אין תמונה
בונז'ור ולתנור - מוצרי בצק להכנת מאפי שמרים בבית

בונז'ור ולתנור - מוצרי בצק להכנת מאפי שמרים בבית

בדרך כלל אנחנו מעקמים פרצוף על אלה שמוציאים מהתנור מאפים מן המוכן – ולא משנה אם מדובר בפיצה, בג'חנון או ברוגלך. לא שאנחנו מכינים את הדברים האלה מאפס בשגרה (או בכלל), אבל יש לנו הרגשה שלו רצינו היינו יכולים לעשות את זה, וזה מספיק לנו כדי להרים את האף.

ואז הגיעה הסדרה הקפואה החדשה של בונז'ור, שכוללת חלה, עוגת שמרים, רוגלך ופוקצ'ה, שצריך רק למרוח בביצה ולשלוח לתנור (המשקיענים יכולים לצ'פר את המאפים המתוקים בסירופ סוכר בצאתם. לא חובה). אנחנו ניסינו שניים מהם – הרוגלך ועוגת השמרים – ואין מה לומר, מי שלא ראה אותנו 40 דקות לאחר מכן לא ראה אכילת כובע מימיו. למרות שהמילה "מרגרינה" נצפתה ברשימת הרכיבים, המאפים היו פשוט נהדרים – רכים ועשירים וכיפיים מאין כמוהם. אין שום ספק, לא יכולנו לעשות את זה טוב יותר בעצמנו.

שורה תחתונה: טעים נורא. 4.5 כוכבים.
מחיר: 9.90-12.90 שקלים לחלה, 9.90-13.90 לפוקצ'ה, 19.90-21.90 לעוגת השמרים ו-19.90-21.90 לרוגלך.

בייגלה עיגולים בטעמים, אסם (צילום: סטודיו אסם, יחסי ציבור)
בייגלה עיגולים בטעמים, אסם | צילום: סטודיו אסם, יחסי ציבור

בייגלה עיגולים בטעמים, אסם

בגדול אנחנו מחבבים את בייגלה העיגולים, שנמצא איתנו כבר קצת יותר משנה, משהו בצורה הזאת הופך את הבייגלה של אסם לכיפי מהרגיל – ובכל זאת, הגרסאות החדשות באו לנו קצת פחות טוב. דווקא הטעמים עצמם מעולים, במיוחד השום הפיקנטי, שיש לו ריח של תבשיל מעורר תיאבון וטעם לא שומי מדי. גם הזעתר חביב למדי בטעמו. אבל איפה הבעיה? הטעם מגיע בדמות אבקה סמיכה למדי, שעוטפת את כדורי הבייגלה ומשאירה משקעים רציניים על האצבעות, הרבה יותר מכל חטיף אחר שאנחנו מכירים, ואנחנו מכירים. משהו בבייגלה לא מסתדר טוב עם תיבול אגרסיבי שכזה, ובסופו של דבר חוויית הנשנוש היא כיפית, אבל לא מספיק. אם יצליחו באסם להכניס את הטעם לתוך הבייגלה עצמו, אנחנו מתחייבים לשוב ולדווח.

שורה תחתונה: עוד לא לגמרי שם. 3 כוכבים.
מחיר: 9.40-9.90 ל-300 גרם.

אין תמונה
קורנפלקס כריות מופחת סוכר, תלמה

קורנפלקס כריות מופחת סוכר, תלמה

אין לנו ספק שכריות הם דגני הבוקר הכי טעימים שיש, אבל אנחנו גם יודעים שמדובר בממתק שמתחזה לדגנים, וזה שממתק הוא טעים זה כבר לא חוכמה. המהדורה החדשה של כריות, עם 45 אחוז סוכר פחות, העלתה את כל הסוגיה לדיון מחודש: האם עדיין מדובר בממתק? האם הן עדיין טעימות כמו ממתק? האם נאות לאפשר לילדינו לפתוח עם קערה שכזו את הבוקר?

ובכן, הפחתת הסוכר כשלעצמה היא כמובן צעד מבורך, אבל כפי שתסביר לכם כל דיאטנית מדמדומי שנתה – היא גוררת איתה עלייה בקלוריות (נשבעים!) ובאחוזי השומן, וגם תוספת של ממתיק מלטודקסטרין, כך שאנחנו לא לגמרי בטוחים עד כמה הכריות החדשות עדיפות מבחינה בריאותית על המקור. מבחינת הטעם אנחנו חייבים לדווח שלא ממש הרגשנו שינוי. הכריות מופחתות הסוכר מרגישות קצת יבשושיות יותר, וגם נראה שיש בהן פחות מילוי, אבל הן עדיין טעימות וממכרות לגמרי, גם בלי חלב.

שורה תחתונה: טעים זה טעים, על בריאות אפשר להתווכח. 4 כוכבים.

אין תמונה
נתחי סויה 66% חלבון להכנת שניצלים מן הצומח, ליב

נתחי סויה 66% חלבון להכנת שניצלים מן הצומח, ליב

רואים את הקופסה? נראה טוב, נכון? עכשיו הציצו נא דרך החרך השקוף למטה מימין, ותבינו: מדובר בסוליות סויה ולא יותר. תאמרו, השניצל על האריזה הוא מה שמתקבל אם לוקחים את נתחי הסויה האלה כחומר גלם, ומטגנים אותם יפה בביצה ופירורי לחם. ובכן, ניסינו. הציפוי של שניצלי הסויה שהתקבלו בהחלט נתן טעם מטוגן וטוב, אבל נתחי הסויה עצמם נותרו בתפלותם. רוצים בכל זאת לתת להם צ'אנס? אל תחששו לתבל באופן מוגזם את הציפוי, וגם לחצות את הנתחים לרוחב כדי לקבל מנה שהיא כמה שפחות סויה וכמה שיותר ציפוי.

שורה תחתונה: עם מיונז (טבעוני!) והרבה קטשופ היה לנו טעים, אבל היה צריך להתאמץ יותר מדי בשביל זה. 2.5 כוכבים.
מחיר: 18.90 שקלים ל-120 גרם.

פניני, סדרת קרקרים מבית כרמית (צילום: סטודיו פליי, יחסי ציבור)
פניני, סדרת קרקרים מבית כרמית | צילום: סטודיו פליי, יחסי ציבור

פניני, סדרת קרקרים מבית כרמית

הקרקרים החדשים של כרמית הפתיעו אותנו מאוד. אכלנו אותם גם בתור נשנוש במשרד, ככה בלי כלום, וגם בערב עם גבינות, ובשני המקרים הם היו טעימים לחלוטין ולגמרי לא הרגישו כמו פשרה מהסוג הבריא. הבצק התגלה כפריך וכיפי והטעמים השונים מצוינים, במיוחד הצ'ילי הפיקנטי והעגבניות ובזיליקום, שהצליחו להישאר נוכחים גם מתחת לכל הגבינה. דווקא טעם השום והזיתים, שציפינו ממנו להרבה, היה אנמי יחסית.
שימו לב, הקרקרים האלה הם חלק מסדרה רחבה חדשה של כרמית. אל תהססו לתת לה צ'אנס בבילוי הבא שלכם בסופר.

שורה תחתונה: וואללה, יופי של קרקרים. 4 כוכבים.
מחיר: 6.90-7.90 שקלים ל-130 גרם.

אין תמונה
פופקורן מוכן לאכילה, POPSTAR

פופקורן מוכן לאכילה, POPSTAR

מבין כל חטיפי העולם פופקורן הוא כנראה הפופולרי ביותר, מאלה שמככבים באותה המידה במזווה הישראלי ובבתים בקוסטה ריקה. תמיד אותו אופן הכנה, כמעט תמיד אותו טעם. חברת דנשר, שעד היום הייתה פעילה רק בקטגוריית הפופקורן להכנה במיקרוגל, החליטה לאחרונה להרחיב את פעילותה והחלה לשווק פופקורן מוכן לאכילה, בינתיים בארבעה טעמים: קלאסי, מתוק-מלוח, קרמל וקרמל-בוטנים.

התחלנו עם הטעם הקלאסי, שכשמו כן הוא – קלאסי, מלוח במידה וטעים כצפוי. ממנו עברנו אל המתוק-מלוח, שהיה דומה למדי לקלאסי וניחן רק בנגיעות מתוקות שנעלמו מהר מאוד. טעם הקרמל היה נחמד, אף שהפיזור של הקרמל לא היה שווה, כך שיכולתם באותו חופן לקבל פופקורנון מפוצץ ומתוק ואחד רגיל לחלוטין. הטעם המנצח והכוכב הכי זוהר של הסדרה הוא ללא ספק הקרמל-בוטנים, שם הפיזור היה שווה יותר, והשוס האמיתי היה חתיכות הבוטנים שהצטרפו לקרמל בציפוי. מתכננים ביקור בקולנוע? הקדימו והצטיידו בשקית כזו, ותראו לכולם מה זה.

שורה תחתונה: הקרמל-בוטנים מעולה, השאר חביבים. 4 כוכבים.
מחיר: 4.50-6.50 שקלים.

אין תמונה
פיצות D'ORO קפואות לאפייה ביתית מבית זוגלובק

פיצות D'ORO קפואות לאפייה ביתית מבית זוגלובק

הפיצות החדשות של ד'ורו לאפייה בבית הותירו אותנו חלוקים בדעותינו, אפשר לומר שסועים. אלה אומרים: "פיצות נהדרות, כזה בצק עוד לא נצפה בפיצות מוכנות", אלה אומרים: "סתם פיצות. רוטב בינוני לגמרי ותוספות רשלניות" – וכל אחד מתבצר היטב בעמדתו. בשורה התחתונה אלה צודקים, וגם אלה. הבצק של פיצות ד'ורו החדשות אומנם טוב מאוד יחסית לפיצות האחרות שאפשר לפגוש במקפיאי המרכולים (בחברה מספרים שהוא עובר התפחה של 24 שעות), אבל הרוטב רגיל, והתוספות? היה נחמד אם היו מפוזרות קצת פחות ברשלנות (כמה באמצע, כלום מסביב), ואולי אפילו אפשר להגיד, בעיניים פקוחות.

שורה תחתונה: אפשרות נחמדה לימים שאין חשק לבשל בהם. 3.5 כוכבים.

פסאטה של Petti (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
פסאטה של Petti, דיפלומט | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

פסאטה של Petti, דיפלומט

חברת דיפלומט החלה לשווק בארץ סדרה איטלקית של פסטות, מוצרי עגבניות וממרחים, ואנחנו מיהרנו לבדוק שמא נמצא תחליף ראוי לפסאטה בבקבוק של חברת Mutti (אל חשש, מדובר בסך הכל בעגבניות מרוסקות), שאינן ניתנות תמיד להשגה והן טעימות כמו שרק עגבניות במיטבן יכולות להיות. העובדה שהמוצר של Petti מיוצר מ-100 אחוז עגבניות טוסקניות גרם לנו להרגיש בטוחים, ובתחושה הזו העמדנו סיר מרק על האש. הפסאטה שניסינו היא זו הכפרית, שבה העגבניות מרוסקות במרקם גס, והיא שירתה את המרק שלנו נהדר. מסתבר שלא סתם אומרים את מה שאומרים על העגבניות של טוסקנה.

שורה תחתונה: מוכנים לאמץ. 4.5 כוכבים.
מחיר: 10-13 שקלים ל-700 מ"ל, 7-10 שקלים ל-500 מ"ל.

דבש עם תמצית צ'ילי חריף (צילום: סטודיו Details, יחסי ציבור)
דבש עם תמצית צ'ילי חריף, יד מרדכי | צילום: סטודיו Details, יחסי ציבור

דבש עם תמצית צ'ילי חריף, יד מרדכי

למה לו לאדם להיזקק לדבש חריף? שאלה טובה. אנחנו לא נזקקנו, אבל בכל זאת בחרנו להמתיק (שלא לומר להחריף) איתו את התה שלנו באחד הערבים. תנו לנו לומר לכם, כשביד מרדכי אומרים חריף מתכוונים לחריף, חושרמוטה חריף. אותו תה מדובר לא יצא מתוק כמעט בכלל, אבל לשרוף את הגרון הוא שרף יופי – ואנחנו לא אומרים את זה לרעה. בצינוני החורף הבלתי פוסקים דווקא הרגשנו שהאש הזו פועלת לטובתנו. שמועות אומרות שהכי טעים לו לדבש הזה להיזלף על פיצה. טרם ניסינו, אבל אנחנו בטוחים שזו תהיה חוויה בלתי נשכחת.

שורה תחתונה: זהירות, חריף אש. 4 כוכבים.
מחיר: 15.90 שקלים ל-230 מ"ל.

אין תמונה
לחם טרי ללא גלוטן של שר, ליב

מחוץ לקופסה: לחם טרי ללא גלוטן, Schär

צליאק זה מבאס. ויותר ממה שזה מבאס בחטיפים, בנשנושים ובקינוחים – זה מבאס בלחם. בפרוסות הפשוטות, אלה שמכינים מהן כריכים לבית הספר. איכשהו בגזרה הזו האפשרויות של הרגישים לגלוטן עדיין מצומצמות מאוד, וגם כשהן קיימות הן פעמים רבות כוללות מרכיבים שאנחנו לא באמת רוצים שייכנסו לילדים שלנו לגוף.

לכן מאוד שמחנו להיחשף למוצרים החדשים של חברת ליב, שלא רק היו טעימים אלא גם הריחו טוב (תצחקו, זה לא מובן מאליו במאפים נטולי גלוטן). המרקם היה אוורירי ונהדר, הטעם טעים, וגרסת הדגנים בכלל הפתיעה לטובה.

הבעיה היחידה: הלחם הזה קטן ממש (נגמר ביומיים) ודי יקר. לא יותר מכל מוצר אחר איכותי ללא גלוטן, אבל הכמות הזו לא מתאימה לפריזר צליאק – ומי שיש לו צליאק בבית יודע שאנחנו מדברים כאן על כמות מאוחסנת שלא מביישת פריזר של גדוד בצה"ל.

שורה תחתונה: מוצלח מאוד אך יקר בהתאם. 4 כוכבים.
מחיר: 13.90 שקלים לאריזות של 200-225 גרם.