1. עמלות עו"ש בחשבון הבנק
הידעתם כי אתם יכולים לבטל לגמרי את כל העמלות עו"ש בחשבון הבנק שלכם?
רבים מהבנקים פועלים בשיטת מצליח, ולכן אם אנחנו לא נדרוש את אשר מגיע לנו, הם לא הכי ימהרו להצביע על כך שאנחנו יכולים לבטל את העמלות בעו"ש.
מקרה לדוגמא: נניח ואתם לקוחות של הבנק כבר זמן רב ואתם משלמים את העמלות שלכם עבור כל פעולה, ויום אחד הבנק יוצא בקמפיין חדש לגיוס לקוחות חדשים. הקמפיין אומר שכל אחד יכול להצטרף למסלול החדש. לפי החוק למניעת אפליה, כל קמפיין שאינו מיועד ספציפית לאוכלוסיית יעד מבוססת מקצוע או יכולת השתכרות, תקף גם ללקוחות קיימים.
המלצה: תבדקו באתר הבנק שלכם ותראו איזה סוגי חשבונות יש שם ואתם יכולים לשנות את המסלול עו"ש שלכם אליהם.
2. עמלת ניהול דמי משמורת לתיק השקעות
דמי משמרת הוא כינוי נפוץ לעמלה שנגבית על ידי בנק על ניהול תיק השקעות, שהחל משנת 2000 נקראת "דמי ניהול חשבון ניירות ערך". שם העמלה הוא שריד היסטורי לתקופה בה בנקים שמרו על ניירות ערך פיזיים בכספת והעמלה היוותה תשלום על שירות השמירה. כיום רוב ניירות הערך הם דיגיטליים. המשמעות: זו העמלה הראשונה שאנחנו יכולים להתמקח ולבטל אותה, כאשר אנחנו פותחים תיק השקעות בבנק.
המלצה: רוב הבנקים גובים את העמלה הזאת כנגזרת של אחוזים מגודל התיק שלכם. פשוט תעבירו את התיק לבית השקעות. רוב בתי השקעות לא גובים יותר מ-15 שקלים לחודש, ולפעמים גם נותנים פטור מלא. פשוט תעבירו את החשבון השקעות לבית השקעות, ותנו לבנק לרדוף אחריכם עם כל ההטבות שהוא פתאום יכול להציע לכם.
3. עמלות עסקים קטנים
רבים מהעסקים הקטנים נמצאים במסלולים של חשבון עסקי, ולכן הם משלמים דמי ניהול עסקי כל רבעון (בדרך כלל על סך של כ-200 שקלים) ותשלום עמלה עבור כל פעולה שמבוצעת בחשבון שלהם (העברת משכורת, הפקדת כספים, חסכון ועוד).
החל משנת 2014 הבנקים מחויבים לאפשר ללקוחות שלהם מסלולים נוספים אשר מפחיתים משמעותית את הוצאות העסקים. אבל אליה וקוץ בה ,הם לא ששים לספר לכם על זה מיוזמתם.
בין המסלול שכל עסק יכול לעבור הוא "מסלול מורחב" אשר נותן לעסק לבצע עד 50 פעולות בערוץ ישיר (אונליין, או טלפונית) ו-10 פעולות פקיד (הפקדה פיזית בסניף), בעלות חודשית כוללת של עד 30 שקלים.
רק העברה למסלול זה יכולה לחסוך לעסק קטן בישראל כ-200 שקלים בחודש על פעולות שונות בחשבון הבנק.
4. דמי כרטיס אשראי
זוהי אחת העמלות הנפוצות ביותר, אף שהיא אחת הקלות ביותר לביטול. גם הבנקים וגם חברות כרטיסי האשראי מציעים מגוון מלא של כרטיסים עם פטור מדמי כרטיס או מנגנון זיכוי על הדמי כרטיס. אבל כמו תמיד, אם לא מבקשים אזי לא נקבל.
המלצה: פשוט תתקשרו למוקד שירות הלקוחות של חברת כרטיסי האשראי שלכם, ותבקשו לבטל את דמי הכרטיס. הם לרוב אפילו לא מתווכחים על זה. פשוט ציינו שקיבלתם הצעה לכרטיס אשראי עם פטור מעמלות, ואתם תראו שניתן לבטל את הדמי כרטיס אשראי שלכם.
עמותת מתייעלים פועלת להנגשת ידע פיננסי בצורה עצמאית ובלתי תלויה, תוך סיוע בליווי אישי לקהילה במגוון תחומים (משכנתאות, ליווי פרטני, ביטוחים, פנסיה, קרנות השתלמות, השקעות ועוד). כל רווחי העמותה מועברים למתן מלגות לסטודנטים