השתחרר לכם סכום כסף? הצלחתם לחסוך קצת? נניח שאתם לא רוצים סיכון בכלל - אתם לא מוכנים להפסיד. במצב כזה, איפה כדאי לכם להשקיע את הכסף?
ראשית, ברור ששוק המניות לא בשבילכם. גם שוק האג"ח שנחשב סולידי ועם סיכון נמוךעדיין טומן בחובו סיכון כלשהו. לכן, גם מכשירי ההשקעה כמו קרנות נאמנות ואחרים - קופות גמל להשקעה ופוליסות חיסכון לא בשבילכם כי הם מושתתים על השקעה במניות ובאג"ח.
גם המכשירים באפיקים הסולידיים כמו קרן נאמנות שקלית לא מבטיחים לכם ביטחון ותשואה חיובית, במיוחד היום שבקרנות שקליות רבות, דמי הניהול עולים על התשואה הצפויה ובכך למעשה מבטלים את הרווח שעשיתם. אומנם הסיכון שתיקחו בהשקעה קטן מאוד אבל התשואה נטו נמוכה מאוד – במקרה הטוב עשיריות בודדות.
אפשרות אחרונה היא המק"מ (מלווה קצר מועד) – סוג של אג"ח ממשלתי שקלי לשנה. אבל שם תקבלו 0.1% ובהינתן עמלות קנייה ומכירה, מדובר באפס תשואה.
פיקדונות בבנקים – מה התשואה?
האופצייה שנשארה לכם היא הפקדת הכסף בפיקדונות בבנקים. בפיקדונות השקלים אתם שומרים על הכסף וגם מקבלים תשואה מסוימת שבניגוד למה שחושבים דווקא עלתה בחודשים האחרונים, וזו כנראה הסיבה שעדיין הפיקדונות בבנקים הם ההשקעה הבולטת של הציבור – באזור ה-500 מיליארד שקל.
הפיקדונות במערכת הבנקאית מגוונים מאוד - פיקדונות בריבית משתנה, בריבית קבועה, פיקדונות צמודים למדד, פיקדונות עם מדרגות כאשר בכל מדרגה יש תשואה אחרת; פיקדונות לכמה שנים אבל עם תחנות יציאה ועוד. אבל בשורה התחתונה, כאשר אתם מחפשים פיקדון יש שתי שאלות – האם אתם מעוניינים בריבית קבועה או משתנה ולאיזו תקופה הפיקדון – עד שנה או שנה, או לתקופות ארוכות יותר.
פיקדון בריבית קבועה יניב תשואה גבוה יותר, אבל לא ייהנה מעליית הריבית. פיקדון בריבית משתנה מתחיל בריבית נמוכה יותר, אך הריבית בו עולה בהתאמה עם עליית הריבית בעתיד. רוב הפיקדונות במערכת הן פיקדונות בריבית קבועה, כי מסתבר שעיתוי העלאת הריבית לא ממש ברור, וגם אם תהיה עליית ריבית, היא תהיה, ככל הנראה, מינורית.
מבחינת הזמנים,בפיקדונות לזמן קצר, הריבית כמובן נמוכה, וככל שהזמן עולה הריבית בהתאמה עולה.
אז בדקנו את הפיקדונות לטווח קצר – לשנה. ואת הפיקדונות לטווח ארוך יותר, והמסקנה היתה ששני הבנקים – מזרחי טפחות וירושלים הם האטרקטיביים ביותר בתחום הפיקדונות. אחרי שעברנו בין הסניפים והתקשרנו לחלק מהבנקים, מסתבר שהפיקדון השיקלי הטוב ביותר לשנה הוא פיקדון ארץ של בנק ירושלים שמציע ריבית של 1%. אגב, לפני חצי שנה בבדיקה הקודמת הפיקדון האטרקטיבי היה בריבית של 0.7% (של בנק ירושלים ובנק מזרחי טפחות).
בטווח הארוך – פיקדון לשלוש שנים, מזרחי טפחות מוביל עם הצעה של 1.5%. מדובר בפיקדון ליצ'י שבבסיס הוא ל-6 שנים כאשר יש יציאה אחרי 3 שנים בריבית שקלית של 1.5%. אם חוסכים בפיקדון עד הסוף אז הריבית לכל אחת מהשנים הנוספות (שנה רביעית עד שנה שישית) עולה, כאשר בשנה השישית מקבלים ריבית של 2%.
בשאר הבנקים הריביות נמוכות יותר. אך חשוב להדגיש שאם אתם לקוחות של הבנק ואם אתם מגיעים עם סכום גדול להפקדה, יש סיכוי טוב שהריבית שתקבלו תהיה גבוהה יותר מהריבית הרשמית. ועדיין, כנראה שזה יהיה בפער מול הריבית של בנק ירושלים ובנק מזרחי טפחות.
למדריכי השקעה באתר הון
mako כסף - כל מה שצריך לדעת