הצטרפות למעגל האקסקלוסיבי של 1% האנשים העשירים ביותר בארה"ב הופכת לקשה יותר.

כיום נדרשים לפחות 5.8 מיליון דולרים על מנת להצטרף לאוכלוסיית האנשים העשירה ביותר במעצמה הכלכלית הגדולה בעולם. מדובר בסכום כסף לא מבוטל, שגבוה כמעט ב-15% לעומת הסכום שנדרש מאדם לפני שנה – כך על פי מחקר חדש של חברת הנדל"ן נייט פרנק, שפורסם היום (ד') באתר בלומברג.

כתבות נוספות בכסף >>

כמה כסף צריך כדי להצטרף לאנשים העשירים ביותר במדינות העולם?

מונקו שומרת על המקום הראשון במדרג המדינות שרף העושר שלהן הוא הגבוה ביותר, עם סך התחלתי של 12.8 מיליון דולר לאדם – על מנת להצטרף לאוכלוסייתה העשירה ביותר. מדובר בעלייה של 3.2% לעומת שנה קודם לכן, בעוד שבלוקסמבורג ובשווייץ צריך יותר מ-8 מיליון דולרים כדי להיכנס למועדון היוקרתי.

הקשר בין משברים בעולם לבין רמת העושר של מדינות

הממצאים שפורסמו בדוח העושר של חברת הנדל"ן לשנת 2024, ממחישים כיצד השווקים בארה"ב ובמדינות מערביות אחרות בעצם מעצימים את הפער בין מדינות עשירות לעניות. זאת, מאחר שהפלישה של רוסיה לאוקראינה בשנת 2022 פגעה בכלכלה העולמית, שטרם התאוששה מהקורונה, והדבר הוביל לעלייה במחירי האנרגיה והמזון. עליית המחירים הביאה ללא מעט בעיות ברחבי העולם, ובין היתר הובילה לכך שמדינות עניות (שנדרשות לייבא סחורות מהסוג הזה) – נפגעו במיוחד.

יש גם יוצאים מן הכלל

על אף הנתונים האמורים, נראה שלא כולם הרגישו בשנה האחרונה קושי כלכלי משמעותי. 500 האנשים העשירים ביותר בעולם הוסיפו לכיסם בשנה האחרונה 1.5 טריליון דולר, כאשר מנכ"ל טסלה, אילון מאסק, גרף אליו את רוב הסכום – כך על פי מדד המיליארדרים שפורסם באתר בלומברג.

"הממצאים שלנו מאששים את הפערים המהותיים שקיימים בחלוקת העושר בין מדינות העולם", נכתב בדוח שפורסם באתר. "בהתאם, יש לצפות למדיניות שתתמקד בחלוקת העושר בעולם, ובשאלה כיצד ממשלות יכולות להטיל מס על הכסף הזה – וגם לעודד את צמיחתו".

ומה קורה בישראל?

בדוח הנוכחי לשנת 2024 לא פורסמו נתונים לגבי ישראל. עם זאת, נכון לשנת 2018, צריך להרוויח 695 אלף שקל בשנה על מנת להיכנס למאיון העליון בארץ.