בואו נודה על האמת, שימוש באשראי הפך להיות נפוץ מאין כמותו. בין אם מדובר בגיהוץ הכרטיס המגנטי תוך דחיית החיוב לתאריך מסוים בחודש או לקיחת הלוואה בקליק לסגירת המינוס – אשראי זה משהו שכמעט כולנו נעזרים בו.

אבל כמה מאתנו מבינים שמדובר למעשה בכסף שאינו שלנו? כן, הרכב שקנינו בפריסה ל-60 תשלומים או אפילו המזון שרכשנו לחג באמצעות הלוואה מחברת האשראי, הם לא באמת שלנו (לפחות עד שנסיים עם כל התשלומים).

כל עוד המשכורת נכנסת מדי חודש והחובות משולמים בזמן זה בסדר. הבעיה מתחילה כשמתחילים לאבד שליטה על ההוצאות, ומכאן הדרך לשקוע בחובות היא קצרה.

עו"ד אמויאל מדמה זאת לברז - כל עוד הוא מטפטף האדם ימשיך להשתמש במקורות מימון חיצוניים לסיפוק צרכיו השונים. ברגע שהברז נסגר ומקורות המימון אזלו נכנס לתמונה עורך הדין, שיכול לפתוח לבקשת החייב בהליך של חדלות פירעון ושיקום כלכלי לצורך קבלת הפטר מחובות.

באופן כללי מציע עו"ד אמויאל שלא להגיע למצב של חוסר שליטה בהוצאות, ולהקדים תרופה למכה. לדבריו "חונכנו ליטול אשראי וזה דבר מצער", אבל במקום זאת צריך לחשוב במובנים של מניעה. כלומר לא לחכות שהחובות יילכו ויגדלו אלא לתכנן מראש את הצעדים הפיננסיים השונים בהתאם לרמת ההכנסה של המשפחה.

איך עושים זאת בדיוק? ומהי הבשורה שהכניס חוק חדלות פירעון לחייהם של החייבים החדשים? כל זאת ועוד, בפודקאסט שלפניכם.

עו"ד נתנאל אמויאל עוסק בחדלות פירעון

עו"דקאסט – הפודקאסט המשפטי של קהילת עורכי הדין

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.