שבע שנים ישב בכלא ראש ארגון הפשיעה הגדול בנגב, ניבי זגורי, עד שהשתחרר באמצע השנה שעברה. באותה תקופה אשתו מיכל היא זו ששמרה על העסק, על פי החשדות של חוקרי יחידת "יהלום" של רשות המסים, המטפלת בהלבנת הון והעלמות מס של עבריינים, והיחידה המרכזית של משטרת מרחב הנגב.

מיכל, שסיימה תואר ראשון במשפטים ונמצאת בתקופת התמחות לעריכת דין, הייתה מעורבת על פי החשד באיסוף כספים ונכסים מבעלי חוב, וצבירת הון שהושג מסחיטה באיומים של בעלי עסקים. על פי החשד, כמה מיליונים טובים עברו תחת ידיה.

עוד ב-mako כסף:

ברשות בני הזוג וילה מפוארת, שתי דירות ושתי מאפיות. זגורי בילתה חמישה ימים במעצר, ושלשום (ג') שוחררה למעצר בית. בעלה, ניבי שוהה בחו"ל בטיול, בעיתוי נוח מאוד עבורו, וייתכן מאוד שייחקר לאחר שובו לישראל. זגורי הכחישה בבית המשפט את החשדות נגדה. פרקליטיה, עורכי הדין אורי בר נתן וגיא זהבי טענו שלא הוכח שהנכסים הושגו בעבירות פליליות ושבטח לא מדובר בסחיטה באיומים.

מעבר לסיפור האישי של זגורי, המעצר חשף את האסטרטגיה החדשה של יחידת יהלום ושל המשטרה. החוקרים סימנו את נשות ראשי ארגוני הפשע כיעד, לאחר שהבינו שהן מנהלות בפועל את כל המערך הכלכלי של הארגונים האלה. הפעילות הזו כוללת רכישת נכסים, איסוף כספים מעסקי הימורים וסחיטת בעלי עסקים בזמן שהבעלים מרצים את עונשם בכלא. ביחידה מדברים על סכומים של עשרות מיליוני שקלים, ואף יותר.

על פי החשד, הנשים עובדות על פי הוראות ישירות מבעליהן, או בסיוע של "חיילים" בכירים, שהצליחו להתחמק ממאסר. מדובר בחקירות סמויות שיהלום והמשטרה מנהלות במטרה לאתר נכסים והון שהושגו באופן לא חוקי.

בכירי ארגוני הפשע בישראל ספגו מכה קשה לאחר פרשת 512. במסגרת הפרשה הוגשו כ-20 כתבי אישום על על רצח, ניסיונות רצח, תכנון חיסולים ועבירות של הלבנת הון ומס, שהתבססו על עדויות של עדי מדינה. פרשות אחרות של חיסולי חשבונות בין ארגוני פשיעה הובילו למעצרם של עבריינים בכירים נוספים.

"עוד נשים של עבריינים ייחקרו בקרוב. ראשי הארגונים מתוחכמים ונעזרים בנשותיהם כדי לשרוד את המאסר ולא לצאת כשהם ללא נכסים וכסף. הנשים עושות עבורם את העבודה השחורה. מדובר על נכסים שנרכשו שלא כחוק, העברות כספים וחשבונות בנק שנצברו בהם מיליוני שקלים כולל כספות עם כסף רב שהוסתרו בבתים", הסביר גורם ברשות המיסים. 

יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il