אם עשיתם אקזיט יפה, או שפשוט הצטבר קצת כסף עודף בחשבון, ויש לכם מוטיבציה וחזון – זה כנראה הזמן לפתוח עסק. אבל באיזה תחום? לא צריך להיות עתידן גאון כדי למנות את התעשיות שבירידה – אף אחד לא רוצה להיות סנדלר, להקים בית דפוס או לפתוח ספריית וידאו. אבל הקושי האמיתי טמון בלזהות את התעשיות המתפתחות, על סף הפריצה, אלו שהיום עדיין קצת חומקות מהרדאר אבל בקרוב ישנו הרגלי צריכה ויכניסו לכל בית מוצרים שלא הבנו איך חיינו בלעדיהם עד כה. אז תקשיבו טוב, אם אתם רוצים לרכוב על הגל שמתחיל לתפוס תאוצה – כדאי לכם להקים עסק באחד משמונת התחומים הבאים.

ייצור רחפנים

מזל"טים ודומיהם מרחפים מעל ראשינו בלי שנדע כבר כמה שנים טובות, אבל לאחרונה הביקוש לרחפני משחק ופנאי גדל כמעט בטור הנדסי. גם השימוש המסחרי יותר של רחפנים – לתחום הפרסום, המחקר והתובלה נראים כמו עולם שלם של אפשרויות שטרם מוצו. המכשול היחיד שכנראה עדיין עומד בפני התעשיה הזו היא תנאי הרגולציה של מינהל התעופה האזרחית, אבל סביר להניח שגם זה יוסדר בקרוב, וכולנו נוכל לשלוח את הרחפן לסופר במקומנו. אולי אתם תהיו אלה שאחראים על קו השליחויות.

רחפן (צילום: Tyler Olson, Shutterstock)
צילום: Tyler Olson, Shutterstock

מציאות מדומה

נדמה שהרעיון הזה איתנו כבר יותר מדי זמן, אבל אחרי עשור של הייפ, טכנולוגית המציאות המדומה סוף סוף עשתה את הפנייה הנכונה, וכמה מיליוני מערכות כאלו צפוי להירכש ב-2016. גם בתעשיה הזו, שהיקף המסחר שלה מוערך ב-4 מיליארד דולר, אופציות הפיתוח והשיווק הן כנראה באמת בלתי מוגבלות: משינוי מוחלט של הדרך בה אנחנו צופים בספורט או בהופעות חיות, דרך עולם שלם של משחקים ועד נגיסה בשוק הטאבלטים והמחשבים הניידים. נשמע כמו הזמנה שההיי טק הישראלי לא יכול לסרב לה.

מציאות מדומה (צילום: אימג'בנק/GettyImages)
צילום: אימג'בנק/GettyImages

אינטילגנציה מלאכותית

מכונות חכמות שולטות בעולם כבר עכשיו, אבל ההשפעה שלהן על כל סוגי התעשיות צפויה ללכת ולגדול. כבר היום אנחנו נשארים די פעורי פה מול מכוניות שנוהגות בעצמן, אז רק תחשבו מה עוד מחכה לנו בהמשך. עיקר הפוקוס של התחום נותר בליצור אוטומטיזציה של תהליך איסוף, עיבוד וניתוח מידע עבור חברות עסקיות.

אין תמונה
Yes We Can. שי 360

טכנולוגיות מזון

תחשבו על זה רגע: ב-100 השנים האחרונות לא הרבה השתנה באופן שאנחנו מכינים חביתה, מרק עוף או סלט ירקות. סטארט אפים בתחום המזון נועדו בדיוק לשנות את ההרגלים המיושנים האלו, ולהפוך את תהליכי הכנת או הפצת המזון ליעילים יותר, וכמובן לרווחיים יותר. ניהול מזון, תחום חדש ומתפתח לחלוטין, פונה לחברות, עסקים ומסעדות שמעוניינים ליצור מטבחים חכמים – כמו למשל מקרר שיודע בדיוק מה חסר או מקולקל או כיריים שאחראיות על וויסות החום בהתאם לתהליך הבישול הספציפי. שווה יותר מדוכן פלאפל, לא?

צפו: כך יראה המטבח של העתיד (צילום: סקיי ניוז)
צילום: סקיי ניוז

סריקות ביומטריות

בישראל התחום הזה נותר שנוי במחלוקת, עיקר סביב סוגית המאגר הביומטרי שמשרד הפנים החל לקדם, אבל התחום הזה נותר כפוטנציאל מדהים לייעול הביורוקרטיה ברחבי העולם. לא מדובר רק על סריקות של טביעת האצבע, גם סריקות פנים ועיניים הולכות ותופסות תאוצה ממשית לאחרונה, במגזר הציבורי והפרטי כאחד. בתחומים כמו מערכת הבריאות או ענף הבנייה גוברת הדרישה לטכנולוגיה מסוג זה, וטביעת היד עוד נטויה.

טביעת אצבע (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
צילום: אימג'בנק / Thinkstock

תוכנות לזיהוי הונאות

הונאות תמיד היו, אבל תוכנות חכמות שמזהות אותן לפני שהן בכלל מתרחשות לא, והדרישה אליהן גוברת, בעיקר בשל עליה משמעותית במספר ההונאות שנעשות דרך הרשת. תסמכו על פושעי הסייבר המתוחכמים שיספקו תמיד דרישה לתוכנות המתקדמות ביותר שימנעו את הדליפה הבאה של מאות מיליוני מספרים של כרטיסי אשראי. משתלם, לא?

ידיים על מקלדת (צילום: Thinkstock)
צילום: Thinkstock

בריאות תאגידית

חברות שמספקות לחברות גדולות תכניות רב מערכתיות שמעודדות ותומכות בהתנהגות בריאה נעשות מבוקשות יותר בשנים האחרונות, עם הגדלת מספר שעות העבודה החודשיות והנטייה לשבת על הכיסא כמו פרח נבול ולא כמו בן אדם, וזה בהחלט משתלב היטב עם העלאת המודעות לנושאים כמו אכילה בריאה ושמירה על איכות הסביבה.

אימון (צילום: רונית כהן ואורי טאוב)
אימון | צילום: רונית כהן ואורי טאוב

חומרי בנייה אלטרנטיביים

בטון, בטון ועוד קצת בטון, לא נמאס? כנראה שכן, כי יותר ויותר חברות מתחילות למצוא פתרונות אחרים וקצת יותר ירוקים לתעשיות הבנייה הענקיות. חומרים ממוחזרים, לבנים שאפשר לעצב מחדש ללא שימוש בחום ועצים עמידים יותר עומדים במרכז התעשיה המתפתחת הזו.

חוטב עצים (צילום: jeffhochstrasser, Istock)
חוטב עצים | צילום: jeffhochstrasser, Istock

מקור