בשנים האחרונות אנו מוצפים במגוון סוגים של תה. השמות מפתים יותר, האריזה השתנתה, אבל מבחינה בריאותית, שתיית כוס תה אחת לא דומה לאחרת.

חשוב לדעת – כל סוגי התה מכילים קפאין, אלא אם כן צוין אחרת. בתה שחור רגיל, ב"ארל גריי" ובתה להן יש קפאין וחומרים נוספים בעלי השפעה זהה לזו של הקפה – עלייה בערנות, בלחץ הדם ובדופק.

מחפשי הטעם המיוחד יבחרו בתה בטעם פירות. בדרך כלל מדובר בתה רגיל בתופסת תמציות טעם וריח, וגם מכיל קפאין.

שוחרי הבריאות יכולים לבחור בתה ירוק אמיתי. תה זה מכיל חומרים נוגדי חמצון המונעים מחלות לב וסרטן, וחומרים אחרים התורמים למערכת החיסונית. אולם, ברוב המקרים, הוא גם מכיל יותר קפאין.

במידה וחשובים לכם לשתות משקה חם ללא קפאין, החליטות הן בחירה מצוינת. אלא שחשוב לזכור שלעיתים החליטות מכילות רק חומרי טעם וריח של הפרי עצמו.

אז בשורה התחתונה, מה עדיף, תה או קפה?

דר' מיה רוזמן, מומחית לתזונה ודיאטה, עונה: "מבחינה בריאותית ניתן למצוא בתה כמה יתרונות. ניתן לשלוט בכמות הקפאין או לשתות חליטות ללא קפאין כלל. מעבר לכך, ישנם סוגי תה ירוק המכילים נוגדי חמצון, התורמים למערכת החיסונית ולמניעת מחלות".

ומה לגבי תה ודיאטה?

"כל תה עוזר לדיאטה. אם נשתה חצי שעה לפני הארוחה כוס שתייה חמה, היא תתרום לתחושת השובע, ולירידה בכמות המזון שנאכל באותה ארוחה. השתייה החמה מחממת את הגוף, גם את האזור במוח שאחראי על תחושת הרעב והשובע".