כדי לגלות פערים עצומים בין הטעמים השונים. גלידת חמאת הבוטנים הייתה מושלמת, וניחנה בשילוב מדויק ונפלא של מתוק ומלוח, אבל הטעמים האחרים אכזבו. הנוצ'לה התגלה כטעם אנמי ומשעמם (זה לא שוקולד ולא אגוזי לוז, אז מה זה?) והבננה טופי היה מלאכותי באופן שהקשה עלינו להמשיך ולזלול.

שורה תחתונה: אוהבים חמאת בוטנים? הפעם זכיתם. 4.5 כוכבים לחמאת הבוטנים, 2.5 כוכבים לנוצ'לה וטופי בננה.
מחיר: 14.90 לקופסה של 500 מ"ל.

אטריות בטעמים, תומר (צילום: עידו קימלוב,  יחסי ציבור )
אטריות בטעמים. לא רווינו נחת | צילום: עידו קימלוב, יחסי ציבור

אטריות בטעמים, תומר
פסטה בטעמים – רעיון נחמד, לא? למה לסמוך על הרוטב, אם בתוך הבצק עצמו אפשר לטמון איזה טעם שרוצים? בתומר החליטו ללכת על זה, והוציאו פסטה (אטריות, אם תשאלו אותם) ב-4 טעמים: בזיליקום, פטריות, שום וצ'ילי. אז ניסינו, ומה נאמר? לא מדובר בהברקה. עזבו את תוספות הטעם, אותן היו שאהבו והיו שלא – אבל הפסטה עצמה מרגישה כאילו הוכנה מקמח לבן (היא לא, לפי רשימת המרכיבים), טעמיה שטחיים וגם המרקם לא מפצה. כנראה שמי שקרא למוצר הזה "אטריות" בכל זאת ידע על מה הוא מדבר.

שורה תחתונה: יש פסטות מוצלחות יותר וזולות יותר. 2.5 כוכבים.
מחיר: 11.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם.

בשר בקר קפוא לא מעובד, תנובה (צילום: רונן מנגן,  יחסי ציבור )
בשר קפוא של תנובה. ועכשיו תשקיעו במתכונים | צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור

בשר בקר קפוא לא מעובד, תנובה
בשר טרי זה טוב, בשר קפוא זה רע. כל החיים אנחנו משננים את המנטרה הזו, והנה באה תנובה ומבקשת שנחשב מסלול מחדש. הסיבה: מוצר חדש, של בשר בקר טרי ומוקפא, בלי פוספטים, בלי מים מוזרקים. רק בשר. האריזה, אנחנו חייבים לומר, מבשרת טובות: היא נקייה, היא אסתטית, היא מזמינה, והיא לגמרי עושה חשק להימנע מהתור אצל הקצב של הסופר. למרבה השמחה, גם הבשר עצמו לא מאכזב. אנחנו ניסינו את הנתחים לקדרה, והלכנו על המתכון המומלץ בצד האחורי של האריזה. לא נלאה אתכם בפרטים, המסקנה היא שהמתכון לא מספיק טוב (שעה וחצי בישול? קיבלנו סוליה), אבל העיקר שהבשר כן.

עוד בסדרה: שניצל בקר, סטייקים ורצועות להקפצה.

שורה תחתונה: אופציה בהחלט ראויה לבשלנים. 4 כוכבים.
מחיר: כ-130 שקלים לקילו אנטרקוט, 50-71.5 לשאר סוגי הבשר.

צ'אי מסאלה, יטבתה (צילום: סטודיו שטראוס,  יחסי ציבור )
צ'אי מסאלה. יאללה, סערה! | צילום: סטודיו שטראוס, יחסי ציבור

צ'אי מסאלה, יטבתה
אנחנו זוכרים את הרגע שבו גילינו את הצ'אי. זה היה חתיכת רגע מרגש, אי שם בתחילת המילניום, שבו הבנו שתה יכול להיות משקה סמיך ומפנק, ושתה עם חלב זה ממש לא רק לאנגלים קפוצי תחת. השבוע, כשטעמנו את הצ'אי מסאלה החדש של יטבתה, נזכרנו ברגע המרגש ההוא, והרשינו לעצמנו שוב ליהנות ממשקה מבוסס חלב, דבר שאנחנו לא נוהגים לעשות מאז הגענו לבגרות.

אז איך היה? טעים, מתוק במידה (היו טועמים שהתלוננו על מתיקות יתר, לדעתנו זה היה בדיוק מפנק), חורפי וכיפי. האם נכניס אותו לשגרת השתייה שלנו? נראה שלא, אבל פעם בכמה שבועות, בערבים חורפיים במיוחד, בהחלט נשמח לארח אותו שוב.

שורה תחתונה: קצת דקדנטי, אבל טעים. 4 כוכבים.
מחיר: 10.90-11.50 שקלים ל-850 מ"ל.

חטיפי דגנים ללא תוספת סוכר, טוסו (צילום: מזי עפרוני,  יחסי ציבור )
חטיפי דגנים ללא תוספת סוכר. לעתות דיאטה | צילום: מזי עפרוני, יחסי ציבור

חטיפי דגנים ללא תוספת סוכר, טוסו
המותג טוסו מבית דנשר השיק חטיפי דגנים בלי תוספת סוכר בשלושה טעמים: שוקולד מריר וקפה, קוקוס וחלבה, במחיר של עד 79 קלוריות לחטיף. התרשמותנו הייתה כדלקמן: שלושת הטעמים בולטים במתיקות העדינה שלהם (שזה יופימיזם להיותם לא מספיק מתוקים), ושלושתם בעלי מרקם נוקשה ומאתגר משהו. אם לדרג, החלבה הוא הטוב ביותר והקוקוס הוא הפחות מוצלח. אם אתם בדיאטה, אפשר בהחלט להיעזר בחטיף כזה כדי לצלוח את שעות אחר הצהריים הבלתי נגמרות. לנו זה עזר.

שורה תחתונה: לשומרי המשקל שביניכם. 3 כוכבים.
מחיר: 11.90-14.90 לשישייה.

רוטב חריף ישראלי ירוק, אחלה (צילום: שלומי ארביב,  יחסי ציבור )
רוטב חריף ישראלי ירוק. עוד לא החלטנו סופית | צילום: שלומי ארביב, יחסי ציבור

רוטב חריף ישראלי ירוק, אחלה
כמו העם העוקצני שאנחנו, הישראלים ידועים בחיבתם לחריף, ולא משנה באיזו מנה. באחלה החליטו לרכוב על החיבה הזאת ולצאת עם סדרת מוצרים מבוססי פלפל שיפקה, שאפשר להוסיף למה שרוצים על תקן הרוטב החריף. אנחנו טעמנו את החריף הישראלי הירוק (יש גם אדום) ונמצאנו למדים שמדובר בהחלט ברוטב חריף (אם כי לא מדי), ובהתחלה הוא אפילו חביב. הבאסה היא טעם הלוואי שהוא מותיר אחריו, שהוא קצת תעשייתי ולא נעים.

בשורה התחתונה: נחמד, אבל נישאר עם הטבסקו. 3 כוכבים.
מחיר: 8.90 שקלים לבקבוק של 220 גרם.

אין תמונה
תה ירוק לימונית. מענג

תה ירוק לימונית, סרמוני
זה היה כבר לפני לא מעט שנים, שגילינו שחליטות יכולות לבוא בשקיקי משי ולהיראות כמו מיליון דולר. מאז הספקנו להחליט שבעצם חליטות על המשקל זה הקטע שלנו, ולתפור את לוינסקי מכל הכיוונים, וגם לנסות זיליון סוגים של תה מהסופר, שנראו נורא מגרים על הקופסה. אחרי כל אלה – עכשיו אנחנו בדיוק בשלים לחזור לסרמוני, ולהיזכר איזה כיף זה תה יוקרתי. טעם הלימונית החדש מצטוות היטב לתה הירוק והולם לחלוטין את הערבים המצטננים, והתחושה הכללית היא שאנחנו משקיעים בתה שמשקיע בנו חזרה.
שורה תחתונה: ברוך שובך לחיינו. 4 כוכבים
מחיר: 19.90 שקלים למארז של 20 שקיקים.

שמנים חדשים של טעמים
קצת קשה להכניס לחיים שמן חדש. אנחנו כל כך מקובעים על שמן זית לכמעט הכל, ושמן ניטרלי לעוגות ולטיגון, שקל לשכוח שעולם השמנים הוא קצת יותר רחב מזית וקנולה. את שמן הקוקוס אנחנו עדיין נאבקים להכניס לתפריט שלנו, בהצלחה חלקית לחלוטין, אז מה פתאום באמצע החיים בא עלינו שמן בוטנים?
אז שמן הבוטנים של "טעמים" מופק בכבישה קרה, מה שאומר שהערכים התזונתיים שלו נשמרים. כל זה טוב ויפה, אבל מה עושים איתו? על הסלט לא מזגנו אותו, אבל השתמשנו בו כדי להכין מוקפץ וגם לטגן את האורז המאודה הלבן שנשאר לנו מאתמול. כל הפעמים האלו שרצינו שיהיו לנו קצת בוטנים בבית כדי שנוכל לפורר אותם על המוקפץ, פתאום נראו לנו מפגרות. השמן הזה נתן פשוט ארומת בוטנים מטורפת לאוכל, בקטע טוב, שרק הוסיפה ושדרגה את המנות האסייתיות שלנו.

שמן השומשום של טעמים, מצד שני, היה לא משהו. החשד הראשוני התעורר כשראינו את גודל הבקבוק. הרי מדובר בשמן שצריך רק כמה טיפות ממנו כדי לשדרג מאכלים אסייתיים, והבקבוק הזה היה בגודל הבקבוק של שמן הבוטנים. כשפתחנו אותו הבנו למה הוא כל כך גדול – השמן היה לא מספיק ארומטי ולא מספיק חזק. במקום לטפטף חצי כפית מעל המחבת כדי להרגיש טעמים עמוקים של שומשום, היינו צריכים להוסיף עוד ועוד ועוד כדי להגיע לטעם המוכר. וחבל, כי בסופו של דבר הוספנו המון שומן למנה.

בשורה התחתונה: שמן הבוטנים הוא תוספת מבורכת למטבח שלנו (4 כוכבים), על שמן השומשום הזה נוותר (2 כוכבים).
מחיר: 32 שקלים לבקבוק של 250 מ"ל, 50 לחצי ליטר. להשיג ברשתות שופרסל, חצי חינם, לגעת באוכל, בתי טבע ומעדניות.

>> בפעם שעברה עפנו פה על צ'יפס חדש ועוד כמה מוצרים