התקוות של שוכרי הדירות לשוק ידידותי יותר הולכות ומתפוגגות. שכר הדירה הממוצע חוזר עלות. בחלק ממהערים מדובר באחוזים גבוהים שמזכירים את סוף תקופת הקורונה.

לפי נתוני חברת WeCheck נראה שהגיע זמן ההתאוששות של השוק. עם זאת, מחירי השכירות במרץ 2024 עדיין לא משתווים לרמתם לפני שנה. הנתונים מבוססים על מידע אמת מעשרות אלפי דירות ברחבי הארץ ומבוסס על מחירי חוזי השכירות הסופיים בהן.

בממוצע, מחירי השכירות ב-11 הערים שבדקה החברה נמוכים ב-2.5 אחוזים מהשנה שעברה. שכר הדירה הממוצע עמד בחודש מרץ על 4,354 שקל לחודש, לעומת 4,464 שקל במרץ אשתקד.

נכון לחודש מרץ, שיאניות המחירים מקרב הערים הגדולות הן תל אביב, הרצליה וירושלים. בתחתית הרשימה נמצאות באר שבע, חיפה ואשקלון. העיר עם ההתייקרות החדה ביותר היא חולון שרשמה עלייה של 2.0% במחיר השכירות הממוצע בחודש אחד. היצע הדירות להשכרה ירד בין פברואר למרץ, כאשר הירידה עומדת על כ-11.3% בממוצע.

"הירידות החדות בהיצע הדירות להשכרה מתחילות להתמתן אך עדיין נותרות דו ספרתיות", אומר מנכ"ל WeCheck רמי רונן. "כאשר הירידה במרץ עומדת על 11.3% לעומת יותר מ-18% בפברואר. גם במגמה השנתית, היצע הדירות להשכרה בישראל נמוך בכ-10% בהשוואה למרץ של השנה שעברה. למרות הירידה בממוצע הארצי, ערים במרכז דווקא נהנו מעלייה בהיצע הדירות משנה לשנה, ככל הנראה בעקבות כניסה של דירות אירוח לשוק עקב המלחמה. תל אביב למשל, חוותה קפיצה של יותר מ20% בהיצע הדירות להשכרה בין מרץ 23 למרץ 24".

לדברי רונן במקביל למגמות בהיצע, מחירי השכירות הגיעו לקיפאון ואף מראים סנונית ראשונה להיפוך מגמה ועליית מחירים. מחירי השכירות ירדו החודש ב-0.4% בלבד בממוצע הארצי, כאשר בחלק מהערים הגדולות ניתן לראות עליות מחירים מתונות כגון חיפה, באר שבע ותל אביב. גם בהסתכלות שנתית, מרבית הערים המרכזיות מצויות בפער של אחוזים בודדים ממחירי השכירות לפני שנה, כאשר יש ערים שאף התייקרו ב-12 החודשים האחרונים, כדוגמת חיפה, ירושלים ופתח תקווה.