א', איש עסקים מהשרון שנקלע לחובות, הצליח להגיע להסדר נוח עם בית המשפט וקיבל צו הפטר (מחיקת חובות) שאפשר לו לשלם רק עשרה אחוזים ממה שהיה חייב. כך נעלמו להם 700 אלף שקל שא' צריך היה להחזיר. אלא שכדי להעלים את סכום הכסף הזה, הסתיר א' חנות בבעלותו בשווי מאות אלפי שקלים.

לאיש העסקים מונה נאמן לכינוס נכסיו על ידי בית המשפט. א' הצהיר שפרט לדירה אין לו אף נכסים נוספים. אלא, שאחד מנושיו, שערך חקירה מעמיקה, גילה שבבעלותו של איש העסקים חנות פרחים שאותה מכר פיקטיבית ללא תמורה לקרובת משפחתו זמן קצר לפני שהחל הליך כינוס נכסיו. החנות ממשיכה לפעול ושוויה נאמד ב-180 אלף שקל.


 

הנושה, בתמיכת הכונס והנאמן, פנה לבית המשפט המחוזי בחיפה בבקשה לבטל את צו ההפטר (מחיקת החובות) ולממש את העברת החנות לכונס לתשלום חובותיו. השופטת ישראלה קראי-גירון החליטה לבטל את צו מחיקת החובות של א' בנימוק שזה ניתן על בסיס המידע שמסר בבית המשפט וקבעה שהליכי פשיטת הרגל שהיו נגדו יימשכו. היא ציינה, שהדירה וחנות הפרחים יימכרו והכסף יועבר לקופת הכונס ו-א' ישלם 500 שקל לכונס כפושט רגל.

"שכח לספר" שהוא מתווך

במקרה אחר ד', תושב תל אביב שבית המשפט הכריז עליו כפושט רגל עקב חוב של 390 אלף שקל "שכח" לספר לבית המשפט ולכונס הנכסים שהוא עובד כמתווך במשרד תיווך גדול ומרוויח אלפי שקלים מידי חודש.

המידע הזה הגיע לאחד הנושים שסיפר כי ד' הציע למכור לו דירות והציג עצמו כמתווך. הנושה פנה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה לבטל את הליכי פשיטת הרגל נגד ד' ולחייב אותו לשלם את כל חובותיו לו ולשאר הנושים. ד', הכחיש שהוא עובד כמתווך וטען כי בסך הכול היה מתלמד ולא מתווך. השופט דחה את טענותיו של ד', ביטל את הליכי פשיטת הרגל וקבע כי תוך ארבעה חודשים להסדיר את חובותיו.