כבר בגיל חמש העדיף שמואלי ללוות את סבתו האוסטרית במטבח במקום לשחק בארגז החול כמו יתר הילדים. הוא ידע שכל מה שהוא רוצה לעשות בחיים זה לשמח אנשים על ידי אוכל. רן התחיל את דרכו בקורס אחד של אומנות הבישול ומשם עבר לעבוד מטבחים של בתי מלון גדולים. את קריירת השף שלו הוא התחיל כסו שף ולאחר מכן גם כשף ראשי במסעדת "רוטשילד". מאוחר יותר הקים יחד עם מייקל שטרן קייטרינג יוקרתי לצמרת הלקוחות העסקיים בארץ והיום הוא ואשתו מנהלים יחד את קייטרינג "רן שמואלי".

מתחילת ודרכו ועד היום, ברור לגמרי שהוא כבר מזמן לא שף רגיל, הוא שף פילוסוף שרואה את באוכל ככלי לשמח אנשים אחרים. היצירתיות האינסופית במטבח היא זו שגורמת לו לגעת בכל אחד ואחת עם האוכל שהוא יוצר למענם. למרות שהוא לא מהסוג האנשים שמעריצים אנשים אחרים, שמואלי שאב השראה רבה ממארק ורה, תומאס קלר, דיוויד בוליי, ריימונד בלאן ונובו.

רן שמואלי מצטרף לפאנל השופטים בעונה הראשונה של "בייק אוף ישראל" ועשרות מתמודדים ינסו להיכנס לראש היצירתי שלו ולהבין איך מטבח הופך בין רגע לכלי המפיץ שמחה.  

"בייק אוף ישראל"- רביעי ושבת ב-21:00