רבים מאיתנו מעדיפים להחליף כל פעילות שהיא באפליקציה בסמארטפון – מהאזנה לרדיו ועד בדיקה של מזג האוויר מחוץ לחלון. אבל האם מכשיר הפלא יכול להחליף אותנו בהתנהלות הכלכלית שלנו? או לפחות לעזור לנו לא להיכנס למינוס?

ככל שהמורכבות היומיומית של חיינו הולכת ועולה ואיתה גם יוקר המחיה, גדל היצע האפליקציות הפיננסיות שמציעות לעשות סדר בהוצאות ובהכנסות שלנו ולסייע לנו להחזיר לעצמנו את השליטה שאבדה אף היא בתוך סבך הפרעות הקשב. בדקנו איזו מהן כדאי לכם לאמץ, ואיזו מיותרת לגמרי.


 חיוב בטוח

מה: אפליקציה שמתריעה על כל פעולה שמבוצעת בכרטיסי האשראי שעדכנו בה.

איך: לאחר התקנת האפליקציה תתבקשו לבחור באחת מחברות האשראי שאצלן הונפק הכרטיס ולהכניס את פרטי המשתמש והסיסמה שלכם לו הייתם גולשים ישירות באתר של חברות האשראי. לאחר מכן תשאלו האם להכניס לאפליקציה את כל כרטיסי האשראי שמשויכים תחת חשבונכם אצל אותו מנפיק או כרטיס ספציפי.

אחרי שהתחברתם האפליקציה מתחילה לפעול ובגין כל פעולה שנעשית בכרטיסים שהוגדרו מתקבלות ההתראות למחרת היום שבו נעשה השימוש בכרטיס.

בנוסף, מרגע ששויכו כרטיסי אשראי לאפליקציה באפשרותכם להיכנס לכל אחד מהם ולראות את פירוט החיובים של הכרטיס באופן ידידותי ונוח כולל תצוגה גרפית של החיובים בכרטיס ביחס לחודש החולף. אפשרות חביבה נוספת מאפשרת להגדיר מגבלת תקציב ולצד כל כרטיס אשראי יצוין מהי התקציב הפנוי שנותר לאחר הפחתת החיובים לאותו החודש.

למי: מפתחי האפליקציה כתבו בחלק ה"אודות" שאפליקציה מיועדת לכל מי שחושש ממעשי תרמית בכרטיס שלו  אבל בואו נודה על האמת - המטרה האמיתית של האפליקציה היא לבצע מעקב וניטור אחר השימוש בכרטיס על ידי בני ובנות הזוג שלנו.

משקלתא

מה: אפליקציה המאפשרת להשוות בין מסלולי משכנתא שונים על דרך של הקשת נתונים כמו סכום, תקופה וריבית. לאחר שהוזנו הנתונים מחשבת האפליקציה את ערך המשכנתא המהוון בתום התקופה. בנוסף, מכילה האפליקציה גם פורום בנושא המשכנתאות, מילון מונחים והמלצות על יועצים בתחום.

איך: לצורך חישוב משכנתא יש לבחור ב"מחשבונים" ושם תתבקשו ללחוץ על "הוסף משכנתא". בשלב ראשון תתבקשו לתת לה שם ולאחר מכן עליכם לבחור פעם נוספת ב"הוסף משכנתא" ולמלא את השדות הרלוונטיים. בסיום הזנת הפרטים תקבלו את הערך המהוון של סך המשכנתא בתום תקופת ההחזר.

למי: היתרון הגדול הוא שלא צריך תואר שני במנהל עסקים עם התמחות במימון כדי להפעיל ואפילו להבין את פונקציית המחשבונים. מה שכן, לקח לי לא מעט זמן להבין שאחרי שבחרתי ב"הוסף משכנתא" בפעם הראשונה ונתתי לה שם, צריך לבחור פעם נוספת ב"הוסף משכנתא" כדי למלא את הפרמטרים שלה.

מחשבון צריכת חשמל

מה: אפליקציה חביבה למדי וקלה לתפעול שמחשבת את עלות הפעלת מוצרי החשמל שלנו לפי סוג המוצר, הדגם ומשך ההפעלה.

איך: בכניסה תתבקשו לבחור בין "מחשבון צריכה" או "מדריכי חיסכון". במחשבון צריכה תתבקשו להכניס את פרטי המוצר, הדגם, הוואט ומשך הפעולה ותקבלו את עלות ההפעלה. לחיצה על "הסבר" תקפיץ לכם את עלויות הקילוואט לשעה שגובה חברת החשמל. שימוש קצר באפליקציה לימד אותי שכל שעת מייבש עולה לי 1.15 שקל.

למי: לכולם.

ארנק

מה: אפליקציה שמבקשת להפוך להיות הארנק הווירטואלי שלנו ומבשרת בכל רגע נתון מה מצבנו הפיננסי.

איך: תחילה תתבקשו להיכנס ליישום באמצעות חשבון גוגל, פייסבוק או מייל, לבחור סיסמה ולהירשם. בהמשך, תתבקשו לבחור את המטבע שבו יעשו החישובים. בשלב הבא ניתן לערוך חישובים במחשבון הכנסות והוצאות על ידי הקשה ב"הוסף חדש".

במחשבון יש להקיש סכום, לבחור האם מדובר ב"הכנסה", "הוצאה" או "העברה" (שזה סוג של הוצאה) וללחוץ על V. בהמשך יש לבחור בקטגוריה הרלוונטית (מזון, כלי רכב, הכנסות ועוש) וכך להוסיף הכנסות והוצאות כאוות נפשכם. כל הוספה של הכנסה או הוצאה חדשה תציג את המאזן בתצוגה גרפית ומילולית:

למי: בעיקר לרואי חשבון או רואי חשבון בנפשם שאוהבים לחיות את חייהם הצרכניים בתוך מאזנים וגרפים. אם אינכם משתייכים לזן זה, סביר להניח שתתחברו פחות.

תקציב מהיר

מה: אפליקציה אינטואיטיבית וידידותית לניהול כספים ותקציבים על בסיס יומיומי.

איך: המסך הראשון הוא מסך הסקירה שמאפשר שמרכז את כל המידע הבסיסי שסיפקתם. המסך הוא אדפטיבי ואפשר לשנות את הנתונים המופיעים ב"סקירה" דרך מסך "העדפות".

כפתור ה + שמופיע בצד כל מסך מאפשר הוספה של "הוצאה" או "הכנסה" חדשה. כל פעם שמוסיפים הכנסות והוצאות מתעדכן המסך הראשי ומציג את הנתונים באופן הבא:

למי: אף על פי שהאפליקציה מתוכננת בצורה כזו שנוכל לעדכן בה באופן שוטף במהלך היומיום הוצאות והכנסות ולקבל תמונת מצב מדויקת בכל רגע נתון, קשה לי להאמין שבין שלל הפעולות השגרתיות אנחנו נסגל לעצמנו הרגל שכזה. מה גם שבדרך כלל אין לנו צורך אמיתי להתעדכן בכל רגע נתון במצבנו הפיננסי. אולם הנוחות התפעולית של האפליקציה הופכת אותה לטעמי לאפליקציה שימושית ונוחה לבקרה על תקציב בזמן טיול בחו"ל.

אפליקציית לאומי

מה: אפליקציה שאמורה לתת מענה ביחס לכל הפעולות שאפשר לבצע באופן שיחסוך לנו את הצורך להגיע לסניף.

איך: ניתן להיכנס לאפליקציה באמצעות הפרטים שאיתם נכנסים לחשבון באתר האינטרנט דרך המחשב. האפליקציה משקפת את המצב בחשבון הבנק ומספקת נתונים ביחס לכלל הפעולות שמשויכות לחשבון שלנו: מצב העו"ש, חיובי כרטיס האשראי, פרטי המחאות שנמשכו (כולל צילום של ההמחאה), יתרת משכנתא ואפילו פירוט של הטבות שנצברו. בחלקו התחתון ביותר של המסך ישנו ציור קטן של שפורפרת שלחיצה עליו מובילה למסך עם פרטי התקשרות עם הבנק וממסך זה ניתן להגיע ישירות לשיחת טלפון עם הבנק.

למי: העיצוב הידידותי של האפליקציה וכמות האינפורמציה שהיא מכילה הופכים אותה בעיני לכלי נוח לשימוש ומעקב אחר מצב החשבון השוטף אפילו עבור הטכנופוביים שבינינו. חוסך הרבה זמן, אבל לא בהכרח חוסך כסף.