שנת 2022 מסתמנת כשנה טובה עבור מחפשי העבודה, היצע המשרות בה עלה ב-25 אחוזים ביחס לשנת 2019 תקופת הטרום קורונה ובכ-12 אחוזים ביחס לאשתקד. בין מגוון המשרות המוצעות בולטות 3 קטגוריות עיקריות: כספים, אדמיניסטרציה ומכירות.

על פי אתר דרושים IL מבית יד2 עולה כי שלושת המקצועות המבוקשים ביותר מצד המעסיקים הם אלה: אנשי מכירות במקום הראשון, מנהלי חשבונות ומשרות פקידות. גם בקרב מחפשי עבודה המצב דומה, כשרוב האנשים שמחפשים בלוח אחר משרה, יחפשו להיות אנשי מכירות, מנהלי חשבונות או אנשי שירות לקוחות.

כפי שניתן לראות, מדובר במקצועות שההכשרה הנדרשת עבורם היא קצרה ומהירה. המשרה המבוקשת ביותר בקרב מחפשי העבודה היא כאמור אנשי מכירות- תחום שנחשב לתחום מתגמל המתבסס על עמלות בעיקר. אנשי מכירות צריכים להיות ורבליים ובעלי יכולת שכנוע ויכולים להרוויח בין 8,000 שקלים ל-18 אלף, תלוי בוותק, בתחום המכירות ובגובה העמלות. עיקר המשרות בתחום המכירות הן בתחום התקשורת, קמעונאות והביטוח.

אנשי שירות הלקוחות והבק אופיס אמנם מרוויחים פחות אך ההכשרה הנדרשת, אם בכלל, היא קצרה וממוקדת ולכן יכולה להתאים למרבית האוכלוסייה בכל הגילים. השכר של פקיד או בק אופיס ושל איש שירות לקוחות נע בדרך כלל בין 6-10 אלף שקלים. בתחום הזה בעיקר מחפשים אנשים בתחומי הביטוח, רפואה, וחברות הנדסה ותחבורה

בצד המעסיקים התמונה דומה מלבד מקצוע הנהלת החשבונות שנמצא במקום השני מבחינת היצע המשרות. מדובר בתפקיד שמחייב הכשרה מקצועית ונלמד לפי רמות, הדרישה מגוונת וכוללת דרישות וותק משתנות, רמת ידע שונה (סוג 2, סוג 3, מדופלם וכו') והשכר נקבע בהתאם לכך. השכר ההתחלתי הינו 8,000 שקלים ויכול להגיע גם ל-20, אלף שקל.

על פי אתר דרושים, המקצועות הכי פחות מבוקשים על ידי המעסיקים, לפי הסדר הם: סוהרים במקום השלישי, תחקירנים ובמקום הראשון: תופר/ת או תדמיתנים. המקצועות הכי פחות אטרקטיביים מצד מחפשי העבודה הם: עורכי פטנטים, סוהר, ותופר/ת או תדמיתנים.

התחומים עם אחוזי הצמיחה הכי גבוהים

תחום משאבי האנוש, באופן לא מפתיע, התרסק בתקופת הקורונה. אף אחד לא היה צריך לגייס עובדים והרווחה לא הייתה רלוונטית. עם זאת, ההתאוששות והצמיחה שהתרחשה היא הרבה מעבר למצופה, עומדת כעת על 13 אחוזים מתקופת הטרום קורונה ב- 2019. הגיוסים, הצורך בעובדים וברה-אורגניזציה הוביל לכך שהתחום הפך שוב לרלוונטי.

תמונה דומה נראית בתחום התיירות והמסעדנות שקרס בתקופת הקורונה, ועם החזרה לשגרת החיים, הביקוש עלה ביותר מ- 100 אחוז. אך למרות הביקוש הרב, דווקא בתחום התיירות והמסעדנות יש פחות היענות ורצון מצד מחפשי העבודה לחזור ולעסוק בתחום.

התחום השלישי בו חלה צמיחה הוא תחום הרפואה והבריאות. תמונה זו הייתה ברורה ומובנת בתקופת הקורונה, אולם גם כיום הביקוש נותר גבוה (50 אחוז יותר מתקופת הטרום קורונה), ואם ננסה לפרוט את הביקוש למקצועות, אזי ניתן לראות שהביקוש מתמקד בעובדים סוציאליים ובסיעוד ואחיות.