אפליקציית לאומי קארד pay
אפליקציית לאומי קארד pay
מהיום חלקכם לא תצטרכו ארנק, או לפחות לא תצטרכו לשאת את כרטיס האשראי שלכם באשר תלכו. התשלום בכרטיס אשראי מגיע לאנדרואיד שלכם. היום (ה')  יושק שינוי בדרך התשלום בישראל, ויתאפשר תשלום ב-Tap  עם הסמארטפון בטכנולוגיית NFC. עד שהמתחרים ידביקו את הפער, בינתיים השירות יהיה בלעדי ללקוחות לאומי כארד.

ב- 5 השנים האחרונות ניכרת התפתחות מואצת של שיטת התשלומים דרך הסלולר. בשנה האחרונה הבינו הבנקים הגדולים בהודו, סין, ספרד וגם בנק  Barclaysשיש צורך בהשקת פתרונות תשלום דרך הסלולר. אם ב-2014 טכנולוגיית Nfc עמדה על 21% בעולם, הצפי הוא שעד 2019 75% מהמסופים יהיו בטכנולוגיה זו. כיום, בבריטניה 1 מכל 10 עסקות היא עסקת דרך הסלולר , בקנדה 75% מהעסקים תומכים בעסקות כאלה , בארה"ב רק השנה עברו לטכנולוגיה הזו, ולישראל, כמו תמיד, הדברים מגיעים קצת באיחור.

עוד ב-mako כסף:

הבשורה הזו לא תשמח את נאמני אייפון, שכן השירות החדש מושק רק בגרסת אנדרואיד. האם לאומי קארד עשויים להפסיד פלח רציני של לקוחות? לא בטוח. בלאומי קארד בדקו באיזה מכשיר סלולר משתמשים לקוחותיהם, והתוצאות הצביעו על 80% משתמשי אנדרואיד.

לאחר שמורידים את האפליקציה, לוחצים על כפתור "בצע תשלום", מקלידים את קוד הגישה האישי שנבחר בעת הרישום לאפליקציה, ברגע שמופיע הסמל מצמידים את המכשיר הנייד למסוף, ופעולת התשלום הסתיימה. בנוסף לקבלה מהקופה ,תקבלו חיווי על שביצעתם את התשלום באמצעות  האפליקציה. כרגע ניתן לשלם על עסקאות בארץ עד 1000 שקל בכרטיסי לאומי כארד ומאסטר כארד במכשירי אנדרואיד תומכים. בקרוב יתאפשר השימוש בכרטיסי לאומי כארד ויזה וגם בחו"ל. 

התשלום מתבצע באמצעות טכנולוגיית NFC, שלאומי קארד הטמיעה בחודשים האחרונים באפליקציה ייחודית - "לאומי קארד Pay". השימוש בכרטיסי האשראי ברשת ובאפליקציות השונות הוא פועל יוצא של אמון המשתמשים והביטחון שפרטי האשראי שלהם לא נשמרים ולא ייעשה בהם שימוש לרעה. בטכנולוגיה הזו, מבטיחים בלאומי כארד, אין סדקים. פרטי כרטיס האשראי נשמרים באופן מאובטח  בשרתים של חברות האשראי ואינם נשמרים  בטלפון כך שאין סכנה שפרטי כרטיס האשראי ידלפו גם אם הטלפון נפרץ או נאבד.

כרטיסי אשראי ליד סמארטפון עם אתר קניות (אילוסטרציה: Neirfy, shutterstock)
הטלפון מחליף את כרטיסי האשראי | אילוסטרציה: Neirfy, shutterstock

השוק בישראל עדיין לא ערוך למהלך

אמנם בבתי עסק שבהם קיימים מסופי Contactless  אפשר לשלם כבר מהיום לאחר הורדת האפליקציה. אך בכמה בתי עסק בכלל מדובר? מתוך למעלה מ- 100,000 בתי עסק שמכבדים כרטיסי אשראי פרוסים היום רק כ-23,000 מסופים תומכי Contactless. מדובר בכ-15% מכלל בתי העסק בישראל. נכון לעכשיו הצפי הוא שדווקא לרשתות גדולות יידרש יותר זמן כדי ליישר קו עם שאר בתי העסק.

כחלק מהגברת התחרות, התפוצה והשימוש בכרטיסי החיוב, בנק ישראל קבע הוראות להטמעת תקן אבטחה לעסקאות בכרטיסי אשראי EMV, בצד ההנפקה והסליקה. EMV הוא תקן לסליקת כרטיסי אשראי המכילים שבב שתורם להגנה על פרטי האשראי של הלקוח. סליקת עסקאות EMV מחויבת החל מהראשון ליולי 2016. מסופים חדשים שיחוברו למערכת יחויבו לתמוך בתקן מבחינת החומרה ותוכנת EMV. במהלך 2017 צפויים רוב בתי העסק להטמיע את המהלך.

ומה לגבי המתחרים? מדוברות כ.א.ל נמסר: "גם כ.א.ל נערכת להשקה של שירות דומה במהלך 2017, כשהשוק יהיה מוכן וערוך לרפורמת הEMV. כיום השוק עדיין בחיתוליו כיוון שהמסופים עדיין לא מתאימים לשיטת ה-TAP. שנת 2017 תהיה שנת שינוי התשתיות, וזה ישנה את פני השוק בכל מה שקשור באפשרויות התשלומים בכרטיסי האשראי".

מדוברות ישראכרט נמסר כי: "שירות התשלומים בטכנולוגית ה-Nfc הושק בישראכרט יחד עם סופר פארם וארומה ישראל כבר בשנת 2013 בסניפי רשת סופר פארם וארומה". 

>> מוותרים על מזומן? האח הגדול מחכה לכם

יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il