מי שביקר באירופה כנראה נתקל בחטיף הפיק אפ (pick up) - מותג גרמני ותיק, שממש לאחרונה הגיע גם לישראל. בהכללה גסה, הפיק אפ הוא סוג של פתי בר שפוגש עוגיית היט וחטיף קינדר - מין כריך ביסקוויט לא דקיק במילוי של דיסקית שוקולד. אז שילוב של ביסקוויט ושוקולד, מה בעצם יכול להיות רע?

הפיק אפ מגיע במילויים בטעם שוקולד מריר, שוקולד חלב (הגרסה המקורית) ושוקולד חלב במילוי של קרם חלב, והוא פשוט ובסיסי למראה: שני ביסקוויטים שביניהם מין טבלונת שוקולד קשיחה. לא משהו שיכול לעמוד בהשוואה לחטיפים משוכללים יותר ומודרניים יותר, אבל גם חטיף בסיסי טוב הוא לא משהו להקל בו ראש.

התחלנו את הטעימה עם הפיק אפ המקורי, במילוי של שוקולד חלב (מוזמנים לצפות בסרטון ולעקוב אחרי הערוץ). בסך הכל הביס היה חביב וטעים למדי - ביסקוויט שמרגיש מעט יותר איכותי מהפתי בר מבוסס השומן הצמחי שלנו, ומלית שוקולד חלב נוכחת וחביבה. התוצאה גם לא הייתה מתוקה יתר על המידה, שזאת תמיד נקודת זכות. מכיוון שכמות המלית נדיבה, התוצאה היא ביס דומיננטי למדי ואפילו בעל אפקט משביע, שלא לומר חונק מעט לאור העובדה שהביסקוויט יבש וכך גם השוקולד.

הטעם המוצלח ביותר מבין השלושה היה לטעמנו השוקולד המריר, שהעלה את החטיף הזה לרמה קצת יותר אלגנטית ובעלת טעמים פחות ילדותיים. המלית של השוקולד וקרם החלב לעומת זאת הצליחה להעניק לכריכון הזה רכות שנעדרה בטעמים האחרים, אבל גם מתיקות יתר שבגינה פחות נהנינו ממנו.

ביסקוויט פיק אפ  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako)
ביסקוויט פיק אפ | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako

בשורה התחתונה, אם תוציאו מהמזווה ביסקוויט טוב שיש לכם בבית ותמרחו עליו ממרח שוקולד טעים לא בטוח שהתוצאה תהיה פחות טובה מהפיק אפ, ובטוח שהיא תהיה יתר זולה. אבל למי שמת על ביסקוויט במילוי שוקולד קצת קשיח ומתעצל להכין את הגרסה הביתית, פיק אפ הוא חטיף חביב ומהנה, גם אם אין בו איזו בשורה חדשנית.

עוד לטובת הפיק אפ נספר שכשצורכים אותו לצד כוס קפה או כוס שוקו הוא מצליח להיות קרמי יותר והשוקולד בתוכו נמס בצורה נהדרת בפה, כך שמדובר בשדרוג של ממש. בכל אריזה של פיק אפ יש 5 יחידות ארוזות אישית, כך שמדובר באופציה טובה לחטיף לקחת להפסקת הקפה במשרד, או בבית כשמחליטים לא להתפרע על חבילה שלמה.

טווח המחירים: 12.90-13.90 שקלים. כרגע במחיר מבצע של 10 שקלים עד סוף החודש.