רובנו מבלים את רב שעות היום בעבודה, ורובנו גם מכירים בחשיבות השמירה על סביבה נקייה, ירוקה ומקיימת. אז למה לא לחבר ביניהם ולעשות משהו ממשי למען הסביבה והדורות הבאים, גם כשאתם במשרד ולא רק בבית?

>> בחנו את עצמכם: האם אתם חיים נכון? 

קפה אספרסו (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
זכוכית טובה יותר לכולם | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

לאמא באהבה

אי אפשר בלי קפה של בוקר, אבל בהחלט אפשר לשתות אותו בספל שהבאתם מהבית, ולא בכוס חד פעמית. זה הרבה יותר נחמד לסביבה, ואולי יהיה הרבה יותר נעים לכם. ואם תעשו חשבון פשוט של כמות הכוסות שתיחסך בחודש - תגיעו למספר מרשים ביותר.

שימוש במוצרים חד פעמיים הפך שגרתי כל כך בתקופה שבה אנחנו חיים - אבל למה בעצם? הנוחות המעטה שהמוצרים הללו מספקים לנו באופן רגעי, לא מצדיקות את האנרגיה וחומרי הגלם שהושקעו בייצור, את הזיהום ותפיסת הקרקע שיוצרת האשפה ואת הדלקים שמושקעים בהסעתם מהמפעל בסין למשרד בארץ ומשם תוך דקות למזבלה. 

ההצעה שלנו - החליטו על שימוש בסכו"ם רב פעמי. הביאו אותו מהבית או נסו להוביל יוזמה שבמסגרתה המשרד ייערך בהתאם, מבחינת הציוד הנדרש וגם מבחינת תרבות ארגונית ונהלים, כך שכולם יוכלו ליישם בקלות את השינוי.

אישה מול מאוורר (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ולפעמים עדיף פשוט לעבור למאוורר | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

למה קר פה

קיץ, חם, ואי אפשר לחשוב בלי מזגן, אבל כשאתם יוצאים לפגישה, ואפילו במשרד שליד - למה להשאיר אותו דולק? נכון שנחמד לחזור למשרד קריר, אבל מדובר בסך הכול בכמה שניות שממש אפשר לחיות איתן. העלאה של הטמפרטורה במעלה אחת בקירור או הורדה במעלה אחת בחימום, תוכל לחסוך כל כך הרבה חשמל.

והנה יוזמה שתוכלו להוביל מול מחלקת התפעול בחברה או ההנהלה – התקנת מערכת חיישנים שתכבה את המזגן כשאין אף אחד בחדר.

>> לכל הכתבות על עולם הקיימות 

מדפסת (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אתם לא חייבים את המדפסת | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

פרינט סקרין

יש מי שחייב להחזיק דף נייר ביד בשביל להתרכז, אבל בינינו, יש כל כך הרבה מסכים שהולכים איתנו גם בכיס שזה ממש מיותר. המסך של הנייד יכול להספיק, ואם לא הוא, אז טאבלט ומחשב נייד אם חייבים. אבל בואו נדבר על הדפסת נייר: אם כבר להדפיס, נסו כמה שפחות ובוודאי שרצוי להדפיס משני הצדדים.

ועוד המלצות: הדפיסו טיוטות רק בשחור לבן ולא בצבע, וכשאתם מדפיסים מצגת – הורידו את הרקע השחור. אומנם הוא נראה אלגנטי על המסך, אבל הוא גם צרכן דיו נוראי בהדפסה.

אילוסטרציה (צילום: עיריית תל אביב)
כמה שיותר אופניים יותר טוב | צילום: עיריית תל אביב

אופניים גם לגדולים

מכירים את ההוא שמגיע ראשון למשרד? כנראה שזה בגלל שבזמן שהוא  מחנה את האופניים אתם עוד לא עליתם על הכביש המהיר. נכון שלא תמיד אפשר, ופעם היה לכם עוד את התירוץ של החום והמרחק, אבל מאז שהמציאו את האופניים החשמליים - אין סיבה להתניע את הרכב רק כדי לזכות לעמוד בפקק היומי.

מעדיפים בכל זאת 4 גלגלים? קבלו רעיון יעיל וטוב: הגיעו לעבודה יחד. ארגנו חבר או כמה חברים לעבודה שגרים בסמיכות יחסית, וקבעו נסיעה משותפת, למשל ברכב אחד בכל פעם. זה יחסוך דלק, זיהום וזמן פקקים כפול עוד 3 רכבים. בהוצאות שכן יהיו תוכלו לחלוק באופן הוגן שיתאים לכם.

חשוב לא פחות – זו הזדמנות להכיר את העמיתים לעבודה מחוץ לתקשורת האלקטרונית, ומי יודע - אולי אפילו ממש לדבר. ומה אם נצטרך לצאת באמצע היום לאסוף ילד חולה מהגן, אתם תוהים? גם לזה יש פתרונות: כוננות תורנית של בן/בת הזוג, הסדר עם מקום העבודה למימון הנסיעה ועוד.

אין תמונה
התחילו את הפרדת הפסולת במשרד

הפרדת פסולת

המטבחון המשותף של המשרד הוא המקום שבו אפשר לגלות את כל הסודות ובעיקר לספר, וגם המקום עם הכי הרבה פוטנציאל להפרדת פסולת לטובת מיחזור. אז קחו את היוזמה להכנסת פחים בהתאם לסוג הפסולת שיש במטבח שלכם, תוכלו להתחיל מהכנסת פח לאיסוף בקבוקים: אתם תופתעו עד כמה מהר הוא יתמלא בפחיות שתייה ובקבוקים ריקים. את התמורה שמתקבלת מפדיון הבקבוקים אפשר לתרום למטרות חברתיות.

בעיריות שבהן יש פינוי נפרד של אריזות מחוץ לבניין, כדאי לשים גם פח כזה בתוך המטבחון. סביר להניח שגם הוא יתמלא במהרה, אנחנו מנחשים שבעיקר בשקיות טייק אווי ממותגות - אולי זה יהיה גם התמריץ להקטין את הצריכה שלהן.

"אפשר להקטין את הסיכוי להחרפה" (צילום: פלאש 90 - איסאם רימאווי, חדשות)
תנו לשמש להיכנס למשרד | צילום: פלאש 90 - איסאם רימאווי, חדשות

הנה באה השמש

נכון, ההחלטה על שימוש בנורות חסכוניות במשרד היא לרוב לא בידינו, אבל זה לא אומר שלא נוכל לאמץ הרגלים נכונים. למשל - לכבות אורות ביציאה מהמשרד, לנצל כמה שאפשר את האור הטבעי על ידי פתיחת חלון והסטת ווילונות, וגם לדאוג לסידור החדר באופן שיאפשר את כניסת האור, אבל לא יגרום לכם או למסך המחשב שלכם להסתנוור.

עובדים במשרד (אילוסטרציה: thinkstock)
חשוב לדבר על זה | אילוסטרציה: thinkstock

ספרו לחבר'ה

אל תהיו נודניקים ותרדפו עם המזלג אחרי כל מי ששותה בכוס פלסטיק, אבל אם תדברו על זה עם החבר'ה מהמשרד, תוכלו להשפיע והרבה. נסו ליזום שיחה כללית יחד עם הבוס, להקצות חלק מזמן ישיבת הצוות לטובת העלאת רעיונות משותפים לחיסכון ותרומה לאיכות החיים בעבודה – ועוד. ואם אתם זה הבוס - פשוט תתחילו.