רשימת חומרים לעוגה:

45 גרם חמאה

25 גרם (3 כפות) שמן

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום

1 כפית דבש

גרידת תפוז

2 ביצים מידה L

120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח ללא גלוטן

70 גרם (1/2 כוס) פרג טחון

30 גרם (2 כפות) קוקוס

5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה

150 גרם רסק תפוחים

40 מ"ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים סחוט

תפוח גרנד סמית קלוף ופרוס ל-8

רשימת חומרים לסירופ:

200 מ"ל מיץ תפוזים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

  • ניתן להשתמש במקום הסירופ בדקורג'יל (ג'יל ניטראלי שניתן לרכוש בחנויות אפיה מתמחות)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום 170 מעלות.
  2. במיקסר עם וו בלון (או בקערת ערבוב רחבה מערבבים את כל החומרים) מקציפים את החמאה, שמן, שני סוגי הסוכר, דבש וגרידת התפוז עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הביצים בהדרגה, כאשר הן נבלעות בתערובת מוסיפים את הקמח, פרג טחון, קוקוס ואבקת אפייה בהדרגה גם כן יחד עם הרסק תפוחים ובסוף מוסיפים את המיץ תפוזים.
  3. מסדרים את פלחי התפוח בצורת פרח בתחתית התבנית. מוזגים מעל את התערובת מיישרים ואופים.
  4. אופים את העוגה במשך כ-50 דקות.
  5. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתיחים את המיץ תפוזים והסוכר, עד שהסוכר נמס.
  6. כאשר העוגה יוצאת מהתנור הופכים ומצננים על גבי רשת. שופכים את הסירופ/ או מברישים בדקורג'יל ומגישים.

המתכון מתאים לתבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ גובה 5 ס"מ.