תושבה בנימינה שעלה על רכבת לתל אביב ומעולם לא הגיע ליעדו גם אחרי שלוש שעות נסיעה יפוצה ב-5,350 שקלים. כך פסקה בשבוע שעבר שופטת בית משפט לתביעות קטנות בחיפה.

לפני כארבעה חודשים, עלה תושב בנימינה על הרכבת שיצאה ב-5:28 לכיוון המרכז, כשהוא בטוח שיעדו הסופי הוא תל אביב. "ברכבת כרזו שעוד שתי דקות הרכבת תגיע להרצליה. חשבתי שמדובר בתקלה והרכבת תמשיך לתל אביב ולכן המשכתי לעבוד במחשב", הוא שחזר. אלא שזמן קצר לאחר מכן הוא גילה שהרכבת נוסעת צפונה, ולא לתל אביב. פקח הסביר לו שהרכבת חוזרת לבנימינה. "אף אחד לא אמר לי שהתחנה האחרונה של הרכבת זו הרצליה ושנערכו שינויים בתנועת הרכבת עקב עבודות תשתית במסילה. הפסדתי יום עבודה".

לטענת הנוסע, בתחנת הרכבת בבנימינה לא הודיעו על השינויים. לכן הוא לא הבין שיש לרדת מהרכבת בתחנת הרצליה, ולעלות על אחת ההסעות שסיפקה הרכבת לתל אביב.

בצר לו, הגיש הנוסע תביעה נגד רכבת ישראל בבית המשפט לתביעות קטנות בחיפה. ברכבת טענו כי השינויים פורסמו והיו ידועים לכל, ותהתה למה לא פנה אליה לפני הגשת התביעה.

אלא שבמהלך המשפט נציג הרכבת נמנע משום מה מלחקור את הנוסע, ולא הביא עדים שיתמכו בטענותיו. השופטת, חוה קלמפר-מרצקי שדנה בתביעה קבעה בפסק הדין שעדותו של תושב בנימינה הייתה אמינה, מידתית, עניינית,  ועקבית ולכן החליטה לקבל אותה במלואה.

לדבריה, המחדל העיקרי של הרכבת היה שאיש לא שם מודעה שנוגע לשינויים בתנועת הרכבות על מכונת הכרטיסים. בנוסף, הפקח ברכבת לא כרז על השינויים בנסיעה ועל כך שהרכבת תסיים את נסיעתה בהרצליה.

השופטת פסק כי הרכבת תפצה את ע' בסכום של 5,000 שקל ועוד 350 שקל הוצאות משפט. בשולי פסק הדין השופטת ציינה את סיפור של המפוזר מכפר אז"ר של הסופרת, לאה גולדברג, אלא שבמקרה הזה המצב הפוך ומי שהתרשל זו הרכבת ולא הנוסע.