הידיעה על הזכייה האחרונה בלוטו ריגשה גם את מי שלא מילא טופס. אחרי חמש הגרלות ללא זכיות, נשבר שיא של כל הזמנים עם זכייה בודדת בסכום של 80 מיליון שקלים בהגרלת הדאבל לוטו. השיא הקודם, כזכור, נשבר בחודש מאי, כאשר אדם אחד זכה ב-76 מיליון שקלים, והבטיח לחלק את הכסף בין הילדים.

הזוכה המאושרת, או הזוכה המאושר, עדיין לא הגיעו למשרד מפעל הפיס לדרוש את כספי הזכייה, אולם דבר אחד חשוב לזכור: הם לא באמת זכו ב-80 מיליון שקל. המדינה תיהנה גם היא מהזכייה. 

שיעור המס על הזכייה עומד על 38% - שהם קצת יותר מ-30 מיליון שקל, כך שהפרס נטו עומד על 49.6 מיליון שקל. מספיק לחמש דירות בלב תל אביב. לצד הזוכה בפרס הגדול, בפרס השני בהגרלת הלוטו בסך 750 אלף שקל נרשם זוכה אחד, אשר ישלם מס בשיעור של 35% ויקבל כ-485 אלף שקל נטו. 

המס  על הזכיות עודכן בשנת 2016 וחל על כל הכנסה שהופקה מ"הימורים, הגרלות או פעילות נושאת פרסים" - ובין היתר חל על זוכי לוטו וטוטו למיניהם וזוכים בתוכניות ריאליטי, בהן "מאסטר שף", "המירוץ למיליון", "האח הגדול", "לעוף על המיליון", "הישרדות" ועוד.

לכאורה המס אמור לחול גם על זוכים בפרס ישראל, פרס נובל, ומדליסטים אולימפיים. אך בפועל, לעיתים רשות המסים בוחרת להחריג אותם, תוך מתן פירוש יצירתי למונחים "הגרלות" או "פעילות נושאת פרסים".

פרסי הלוטו החייבים בניכוי מס במקור, הם אך ורק פרסים בסכום העולה על 30,360 ש"ח. מתחת לסכום זה ניתן לזוכים פטור מלא מתשלום מס הכנסה, ובמקרה שמדובר בפרס בסכום שנע בין 30,360 ש"ח ועד 60,720 ש"ח, יש לשלם מס זכייה בשיעור של 35 אחוזים על חלק מהסכום בלבד.

עבור הזוכה, כל עניין המיסוי יתבצע עוד לפני שהוא יראה שקל. מפעל הפיס מנכה את המס במקור. הזוכה יצטלם עם צ'ק של 80 מיליון שקלים, אבל יקבל לבנק הרבה פחות.