אם אתם מחפשים דירה להשכרה בתקופה האחרונה, בטח חוויתם את זה על בשרכם- על כל נכס יש עשרות קופצים והמחירים פשוט לא מפסיקים לעלות.  לפי ההערכות הביקושים לדירות רק יגדלו והמחירים ימשיכו להתייקר גם בשנה הקרובה בעוד עשרה אחוזים. כדי להמתיק את הגלולה המרה, גייסנו את הטכנולוגיה ומצאנו כמה אופציות שוות במיוחד שיכולות להפוך את החיפוש לקל יותר ואולי גם לחסוך לכם במחירי השכירות.

קבוצות פייסבוק בהחלט יכולות לחסוך לנו זמן וגם אולי קצת כסף. בטח שמעתם על  קבוצות פייסבוק כמו או "דירות מפה לאוזן" או "דירות סודיות", כאלה שבהן אנשים מציעים את הדירות שלהם או מחפשים שוכרים חדשים. זה התחיל בתל אביב והתרחב בהצלחה לשאר החלקים בארץ, אבל עכשיו לאור המצב, יש קונספט חדש - קבוצת דירות להחלפה.

בקבוצה הזו, שכרגע פועלת רק בתל אביב, אנשים לוקחים את חיפוש הדירות צעד קדימה. הם מפרסמים את הדירה שלהם ומספרים מה הם מחפשים במקום, ואם יש התאמה- פשוט מחליפים דירות. נניח שהמשפחה גדלה ואתם מחפשים דירה עם חדר נוסף, ובקצה השני של העיר יש מישהו שבדיוק החברה זרקה אותו והוא דווקא מחפש להצטמצם? התאמה מושלמת, שחוסכת דמי תיווך והרבה כאב ראש.

 בגזרת האפליקציות אפשר למצוא את אפליקציית Chatlist (צ’אטליסט) הישראלית, שתעזור לכם למצוא דירה כמו שמוצאים מאצ' בטינדר. במערכת  אפשר לדפדף בין נכסים שונים שמוצעים להשכרה, לסמן את אלה שאהבתם, ולהתחיל צ’אט מיידי עם בעל הנכס. וכן, גם כאן אתם תעשו Swipe ימינה או שמאלה כדי לסמן אם אהבתם או לא אהבתם. בנוסף, המערכת מכילה מנוע סינון והשוואת נתונים ומחירים, עדכונים על דירות חדשות שתואמות את ההעדפות שלכם, וגם שיתופי פעולה עם נותני שירות בתחומים כמו הובלה, אריזה, ניקיון, הלוואות גישור ועוד.

אם נישאר לא רחוק מעולמות הטינדר, קבלו את הסטארטאפ שפותר בעיה מעיקה אחרת: מציאת שותפים. קוראים לה מיי-רומי MYROOMIE, וזו אפליקציה שבה מישהו רואה את הדירה שלך ומחליט אם להחליק ימינה או שמאלה. אם הוא החליק ימינה אתה תראה את הבן אדם במסך שנקרא ״שותפים פוטנציאלים״, אבל רק אם אתה מחליק ימינה על אחד מהשותפים האלו תוכלו להתחיל להתכתב.

האפליקציה שמה דגש על הצד ה- ״חברתי״. כלומר - אתה ממש יכול לראות מי השותפים בכל דירה, בני כמה הם, האם הם סטודנטים, במה הם עובדים, וכו'... . האפליקציה הזו גם יכולה לחסוך לא מעט כסף, כי במידה והשותפים לא  מסתדרים, צריך לעבור שוב, והלאגן חוגג.

השירות האחרון שייך לפלטפורמת לוקלייז, שפועלת תחת המותג Madlan. מה שללוקאלייז עושה, זה שמעבר למפרט הבסיסי של הדירות - קומה, כמות חדרים, מטראז' וכל זה - היא גם כוללת מידע על סביבת המגורים, כמו מערכות החינוך באזור והרמה שלהן, כמו תוכניות בנייה עתידיות בשכונה שיכולות. וגם פארקים, גינות כלבים, תנועת כלי רכב, זמני עמידה בפקקים ואפילו - שימו לב לזה - זמני המתנה במעליות של הבניין.