אתם עוקבים באובססיביות אחרי מאגר הדירות למכירה או להשכרה ביד2 אבל נמצאים יחסית באפילה. אין לכם מושג כמה זמן המודעה מפורסמת (אלא אם כן מדובר בבעלי דירה הוגנים שיגידו את האמת) והאם המחיר הנקוב היה שם מאז ומתמיד. תוסף חדש לדפדפן כרום מבקש לעזור לכם להתגבר על הבעיה הזאת.

Handz מאפשר לעקוב אחרי השינויים והיסטוריית המחירים של הדירות להשכרה או למכירה ביד2 ואז אולי גם תהיה לכם אפשרות לקבל מחיר יותר מוזל.

לאחר התקנת התוסף, תגלו שבצד שמאל של אתר יד2 מופיעים חצים ירוקים ואדומים שלא הופיעו קודם. הירוקים מסמנים ירידות במחיר. כאשר תעמדו עם העכבר על החץ, תוכלו לראות את התאריכים בהם פורסמה המודעה ואת המחירים השונים. החצים האדומים, מעטים יחסית, מסמנים את העליות במחיר מאז שהמודעה עלתה לאתר.

במודעה של דופלקס להשכרה ברחוב ניסים אלוני בתל אביב, דרך תיווך Homeland, ניתן לראות כי המודעה פורסמה לראשונה ב-5.5.2017 במחיר של 14,500 שקלים וב-12.6.2017 היא כבר ירדה ל-9,000 שקלים. (ירידה של 5,500 שקלים  בחודש אחד).

דירה בת שלושה וחצי חדרים ברחוב רמז במערב ראשון לציון פורסמה לפני כשנה באמצעות תיווך מרום נדל"ן במחיר של 2,070,000 שקלים, מאז השתנה המחיר 6 פעמים, כאשר המחיר האחרון עומד על 1,550,000 שקלים (ירידה של 520,000 שקלים בשנה).

תוסף handz (צילום: צילום מסך)
יש גם עליות מחירים | צילום: צילום מסך

דירה אחרת למכירה בת חמישה חדרים בירושלים ברחוב משה אהרון טוב, באמצעות תיווך Promise, פורסמה לראשונה ב-8.1.2017 במחיר של 4,100,000 שקלים וכיום היא עומדת על 3,590,000 שקלים (ירידה של 510,000 שקלים בחצי שנה).

גלעד מדר, מהנדס תוכנה, הוא האיש והמוח מאחורי התוסף. "זה התחיל מצורך אישי, לפני שנה חיפשנו דירה לשכירות, ולא היה לי מושג כמה זמן הדירות מפורסמות ואם היו שינויים במחירים. הדרך היחידה הייתה לזכור מודעות. אז יצרתי משהו לשימוש אישי שלי, ומשם זה התגלגל".

התוסף נמצא כבר מעל לשנה ברשת. על הגרסה הראשונית גלעד 12 שעות ובהמשך השקיע בזה עוד זמן. "המטרה שלי כמובן היא שכמה שיותר אנשים ישתמשו בזה, ככל שיותר משתמשים המידע יהיה יותר אמין. עד כה זה עבד יפה מאוד - יש מעל 5,000 משתמשים קיימים בתוסף ולאחרונה הוא תפס תאוצה. היה ממש קל לבנות את התוסף, והתפלאתי שהוא לא היה קיים מקודם. בינתיים אני לא מרוויח מזה, אבל אני שוקל מה לעשות כדי שזה יביא גם הכנסה. התוסף חינמי לגמרי וגם ימשיך להיות כזה. אני עובד באופן שוטף במשרה מלאה, לכן אין לי זמן לפתח אותו והחלטתי להתמקד ביד 2, אבל התוסף יכול להיות לכל מוצר אחר כמו רכבים, ולכל שאר האתרים".

השוק נמצא בעמדת המתנה

ליאור קרן הוא חבר במחאת הדיור, דף פייסבוק עם למעלה מ-68 אלף עוקבים, נכון ליולי 2017. לאחרונה פרסם אודות התוסף באחת מקבוצות הדיור בתל אביב, והוא מאמין בלהט שהוא חושף את המציאות הנדל"נית בישראל.

"התוסף מוכיח לנו שלא צריך לקנות את כל הבולשיט שהמחירים עולים, כי יש עדות לכך שבעלי דירות מורידים מחירים, משום שהם לא מצליחים למכור או להשכיר", אומר קרן, "חשוב לזכור שאנשים לפעמים מעלים מחיר כדי לנסות ולהקפיץ את המודעה, בעיקר אם המודעה עומדת הרבה זמן. מחירי השוק מושפעים ממה שקורה באזור הגיאוגרפי אך גם ברשת. אנחנו ניזונים לעיתים ממידע שגוי, אך לדעתנו המגמה היא של ירידה".

חיים מסילתי, יו"ר לשכת שמאי מקרקעין, עדיין זהיר יותר מהכרזה על ירידת מחירים. "לשכת השמאים והלמ"ס התחילו לבדוק את הנושא ותוצאות הבדיקות המקצועיות שלנו יפורסמו בקרוב. אך אוכל לומר באופן אינטואיטיבי ומתחושה אישית שלי, שהשוק כרגע נמצא בעמדת המתנה. נכון לעכשיו, השוק מתחיל לתת קרדיט לממשלה ונכנס לעמדת המתנה כדי לראות מה יניבו מחיר מטרה ומחיר למשתכן. להמתנה יכולות להיות שתי תוצאות: השוק יראה שהתוכניות מגדילות את ההיצע והמחירים מתחילים להיעצר - בעת שבה אנו נמצאים, גם אם מחיר של דירה לא יעלה זה סוג של הישג, אבל אם השוק יראה שזה לא קורה, כמו שחווינו את זה במע"מ 0 של יאיר לפיד, כאשר התוכנית לא קרמה עור וגידים, זה התפרץ כלפי מעלה.

"נכון לעכשיו, אלפי אנשים נרשמים לתוכניות של הממשלה. אך לא מדובר רק במחיר למשתכן הממשלה פועלת גם על חוק השכירות והסכמי גג, ואני מקווה שזה יצליח לה, כי זה טוב לכולנו. אנחנו בעת חירום ומי שחשוב כאן אלו הזוגות הצעירים", אומר חיים מסילתי.