כשיוקר המחיה עולה ועולה, כדאי לקנות רק מה שצריכים ולא להתפתות לבזבוזים. כדי לנסות ולחסוך עוד כמה שקלים (או דולרים), אספנו לכם את כל השיטות שתוכלו לחסוך איתן בקנייה הבאה שלכם אונליין.

אפליקציות ותוספים לדפדפן

כדי להבין באמת האם יש הנחות משתלמות על המוצרים, ישנן תוספים שמתקינים על הכרום או מורידים כאפליקציה לטלפון, שמטרתן בין השאר להציג לקונים היסטוריית מחירים של המוצר לצורך השוואה.


CamelCamelCamel

אתר שמבצע השוואה למחירים הקודמים של אותו המוצר. מיועד בראש ובראשונה לרוכשים באמזון. מה שהוא יודע לעשות זה לבצע מעקב אחר מחירים של מוצרים שמעניינים אתכם ולהודיע לכם כאשר מחירם יורד. ניתן גם להתקין אותו כתוסף לדפדפן.

Price Blink

תוסף לכרום שיאפשר לכם לקבל מידע על מחירו של מוצר אותו אתם רוצים לרכוש באתרים מתחרים. אם אתם מנסים, למשל, לרכוש מוצר באמזון, האתר יאפשר לכם לקבל מידע על מחירו באתרים כמו איביי, טארגט או בסט ביי. במקום להיכנס לאתר השוואת מחירים ולחפש מוצר מסוים, כאן ניתן להפעיל את התוסף מתוך דף המוצר עצמו.


ALITOOLS

תוסף חינמי שמאפשר לבצע רכישות בצורה חכמה באתרים עלי אקספרס Aliexpress, בנגוד Banggood, ו- Gearbest גירבסט. התוסף יאפשר לכם לצפות בהיסטוריית מחירי המוצרים אשר נמצאים באתרים אלו כך שתוכלו לדעת מה היה המחיר המקסימלי, המינימלי והממוצע של המוצר שאותו אתם מעוניינים לרכוש.
בנוסף, הוא גם יציג לכם את דירוג המוכר שממנו אתם עומדים לרכוש את המוצר, את ביקורות הגולשים שכבר רכשו את המוצר והתנסו בו, ייתן לכם אפשרות לבצע מעקב רציף אחר המחיר של המוצר וישלח לכם התראות בכל פעם שהמחיר שלו יורד (רק במידה ותבקשו זאת). בתוסף של Alitools ניתן להוסיף גם מוצרים למועדפים כך שתהיה לכם גישה מהירה אליהם.

Honey

Honey ייחסוך לכם את החיפוש אחר הקופון המשתלם ביותר או את הצורך להירשם לניוזלטר או לקבל עדכון כל פעם שיש מבצע. התוסף לדפדפן כרום יריץ עבורכם חיפוש קודים להנחה ברגע שמילאתם את עגלת הקניות הווירטואלית בכל טוב, ואז הוא יבחר עבורכם את הקופונים המשתלמים ביותר.

קופונים

הצרכנים האמריקאים אוהבים קופונים כמעט כמו שהם אוהבים את אבא ואימא שלהם. למעשה, בארה"ב זה מעין ספורט לאומי לאסוף קופונים והרשתות מגיבות בהתאם. אם החלטתם לרכוש מוצר באתרים אמריקאים כדאי לבדוק אם קיים קופון הנחה באחד מאתרי הקופונים  RetailMeNot ו DealCatcher - לחנות שממנה אתם מעוניינים להזמין.

אם לא מצאתם גם חיפוש בגוגל תחת שם החנות בצירוף המלים coupon או voucher עשוי להוביל אתכם לתוצאות מועילות.

אמא ובת עושות שופינג אונליין (צילום: shutterstock By stockfour)
הצרכנים האמריקאים אוהבים קופונים כמעט כמו שהם אוהבים את אבא ואימא שלהם | צילום: shutterstock By stockfour

קבוצות פייסבוק

הקורונה הביאה איתה עלייה משמעותית ברכישות אונליין ובעקבותיה את עלייתן של קבוצות המבצעים והצרכנות פייסבוק. עשרות קבוצות מבצעים והמלצות התווספו לאילו הקיימות, מתחרות ביניהן על ההמלצות הכי טובות וכמובן על המבצעים הכי טובים שמנהלי הקבוצה יצלחו להשיג לחברים בה.

ההערכה בשוק שמדובר בין 50-100 קבוצות, חלקן הגדול הן קבוצות קטנות אך חלקן הצליחו לפרוץ דרך. קיימות גם מגוון קבוצות ייעודיות לתחומי עניין ספציפיים, קבוצת צרכנות לאיפור, למוצרי פארם, לתינוקות , לספורט ועוד.
מעבר להמלצות הקנייה ולמבצעים, מנהלי קבוצות עם ניסיון, ידריכו את החברים בה איך להשיג מבצעים טובים יותר, איך לקנות במאתרים בחו"ל, ממה להיזהר, אילו אתרים מספקים משלוח חינם ולאילו יש מבצעים מיוחדים על השילוחים.

"יש אתרים בינלאומיים ענקיים שמאוד רוצים את הקשר עם ישראל, עד כדי כך שהן מינו נציג לענייני ישראל. הנציג הזה בדרך כלל יוצר קשר עם קבוצות צרכנות בארץ ומציע הנחות לקבוצות", מספרת מעיין פרילוק, בעלת הקבוצה "ליידי חיסכון".

"אתה חושב לעצמך, למה שאתר מפלצתי כמו THE HUTאו BANGGOOD ישקיע בנציג שיהיה בקשר פה עם מנהלי קבוצות צרכנות, אבל יש כזה דבר וזה עובד", היא מספרת. הם יוצרים קשר עם מנהלי קהילות הצרכנות ומבררים על ההעדפות של חברי הקבוצה. אם אני רוצה שהם יארגנו לי הנחה ספציפית רק לקבוצה שלי למוצר מסוים, הם בדרך כלל יספקו לי קוד לאותו מוצר. זה עובד גם להיפך- אם אני רואה שהחברים בקבוצה שלי להוטים על משהו, אני מבקשת הנחה ייעודית וזה כיף אדיר".

הנה 10 הקבוצות הכי טובות שאתם חייבים לבקר בהן לפני הרכישה הבאה שלכם.

קאשבק

אתרי קאשבק (Cashback) מחזירים לכם כסף לחשבון הפייפאל או כרטיס האשראי על כל קנייה שאתם מבצעים בחנויות מקוונות, ויכולים להגיע ל–15 אחוזים משווי הקנייה.

איך זה עובד: בחרו שניים-שלושה אתרים, הירשמו, הקליקו מתוכם על האתר שאתם רוצים לרכוש ממנו וצאו לדרך.

אתרי קשבק מומלצים לאתרים אמריקאים: BefrugalTopcashback, ExtrabuxEbates. אתרי קשבק מומלצים לאתרים בריטיים: QuidcoPouring Pounds.​עליכם להירשם לאתרים האלה, ואז להיכנס לאתרי המכר דרכם.

בשנים האחרונות השיקו כרטיסי האשראי החוץ בנקאיים בארץ, שירות קאשבק לרוכשים דרך כרטיסי האשראי. מי שמעדיף לעבוד עם כרטיס אשראי, כל חברה מציעה היום החזר כספי בתמורה לרכישה דרכה.   

שופינג אונליין (צילום: shutterstock By Stanisic Vladimir)
אתרי קאשבק (Cashback) מחזירים לכם כסף לחשבון הפייפאל או כרטיס האשראי | צילום: shutterstock By Stanisic Vladimir

מועדוני לקוחות

כמעט לכל אתר גדול יש כיום מועדון לקוחות שבטו מציעים הטבות לחברים. באמזון לדוגמה, מנויי הפריים זוכים לגישה למוצרים "לוהטים" במבצע שסגורים רק לחברי אמזון פריים - כולל גישה מוקדמת למבצעים, עדיפות של 30 דקות במבצעי בזק, קבלת קדימות באספקות ומלאי, גישה למאגר סרטים וסדרות, גישה למאגר של תכני מוסיקה, אחסון ללא הגבלה של תמונות והאזנה לספרים מספריית הספרים חינם.

העלות השנתית לרכישת מנוי פריים היא 119 דולרים ועלות חודשית תעמוד על 12.9 דולרים. רבים מצטרפים לתוכנית בימי ה-Prime Day מכיוון שאמזון מאפשרת חודש ראשון ללא תשלום וללא התחייבות, ובכך למעשה ניתן לזכות בהטבות של היום בלי לשלם. ההצטרפות החינמית היא לחודש ימים, ובמידה ומחליטים לא להמשיך מעבר לחודש מתנה, הדבר אינו כרוך בתשלום.

בעלי אקספרס יש סקטור שלם של קופונים שהחברים באתר מקבלים באופן כמעט שוטף ובנוסף היא מפעילה תוכנית שותפים המאפשרת להרוויח כסף או מוצרים בהנחות בתמורה להמלצות של מוצרים ברשת.

"צריך להבין שכדי להשיג את המחירים הכי טובים שיש באליאקספרס יש כמה וכמה סוגי קופונים ואפשר להתשמש בכולם בו זמנית"' מסביר יניב פורת, מייסד אתר וקבוצת הפייסבוק AliBuy. "יש 3 סוגי קופונים.
קופוני סלקט- צבעם אדום, והם מופיעים בדף הראשי של הסייל ואפשר לנצל אותם לכמעט כל המוצרים. לרוב זה הנחות של 2-3 דולרים. כשאוספים אותם הם ירדו לבד כשתגיעו לקופה. קופונים של החנות- בצבע כתום. כשנכנסים לבחור מוצר מסויים, הקופונים הללו לרוב יופיעו מתחת למחיר. כל מה שצריך זה לאסוף אותם. לרוב יופיעו בצורת: בקנייה מעל X תקבלו הנחה בגובה Y. סוג הקופונים האחרונים הם קופונים ללקוחות רשומים או קבוצות פייסבוק, ולכן שווה לעקוב אחר הקבוצות המתמחות באתרים. בדרך כלל אלו קופונים לפרק זמן מוגבל ומוגבלים אחד ללקוח".

"רוב האנשים נכנסים לאתר ומזלזלים בהנחות של כמה דולרים בודדים", אומר פורת, "אבל צריך להבים שאם מישהו מחפש מצלמה ב-80 דולר, ובסופו של דבר הקופונים יביאו 5 דולרים הנחה- זה אומר שהוא לא ישלם מיסים".

גם קמעונאים אחרים, כולל בסט ביי, טארגט וולמארט, עשויים להפעיל מבצעים מקבילים שאינם דורשים דמי חבר שנתיים בהרשמה לאתר.