היחידה הארצית לאכיפת דיני התכנון והבנייה הפועלת תחת משרד האוצר, פירסמה הבוקר (ב') רשימה של 22 גני אירועים הפועלים ללא היתר בנייה – כמעט כולם באזור מרכז הארץ, הרי ירושלים והכרמל.

ממשרד האוצר נמסר כי "בשבועות הקרובים תבצע היחידה מבצעי אכיפה לאיתור והפסקת פעילות גני אירועים הפועלים בניגוד לחוק התכנון והבנייה. כדי להימנע מעוגמת נפש, משרד האוצר ממליץ לוודא כי העסק פועל לפי חוק, ובמקרה של ספק יש לבצע בירור בוועדה המקומית הרלבנטית".

ברשימה מצויינים שלושה גנים הפועלים ללא היתר בתל אביב, כולם באזור פארק הירקון בסמוך לגדות המחל. מדובר בגנים "גדות", "ריברסייד" ו"פיאף" – שלגביו צוין כי קיים צו סגירה. עוד כוללת הרשימה את "גני דלווינו" הפועל בפתח תקוה. ראשון לציון כוללת גם היא שניים מהגנים שברשימה – "גן הורדים" ו"גבעת האירוסים". שניים מהגנים ברשימה ממוקמים ביערות הכרמל - "פיין קלאב" ו"יללת התנים".

חלק ניכר מהגנים פועל במרחב הכפרי – מושבים וקיבוצים. על רשימה זו נמנה הגן "גני חוף גינוסר" הפועל בקיבוץ גינוסר שלחוף הכנרת, "גרינפילד" הפועל בקיבוץ געש שבשרון, ו"גני כנען" בקיבוץ נען. שניים מהגנים – "הגן הקסום" ו"חוות דרך ארץ", פועלים במושב מחסיה הסמוך לבית שמש, ושניים נוספים – "אחוזת גן עדן" ו"וילה ארטימיס" פועלים במושב שדות מיכה הממוקם מעט דרומה משם.

התאחדות בעלי האולמות וגני האירועים, המייצגת למעלה מ-500 עסקים בתחום, מסרה בתגובה לרשימה שפורסמה: "אין ויכוח על כך שאולמות וגנים ללא היתר לא צריכים לפעול, אבל ראוי שהמדינה תשקיע מאמצים לא רק ברדיפת בעלי האולמות אלא גם ביצירת הקלות רגולטוריות שיוזילו את המחירים לציבור, בהסדרת מתן היתרים - תהליך שנגרר לעתים במשך שנים ארוכות - ובשיתוף פעולה עם העוסקים בתעשיית השמחות.

"כארגון יציג בחרנו להקים מוקדם יותר השנה מוקד לפניות הציבור, המיועד למי שנפגעו מסגירה פתאומית של גן או אולם ערב האירוע. דאגנו לכל מי שפנה אלינו למקום חלופי בלא עלות נוספת. זה חלק מלקיחת  האחריות שלנו על הענף. חבל שמדינת ישראל בוחרת להתנער מאחריות ומעדיפה לתת לציבור לשלם את המחיר".

יודעים מה הסיפור הבא של mako כסף? כתבו אלינו money@mako.co.il

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:

האם מרכזי הקניות צריכים לדאוג מהזינוק במכירות אונליין בשופרסל

אל על ואליטליה הורידו הילוך בנתב"ג