שר המשפטים יעקב נאמן: כדאי לאנשים לבצע עבירות כלכליות כי הסיכוי שייתפסו קטן והעונשים קלים
נאמן: "תיקים פלילייים בענייני מסים נמשכים שנים על גבי שנים ואם רוצים להתגבר על הבעיה של משך החקירות ועל כך שעבריינים מסתובבים בשוק החופשי ואין פוצה פה - יש לעבור לשיטה שונה לחלוטין"
לדברי נאמן, במצב הנוכחי כדאי לאנשים לעבור עבירות כלכליות כי הסיכוי שייתפסו, הוא קטן, וגם לאחר מכן, העונשים קלים ממילא. לדבריו, "אדם אומר: הסיכוי שאתפס הוא אחד ל-50-60 אלף. בחקירה יתברר שמתוך 100 אלף שהעלמתי, יוכיחו 20 אלף. הפרקליטות תגיש על 10 אלף והשופט ירשיע אותי על 5,000. כמה אנשים נכנסים בישראל לבית סוהר על עבירות מס? לא צריך יותר משתי ידיים.
"כאן צריך לחול שינוי יסודי ולדעת שאדם עובר עבירה כלכלית כי הוא אומר הסיכוי שאתפס שואף לאפס או קצת יותר מאפס והסיכוי שאשב בית סוהר מאוד קטן. לו היה יודע שאם הוא מעלים 10,000, הקנס יהיה 100 אלף וזה קנס מינהלי והוא צריך לפנות לבית המשפט בבקשה לבטל את הקנס בטענה כי פקיד השומה טעה - הוא יחשוב פעמיים".
"מה שייקרה שעורכי הדין שוסקים בתחום הזה יהיו בלי פרנסה. מעבר לזה, ההעלמות ייעלמו. אין דרך אחרת להתגבר על זה אלא על ידי שינוי יסודי בחשיבה.
|







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון














