תחשבו לרגע על המקרה הבא: זוג הורים מחליט להתגרש. בעוד האישה עובדת לפרנסתה בחברת הייטק מצליחה ומשתכרת 30,000 שקל בחודש, בעלה עובד בשירות המדינה ומצליח בקושי לגרד את ה-10,000. ההורים חולקים משמורת משותפת וזמני שהות שווים עם הילדים. במצב כזה לא הגיוני שרק האב ישלם מזונות, נכון?

לפני מספר שנים קבע בית המשפט העליון בפסיקתו המפורסמת ששינתה את המצב הקיים לפיו אב לילדים חייב בכל מקרה לזון אותם. פסק הדין קבע כי כשמדובר בילדים מעל גיל 6, בקביעת המזונות יש להתחשב ברמת ההכנסה של שני ההורים והנסיבות. עו"ד קובי ישראל, המתמחה בדיני משפחה, מספר לנו במהלך השיחה שלא מדובר בפסיקה תאורטית. חדשות לבקרים ניתנים בבתי המשפט למשפחה פסקי דין שקובעים את סכום המזונות בהתאם ליכולתם הפיננסית של ההורים ולזמני השהות בפועל.

אבל רגע, איך קובעים בכלל את סכום המזונות? לדברי עו"ד ישראל מדובר בנקודה כואבת, ואפילו השופטים עצמם לא בטוחים שהם פועלים כפי שצריך. הרי לגדל ילד בסביון לא עולה כמו לגדל ילד בשכונת עוני בפריפריה. 

אז מהם השיקולים המנחים בפסיקת מזונות? איך באים לידי ביטוי ההבדלים בין הגישות של בית הדין הרבני ובית המשפט לענייני משפחה? והאם ניתן לתבוע מזונות מסבא וסבתא?

כל זאת ועוד בפודקאסט שלפניכם. האזנה נעימה!

עו"ד קובי ישראל עוסק בדיני משפחה

עו"דקאסט – הפודקאסט המשפטי של קהילת עורכי הדין

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.