מזל טוב, החברה הכי טובה שלך מתחתנת! למרות שאת פחות בקטע של טבעות ושמלות לבנות, את הולכת להרים לה מסיבת רווקות של החיים. מתחתנים רק פעם אחת, כמעט. את מכינה טבלאות אקסל, רשימות של חד-פעמי ומאכלים, מזמינה 10 בקבוקי קאווה שיגררו את הדיון האלמותי האם מדובר בקאווה או למברוסקו, ועכשיו את מבינה שהנה, מתחיל לו השלב המורכב באמת, כי לבנות תכנית אומנותית לעומת גביית כספים מעשרים נשים שאת רובן את לא מכירה - זה פיס אוף קאפקייקס מעוטר בנצנצים.

את פותחת קבוצת וואצפ לא לפני שאת שמה אותה על השתק, מעדכנת את כל החברות שאת מכירה ולא מכירה שצריך לשלם, מתחילה לקבל הודעות כמו "מזומן? העברה בנקאית? לפני או אחרי האירוע?", את לא בטוחה מה עדיף אבל מה שבטוח נמאס לך להתעסק בזה. "תביאו כבר לשם". את משלמת על הכל באשראי ומקווה שהכל יסתדר. במהלך המסיבה את מוצאת את עצמך מצביעה על אגרטל שקוף שמונח על השיש ומבקשת מכולן לשים שם את הכסף. בסוף הערב את מגלה שחסרים לך 400 שקל. מוכר?

כמה זמן זה באמת לוקח לנו?

יותר מידי פעמים בחיים שלנו אנחנו מתעסקים עם איסוף כספים ולא אחת כל תהליך הגבייה נגמר במצב לא מאוזן. לפעמים יש יותר מידי, לרוב חסר, ואתם מצטערים על הרגע בו התנדבתם להיות הגזברים הזמניים של פרויקט שאמור להיות כייפי אחרי הכל. רוצים לראות כמה זמן זה לוקח לנו מהחיים? הנה כמה דוגמאות:

גביית כספים עבור ועד הבית = 12 דקות

7 קומות, 4 דירות בקומה, 5 דירות שלא שילמו בזמן. דפיקה בדלת (30 שניות), מבט מתנצל, מבוכה, הסבר מגומגם שאתם צריכים צ'ק, דחוף (2 דקות), התנצלות הדייר (דקה), התנצלות שלכם – אתם רק השליח (עוד דקה), כותב צ'ק (45 שניות), טועה בשנה, צ'ק חדש (50 שניות), מתלוננים על הרעשים של הבנייה מוקדם מידי בבוקר (5 דקות), הבטחה לא לאחר יותר בתשלומים (20 שניות), פרידה מרגשת (10 שניות), חזרה הביתה. סה"כ 12 דקות בהן יכולתם לכתוב סטטוס שנון בפייסבוק או להתעדכן בתוצאות המשחק שהפסדתם אתמול.

מסיבת יום הולדת בגן ילדים (אילוסטרציה: Shutterstock)
ההריון היה קצר יותר | אילוסטרציה: Shutterstock

איסוף כסף למסיבת סוף השנה של הגן = 5 שעות

איסוף כספים למסיבת סוף שנה של הגן – 30 דקות זמן מצטבר בקבוצת הוואצפ של הגן, כל יום למשך שבועיים עד המסיבה - שהם 10 ימי עבודה. 300 דקות שהן 5 שעות. יכולתם להספיק 2 שיעורי יוגה וקפה עם חברה.

איסוף כספים למסיבת רווקים של החבר הכי טוב = 3 שעות

סבב טלפונים והודעות לכל המוזמנים, עשרים במספר ועשרים דקות שיחה עם החמישה הכי טובים, כי איך אפשר שלא להתעדכן על העבודה החדשה וכמה יקר לגור בארץ. שעתיים עברו. עוברים בין כולם במסיבה, "שנייה אין לי עודף". עוד שעה של אסופים והעברות. שלוש שעות במצטבר בהן יכולתם להשלים שעות שינה בכיף שלכם.

אז מה אפשר לעשות?

אנחנו מבזבזים זמן יקר בהתעסקות באיסוף כספים למטרות שונות מדובר בזמן יקר שיכול היה להיות מנוצל לדברים חשובים הרבה יותר. זמן זה כסף. היום שכר המינימום לשעה עומד על 26.88 שקל. במקרה הטוב אתם מפסידים כמעט 30 שקל, ובמקרה הפחות טוב אפשר בקלות להגיע למאות אם לא אלפי שקלים של זמן יקר, אותו יכולתם להרוויח. אבל יש דרך לפתור את זה.

פפר פיי (צילום: אלון ראובני,  יחסי ציבור )
קל יותר בסלולרי | צילום: אלון ראובני, יחסי ציבור

היום, בעידן טכנולוגי וכל כך נוח, לא צריך להיתקע עם המשימה המעיקה של ספירה, החזרה, ולא מעט טעויות באיסוף כספים מאנשים. למשל, אפליקציית תשלומים חדשה, ידידותית ונוחה בשם Pepper Pay, שהולכת לשנות כל מה שידעתם על תשלומים ולחסוך לכם זמן יקר. האפליקציה, מאפשרת לכם להקליד את הסכום המבוקש לתשלום, לבחור איש קשר מהנייד – ו-הופה! שילמתם. שלוש פעולות פשוטות. ארבע אם תרצו להוסיף GIF מצחיק. אפשר גם להעביר כספים ולגבות כספים והכל בצורה בטוחה וקלה. האפשרות להשתמש באפליקציה פתוחה ללקוחות כל הבנקים והיא בחינם, באמת נוחה וידידותית להפליא. ולא פחות חשוב, Pepper Pay היא מקבוצת לאומי ונהנית מאבטחת המידע הגבוהה ביותר שיש. אז כדאי שתתחילו לחשוב מה אתם עושים עם כל הזמן הפנוי שלכם.

ובפעם הבאה שאני אארגן מסיבת רווקות, אני יודעת איך היא הולכת להיראות. צבעונית, קלילה, משמחת ומצחיקה, כשכל החברות מעבירות לי כסף ב-Pepper Pay, וכך הערב מסתיים בלי חובות מעיקים, בלי עודפים, ועם הרבה זמן שיהיה מושקע בדבר החשוב באמת – לגרום לכלה לא להתחרט.

>> להורדת אפליקציית  Pepper Pay לחצו כאן