לא קל לנו לדבר סרה במעדן הגולן. מה זה לא קל, קשה! מדובר באחד המעדנים האהובים עלינו בכל הזמנים, עם הטעם והמרקם המנצחים מבחינתנו מאז שהיינו ילדים ועד היום (עם הפסקה של שנים מצערות באמצע). אבל גם לטובים ביותר זה קורה (לפני שנה, עם צאת מעדן הגולן מוקה, כבר עלו בנו חששות), והנה אנחנו אומרים את זה: מעדן הגולן החדש, בטעם פיסטוק, הוא נורא ואיום.

כמו כל הטעמים של מעדן הגולן, גם הפיסטוק הוא סמיך, מרוכז ועז טעם - רק שהפעם התכונות האלה אינן פועלות לטובתו. מוצרי פיסטוק ללא פיסטוק הם לא המצאה חדשה, וזה בסדר. בהרבה מוצרים בטעם תות, כולל הממולדה אהובת נפשנו, אין תות במרכיבים, ואנחנו לא נוטרים להם על זה. תמציות טעם הן מרכיב שכיח ולא לחלוטין פסול, בטח בממתקים, הבעיה היא שבמעדן הגולן הטעם הזה מועצם ומודגש באופן פראי, וזה כבר פחות עובד. 

המעדן בטעם פיסטוק, כמו האחרים, הוא מעדן משמעותי - לא משהו שאפשר לנשנש על הדרך בלי לשים לב. יש לו נוכחות עזה, למעדן הגולן, גם במרקם וגם בטעם, ובעיקר במתיקות. אנחנו מתים על הנוכחות הזאת, כאילו מדובר במעדן חלב על ספידים, מכל הבחינות, מעדן שמכריז "הגעתי", ולא סתם נוחת במקרר בחשאי. אבל דווקא בגלל זה, השילוב עם התמצית המלאכותית של הפיסטוק מביא לתוצאה בוטה ולא נעימה לחך, שמורגשת בעיקר כמתיקות יתר, בתוספת טעם לא ברור כלשהו וצבע ירוק שלא באמת מחמיא לכלום. בדרך כלל אנחנו מתלוננים על מעדן הגולן שהגביע קטן לנו מדי, במקרה הזה זה לגמרי הספיק.

מעדן הגולן פיסטוק. פחות (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
מעדן הגולן פיסטוק. פחות | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

מעדן הגולן פיסטוק. מחיר: כ-3.40 שקלים לגביע של 125 גרם.