אירו (צילום: stock_xchng)
ממשיך לצלול. האירו | צילום: stock_xchng

במסחר במט"ח ננעל היום הדולר היציג ללא שינוי מול המטבע המקומי בעוד שהאירו נחלש בשיעור של כ-1.7% כשהוא ממשיך להיחלש ומאיים לפרוץ את הרמה הנמוכה של 4.7 שקלים לאירו. האירו נסחר כעת בשפל של כמעט 6 שנים אל מול השקל בהתאם למגמת היחלשותו בעולם.

בעולם נרשמה הבוקר התחזקות משמעותית של הין היפני מול הדולר, ושער החליפין ביניהם הציג ירידה של 2.34% בשערו של הדולר לרמה של 102.85 ין לדולר. עם זאת הדולר מגלה עוצמה כנגד המטבע האירופאי ורשם היום התחזקות של 1.32% ונסחר ברמה של 1.359 דולר לאירו, שפל של 13 חודשים.

נציין כי המסחר בשוק המט"ח מושפע כמובן מהנפילות החדות שנרשמות בתקופה האחרונה בשוקי המניות ברחבי העולם, כשאתמול נרשמה מפולת בבורסה המקומית, הבוקר נפלו גם הבורסות ברחבי אסיה, וגם השווקים ביבשת האירופית פתחו את שבוע המסחר בירידות חדות של כ-5%, הבורסה הרוסית צוללת ב-14% אל מתחת לשער של 1,000 נקודות. כל זאת למרות ניסיונות הממשלים ברחבי העולם לסייע לשוק הפיננסים האשראי על ידי תוכניות חילוץ גרנדיוזיות.

מחירי הסחורות ממשיכים לצנוח והיום בולט הנפט בירידה של 3.8% המפילה את מחירו אל מתחת לשער של 90 דולר לחבית.

הדולר היציג ננעל היום ללא שינוי בשער של 3.465 שקלים, האירו ירד ב-1.67% וננעל בשער של 4.7219 שקלים.

פינוטק - החרפת המשבר באירופה מקרינה על הכלכלה הישראלית

שגיב פרץ, אנליסט בכיר בחדר העסקאות של פינוטק בלונדון, אמר היום כי "המשבר פרץ באירופה בעוצמה אדירה", בימים האחרונים היו שורה של בנקים אירופאים שנזקקו לסיוע חירום מהממשלות על מנת להינצל מקריסה, כך למשל ניתן סיוע משולב של ממשלות בלגיה הולנד ולוקסמבורג בסכום כולל של 16 מיליארד אירו לבנק פורטיס, הבנק הבלגי-צרפתי דקסיה זכה להזרמה של 6.2 מיליארד אירו, בבריטניה, ברטפורד אנד בינגלי ענק המשכנתאות הולאם וחלק מנכסיו נמכרו לבנק הספרדי סנטנדר".

פרץ הוסיף, כי "גם גרמניה הצטרפה לקלחת עם סיוע לענקית ההלוואות ,היפו נדל"ן, עם הזרמה של כ-35 מיליארד אירו, לרשימה מצרפות גם איסלנד ואירלנד אשר הגדילה לעשות והעמידה ביטחונות לטובת כלל הפיקדונות בשישה בנקים איריים שונים בסכום כולל של 400 מיליארד אירו. מהלכים אלו האפילו על תכנית הסיוע שהוצעה בארה"ב על רקע עוצמתו והיקפו של משבר האשראי אל מחוץ לגבולותיה".

החרפת המשבר באירופה מקרינה על הכלכלה הישראלית ומהלכו הנרחב של הדולר בזירה הגלובלית בא לידי ביטוי גם אל מול השטר הישראלי. השקל החזיר את מרבית הרווחים אשר רשם בסוף השבוע שעבר כשהוא חוזר להיסחר מעל רמות של 3.5 אל מול הדולר. החשש מפני זליגת המשבר אל המערכת הבנקאית הישראלית על רקע העוצמה בא פרץ באירופה מרפה את ידי המשקיעים מסיכון כשהם חוזרים אל הדולר.