בישראל 225 עובדים זרים, כמעט חצי מהם לא חוקיים
משטרת ההגירה הורידה את היקף הפעילות, היתרי עבודה ניתנים בקלות ומספר העובדים הזרים בישראל ממשיך ועולה. הענף המוביל בגידול התעסוקה הזרה הוא הטיפול הסיעודי
לפני מספר שנים משטרת ההגירה פעלה במרץ וגירשה כעשרים אלף עובדים לא חוקיים בשנה. בשנים האחרונות הצטמצמה פעילותם, ובשנה החולפת גורשו מהארץ 3,000 עובדים לא חוקיים בלבד. אבל נתון לא מספיק כדי להסביר את הגידול במספר העובדים הזרים.
התחום הסיעודי אחראי גם כן לריבוי העובדים הזרים. הביטוח הלאומי מעניק היתר למטפל זר כמעט לכל נזקק. מספר ההיתרים שניתנו בשנה האחרונה גדל ב-20% לעומת השנה שעברה עקב ההחלטה של הביטוח הלאומי שלא להערים קשיים על הנזקקים. בנוסף, כמובן, גם ענפי הבנייה והחקלאות מספקים היתרים לעובדים זרים.
|
מיתון? פיטורים? בואו לעבוד בבניין
המצב הכלכלי הקשה ברשות הפלסטינית מביא לכך שגם במגזר הזה חל גידול בכמות המועסקים בארץ. לפי נתוני בנק ישראל, בשנה החולפת הייתה עלייה של 20% במספר הפלסטינים שעבדו בארץ, רובם בתחומי הבינוי, המסחר ותיקון הרכב.
למשבר ולהאטה שהורגשו במשק החל מ-2009 אפשר היה להיכנס עם נתוני תעסוקה טובים יותר. ההזדמנות הזאת הוחמצה עקב נתינת היתרי תעסוקה בקלות רבה מדי, החלשות האכיפה על מעסיקים וההאטה בגרוש עובדים זרים המועסקים ללא היתר.







חדשות



= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון














