הקרב בין היבואנים ליצרנים המקומיים (צילום: חדשות 2)
המע"מ בעלייה | צילום: חדשות 2

הארנקים של כולנו יהיו מהבוקר קלים יותר: המע"מ עלה באחוז אחד וגם מחיר הדלק התייקר ב-3.4%.

כפי שקבעה הממשלה, החל מה-1 ביולי עולה שיעור המע"מ ומעתה הוא עומד על 16.5%. מס ערך מוסף חוזר לרמתו באוגוסט 2005, ומעלה איתו בחזרה את מחיריהם של כל המוצרים והסחורות בשוק, בהם גם את מחיריהם של מוצרי יסוד כמו לחם ומלח.

הלחם תחת פיקוח התייקר לאחרונה ב-3.25% וכעת התייקר שוב, הפעם ב-1% נוסף עקב עליית המע"מ. לחם אחיד ולבן עולים מעכשיו 4.63 שקלים לעומת 4.59 שקלים (הפרש של 4 אגורות). חלה 500 גרם עולה 5.05 שקלים במקום 5.00 (5 אגורות יותר).

כבר לא מועדפים, אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
ארצות הברית | צילום: רויטרס

לחם אחיד פרוס עולה 6.94 שקלים במקום 6.88 (6 אגורות פחות) ולחם לבן פרוס 500 גרם עולה 6.17 שקלים במקום 6.11 שקלים (הפרש של 6 אגורות).

"יחד עם הלחם המפוקח יתייקרו גם מחירי המלח והשמרים שבפיקוח", מבהירים במשרד התמ"ת. "מחירי המלח והשמרים יעלו בממוצע בכשלוש אגורות" .

גם מחיר הדלק עולה

אם זה לא מספיק, בחצות עלה גם מחיר הדלק. התייקרות נובעת מעליית המע"מ ומעליית מחירי הנפט והדולר. ליטר 95 אוקטן בתדלוק עצמי עולה 6.35 שקלים, עלייה של 21 אגורות לליטר. על שירות מלא תשלמו עוד 13 אגורות.

"אני מקווה שהעלייה בשיעור המע"מ לא תגולגל כולה על הצרכנים, וכמו שקרה עת הופחת המע"מ, המחירים לצרכן לא תמיד ירדו ומי שנהנה מירידת המע"מ היו בעיקר בעלי העסקים", אמרה סגנית שר התמ"ת, ח"כ אורית נוקד.

חפשו את העסקים שעוד לא עדכנו מחירים

בעקבות פניות רבות של בעלי עסקים למשרד התמ"ת בנושא הצגת המחירים בעקבות העלאת המע"מ מבקש הממונה על הגנת הצרכן, עו"ד יצחק קמחי, לחדד סוגיה זו על פי חוק הגנת הצרכן. עו"ד קמחי מציין כי למרות העלייה של המע"מ, מומלץ לחפש בתי עסק שהחליטו לא לעדכן עדיין את המחירים בהתאם.

"לעסקים יש את האפשרות להיערך שבעה ימים ולעדכן את המחירים בעקבות השינוי במע"מ", מסביר עו"ד קמחי, "אולם עליהם להציב בתקופה זו שילוט מתאים בולט המציין כי המחיר אינו כולל את השיעור המוגדל".

מנחם מתחיל לנסוע על גז