ענקית הסטרימינג נטפליקס פרסמה הלילה (ג') לאחר סיום המסחר בוול סטריט את דוחותיה לרבעון הראשון של 2022, ובתגובה המניה מתרסקת בירידה של 22% במסחר המאוחר. החברה דיווחה על רווח שעלה בהרבה על הציפיות ועמד על 3.53 דולר, בעוד שהציפיות היו לרווח של 2.89-2.92 דולר למניה. לעומת זאת, ההכנסות לא עמדו בתחזיות האנליסטים והסתכמו ב-7.78 מיליארד דולר, כאשר ההערכות היו ל-7.93 מיליארד. קונצנזוס האנליסטים בשוק העריכו כי החברה תרשום רווח של 2.92 דולר למניה על הכנסות בסך 7.95 מיליארד דולר.

החברה דיווחה על אובדן של 200 אלף מנויים נטו ברבעון הראשון, כשלפני 3 חודשים סיפקה תחזית מאכזבת לתוספת של 2.5 מיליון מנויים בלבד, בהשוואה ל-3.98 מיליון מנויים שנוספו ברבעון הראשון של 2021. על פי CNBC, זאת הפעם הראשונה זה עשור שנטפליקס מדווחת על ירידה במנויים. אותה תחזית עגומה שסיפקה במועד פרסום הדוחות האחרונים בינואר, לצד הצמיחה האיטית ביותר זה שנים, הביאה להתרסקות המניה במסחר המאוחר. זאת, נזכיר, על אף שנטפליקס עקפה את תחזיות השוק בשורת הרווח וההכנסות.

נטפליקס נסחרת בשווי שוק של כ-150 מיליארד דולר, לאחר שהמניה התרסקה ב-44% מתחילת השנה, מה שמביא אותה לתשואה שלילית אפילו בהשוואה ללפני שלוש שנים, כך שאת כל הזינוק שרשמה בעת התפרצות הקורונה מחקה כבר מזמן. המניה רחוקה כבר ביותר מ-50% מהשיא שרשמה בנובמבר האחרון, כאשר נגעה בשווי של כ-700 דולר למניה. את יום המסחר היום פתחה המניה בשער של 337 דולר בלבד.

תחזיות האנליסטים שמסקרים את מניית נטפלי'קס לרבעון השני של השנה הן לרווח של 3.02 דולר למניה והכנסות בסך 8.22 מיליארד דולר. בדוח של ג'יי.פי מורגן מתחילת החודש מציין האנליסט דאג אנמות' כי "נטפליקס היא נושא שכיח בדיונים שלנו עם משקיעים. ההשקעה נותרה שנויה במחלוקת, כאשר הסנטימנט מוטה לצד השלילי".

נראה כאילו כל עוד מגפת הקורונה משתוללת ברחבי העולם, ענקית הסטרימינג נטפליקס אמורה להיות הפתרון לצורך להעביר את הזמן בבתים. עם זאת, הצמיחה של החברה הואטה בחדות במהלך 2021, ולכן ראינו שינוי גישה מצד החברה, כמו עליית המחירים בארה"ב ובקנדה, ומיד לאחר מכן גם בישראל.

את שנת 2021 סיימה החברה עם הכנסות בהיקף של 29.7 מיליארד דולר (בהשוואה ל-25 מיליארד בשנה הקודמת) ועם רווח נקי של 5.1 מיליארד דולר (בהשוואה לרווח של 2.7 מיליארד דולר בשנת 2020). 

בינואר האחרון הכריזה נטפליקס כי עבור החבילה הבסיסית, המאפשרת צפייה במכשיר אחד באיכות רגילה, ישלם הצרכן בישראל כ-33 שקל (המחיר בארה"ב: 10 דולר). עבור החבילה הסטנדרטית, המאפשרת צפייה בשני מכשירים בו-זמנית באיכות HD, המחיר יעלה לכ-47 שקל (בארה"ב: 15.49 דולר); ועבור חבילת הפרימיום, המאפשרת צפייה בעד ארבעה מכשירים ובאיכות Ultra HD, תשלמו כ-70 שקל (בארה"ב: 20 דולר).

בתוך כך, נטפליקס בוחנת גם דרך לטפל בנושא שיתוף הסיסמאות - משמע ניצול פרטי חשבון שאינם של אותו המשתמש. המשקיעים מסתכלים על צעד נוסף בתקופה האחרונה - השעיית השירותים ברוסיה עקב הפלישה לאוקראינה, מה שהוביל לירידה נוספת במספר המשתמשים בתשלום, פרמטר חשוב של החברה.