טכנית, אם תחיו במשך חודש על מים ואורז, תחסכו לעצמכם הרבה מאוד כסף (וגם ויטמינים ומינרלים), תוכלו לחסוך גם אם תימנעו מליטול את התרופות היקרות שאתם צריכים לקחת, או אם לא תשלמו את תשלומי החשמל בחודשי השיא של הצריכה. כמובן שהרעיונות האלה יחסכו לכם כסף אבל הם ממש גרועים, כי בסופו של דבר תשלמו מחיר הרבה יותר גבוה. הנה עוד כמה רעיונות לחסוך כסף, שאפילו נוסו על ידי לא מעט אנשים, אבל בפועל הם לא ממש עובדים.

כלב בין נעליים שחורות מרופטות (אילוסטרציה: sarawutnirothon, Shutterstock)
קנו כאלה שיחזיקו מעמד | אילוסטרציה: sarawutnirothon, Shutterstock

קניית ביגוד והנעלה באיכות ירודה

אם זוג מכנסי ג'ינס אחד יעלה לכם 100 שקלים אבל הוא יתבלה לאחר שישה חודשים של שימוש, בעוד זוג אחר יעלה לכם 250 שקלים אבל יחזיק מעמד במשך שנים, מה הייתם רוכשים? לפעמים "מציאה" היא לא ממש כזו. במיוחד כשמדובר בנעליים לשימוש יומיומי או נעלי ספורט, זול יותר אומר גם פחות עמיד, פחות מותאם ומעוצב לרגל, ולא פעם נעליים זולות עלולות לגרום בשימוש ממושך לכאבים ובעיות ברגל או בגב.

מכונאי רכב מוסך (צילום: Shutterstock)
אל תוותרו עליו | צילום: Shutterstock

דילוג על טיפול ברכב

אם היו אומרים לכם שדילוג על בדיקות רפואיות שנתיות שלכם זו דרך טובה לחסוך כסף, רוב הסיכויים שלא הייתם מאמצים את העצה משום שהייתם מבינים שהסיכון לא יהיה שווה את החיסכון.  הדבר נכון גם כשמדובר במכונית שלכם: אם תדלגו על תחזוקה וטיפול שוטף לרכב, אולי תחסכו כמה שקלים לכיס למשך זמן מה, אבל בסופו של דבר, ההזנחה הזו תעלה לכם ביוקר כשתצטרכו לגרור את המכונית באמצע נסיעה, או להכניס אותה לטיפול במוסך שיכאיב מאוד לכיס שלכם.

שרברב בג'ינס שוכב מתחת ומתקן כיור עם כלים (צילום: jupiter images)
או עליו | צילום: jupiter images

אל תנסו לתקן את הכול בבית בעצמכם

יש הרבה תיקונים ביתיים שגם גברים וגם נשים יכולים לעשות בעצמם או להיעזר בסרטוני הדרכה ביו טיוב, כמו לדוגמא מילוי חורים בקיר שנוצרו ממסמרים שהיו נעוצים בו. במקרים רבים אחרים, יהיה לכם הרבה יותר זול בטווח הארוך להזמין איש מקצוע כדי שיתקן את הבעיה, במיוחד כאשר מדובר בעבודות חשמל ואינסטלציה, אלא אם כן יש לכם הכשרה מתאימה. אחרת אתם עלולים להפוך את הבעיה הקטנה שהייתה להרבה יותר גדולה.

גבר שמח נוהג (צילום: Shutterstock)
צריך לחשוב גם על המקרה הגרוע ביותר | צילום: Shutterstock

לוותר על ביטוח לרכב

אמנם בישראל יש ביטוח חובה לרכב, אבל ישנם הרפתקנים, בעיקר צעירים, שמעדיפים לחסוך את הכסף על ביטוח לרכב או לאופנוע, והתוצאה יכולה להיות הרת אסון. במקרה של תאונה, הנזק לרכב הוא הכסף הקטן שתצטרכו לשלם, ההוצאות הרפואיות והפיצויים על פציעות של נהגים אחרים יכולים לחרב את חייכם מבחינה כלכלית. ביטוח הרכב מכסה לא רק הוצאות לתיקון הרכב במקרה של תאונה אלא גם הוצאות רפואיות עבור כל מי שנפגע בתאונה. אז אם במקרה חשבתם לחסוך כמה אלפי שקלים בשנה על העניין הזה, תחשבו שוב.

רופאה בודקת גב של אישה  (צילום: dnberty, Thinkstock)
יש לזה חשיבות | צילום: dnberty, Thinkstock

לוותר על בדיקות רפואיות שנתיות

כיוון שאזרחי ישראל שייכים לקופת חולים, ומחיר הבדיקות מסובסד, הדחייה של בדיקות רפואיות מקיפות שנתיות קשורה רק באופן עקיף לנושא הכלכלי. רוב האנשים שלא סובלים מהיפוכונדריה, יבטלו את הרעיון כי למי יש זמן לגשת לבדיקות כאשר הוא לא מרגיש כאב או סובל ממחלה מסוימת, וזמן כמובן שווה כסף. אבל למה לחכות עד שנרגיש כאב? בעיקר עם ההתבגרות, עדיף לוותר על כמה שעות עבודה, ולדעת שהמכונה שמלווה אתכם כל היום מתפקדת כמו שצריך, ואם ישנה בעיה עדיף שתגלו אותה מוקדם ככל האפשר.

שתי נשים קונות בגדים (אילוסטרציה: Shutterstock)
אם שילמת על זה, לא באמת חסכת | אילוסטרציה: Shutterstock

זה לא כמה שאתם חוסכים אלא על מה אתם מבזבזים

כאשר אתם קונים בסוף עונה חולצה שעלתה במקור 200 שקלים ב- 50% הנחה, רובכם רואים בקניית החולצה קנייה שווה שחסכה לכם 100 שקלים. ללא קשר להנחה, עדיין בזבזתם 100 שקלים, השאלה היא אם החולצה שווה את המחיר. בסופו של דבר, לא משנה כמה כסף חסכתם, משנה אם הוצאתם את הכסף למשהו שאתם באמת רוצים וצריכים או שהלכתם שבי אחרי מבצעים והנחות, ונשארתם בסוף עם מוצרים ובגדים שלא באמת רציתם או הצטרכתם, אבל היה לכם חבל שלא לקנות אותם.

אישה אצל רופא שיניים (צילום: YanLev, Shutterstock)
הטיפול הגדול יעלה יותר | צילום: YanLev, Shutterstock

נמנעים מביקור אצל רופא השיניים

אם אתם מבקרים את רופא השיניים שלכם פעמיים בשנה, אתם מונעים בעיות גדולות יותר לשיניים ולחניכיים וכמובן השקעה כספית יותר גדולה. דילוג על ביקור עשוי להיות דרך לא מחושבת במיוחד לחסוך קצת כסף, אבל ההזנחה תגרום לכך שבעיה קטנה תגדל במהירות לממדי טיפול שורש או כתר, או טיפול מקיף בחניכיים, וזה כבר יעלה לכם הרבה יותר.

>> 100 משפטים לחיים שייתנו לכם זריקת מוטיבציה בדרך להצלחה

סופרמרקט (צילום:  George Rudy, shutterstock)
קנו במידה | צילום: George Rudy, shutterstock

קניית מזון בכמויות גדולות רק כדי לבזבז אותו

רשתות קמעונאיות מציעות מספר אריזות של מוצרים במחיר מוזל. הרבה אנשים מתפתים לקנות זאת, כשהם מחשבים את המחיר ליחידה והוא אכן זול יותר אבל רק במידה והם אכן משתמשים בכל התכולה. בפועל פעמים רבות, הם ממש לא זקוקים לכל תכולת המארז. אם מדובר במוצרים טריים כמו מאפים, ירקות או פירות שנקנו בכמות גדולה אבל חצי מהם נזרקים לפח, גם הכסף נזרק לפח. כדאי לזכור שלקנות מוצר רק בגלל שהמחיר שלו זול, לא נחשב חסכון.

זוג כועס מסתכל על מסמכים  (אילוסטרציה: Shutterstock)
איך זה עלה כל כך הרבה? | אילוסטרציה: Shutterstock

 

לקנות מבלי לראות את התמונה הרחבה

הרבה פעמים מנסים למכור לכם משהו במחיר משתלם, אבל אז מגלים שזו רק הגרסה הרזה של המחיר, ושאתם צריכים להוסיף כסף לקנייה של אביזרים או שירותים נוספים כדי שהמוצר יעבוד. לכן, לפני שאתם מחליטים לרכוש מוצר במחיר "מציאה" כדאי לחשב מראש את העלות הכוללת וההוצאות הנוספות שיגיעו איתו.