שוקולד פרה בלונדי (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
בלונדי, תעשה לנו ילד | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

אנחנו כבר רואים את כל מכורי השוקולד מעקמים פרצוף ואומרים לעצמם ש"שוקולד לבן זה לא שוקולד", אז יש לנו שתי תשובות לזה: קודם כל, שוקולד לבן זה טעים, אז לא באמת משנה מה הוא. והתשובה השנייה והמדעית היא שגם אם אין בשוקולד לבן מוצקי קקאו, יש בו לא מעט חמאת קקאו, כך שבכל זאת מדובר במוצר קקאו שבהחלט ראוי להיקרא שוקולד. ולמה כל ההקדמה הזו? כי בשבועות הקרובים תגיע למדפים סדרת שוקולד חדשה של עלית, משוקולד שהם קוראים לו "בלונדי". מדובר למעשה בשוקולד לבן שעבר בישול איטי עד שהסוכרים שבו הפכו לקרמל, והוא קצת כהה יותר ובעל טעם קרמלי עדין. קונדיטורים כבר שנים מכינים קינוחים בטכניקה הזו, ומי שקונה הביתה שוקולד מקצועי יכול גם לקנות שוקולד כזה במשקל - אבל עכשיו סוף סוף מגיע השוקולד הזה גם אל מדפי החנויות, ואנחנו כבר הספקנו לטעום אותו.

שוקולד פרה בלונדי, קוקוס קלוי (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
בלונדי קוקוס קלוי. הטוב מכולם | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

הסדרה החדשה מגיעה בשלושה טעמים: קוקוס קלוי, שברי קרמל ומלח ושברי שקדים. אבל עוד לפני זה - השוקולד עצמו בהחלט מזכיר שוקולד לבן רגיל, רק שהטעם שלו קצת יותר מורכב. הוא מתוק מאוד, אבל המתיקות שלו קצת פחות מעיקה מזו של שוקולד לבן רגיל, בזכות המרירות הקלה מאוד שמוסיף הקרמל שבו. אם יצא לכם להכין שוקולד לבן מקורמל בבית, הגרסה של עלית עדינה קצת יותר בטעם, והקרמול שבה לא חזק מאוד. אוהבי השוקולד הלבן ימצאו פה בהחלט שוקולד חדש לאהוב, וגם מי שלא אוהב את הבן הדחוי של משפחת השוקולד ימצא פה משהו מעניין.

ומה חשבנו על התוספות? טעם הקוקוס היה הראשון שניסינו, וגם זה שהשילוב שבו נשמע לנו הכי טעים. הקוקוס הקלוי פריך ובעל טעם מודגש של קלייה, אבל הוא עדין למדי, ולא משתלט על טעם השוקולד. היו מי שאמרו שהיה אפשר לשים אפילו יותר ממנו כדי לקבל טעם מודגש יותר, אבל רוב הטועמים חשבו שמדובר בטעם המוצלח ביותר מבין השלושה.

שוקולד פרה בלונדי, קרמל מלוח (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
בלונדי קרמל מלוח. מעולה פלוס | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

הקרמל המלוח משתלט בשנים האחרונות על כל חלקה טובה, והופך במהירות לטעם הנפוץ ביותר בגזרת המתוקים. גם מפה הוא לא נעדר, אבל אנחנו חייבים להודות שמדובר בשילוב מוצלח במיוחד. הקרמל פה מגיע בצורת שבבים קטנים ופריכים, ולא רק שהוא מוסיף קראנץ' כיפי, המליחות הקלה שבו עוזרת למוסס מעט את המתיקות של השוקולד, ואפשר לנשנש ממנו הרבה יותר מאשר מהטעמים האחרים. יתרון או חסרון? את זה אתם תצטרכו להחליט.

שוקולד פרה בלונדי, שברי שקדים (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
בלונדי שברי שקדים. מקום שלישי, ועדיין טעים אש | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

השוקולד עם שברי השקדים היה זה שספג את התנפלות הטועמים הקטנה ביותר, אבל גם הוא מוצלח מאוד, גם אם קצת פחות משני הטעמים האחרים. התלונה העיקרית היתה ששברי השקדים קטנים מדי, והיו עדיפות חתיכות גדולות יותר. מדובר בטבלת שוקולד סולידית יותר מהשתיים האחרות, שתתאים אולי לשונאי הגימיקים (או לשונאי הקוקוס. אנחנו יודעים שאתם שם איפשהו).

בקיצור, סדרת הבלונדי החדשה של שוקולד פרה זכתה אצלנו להצלחה מסחררת, והיא המוצר הכי טוב שיצא בסדרת השוקולדים של עלית בשנים האחרונות (ואולי בכלל). אנחנו כבר חושבים איך לשלב את השוקולדים האלה בקינוחים שלנו (בלונדיז אולי?), למרות שמדובר בנשנוש איכותי ביותר גם בפני עצמו.

חפשו את השוקולד על המדפים לקראת סוף חודש אוקטובר (למרות ששמועות עיקשות מספרות לנו שברשת שופרסל מנסים לקבל משלוח מוקדם יותר של הסדרה).