כמדי שנה מפרסם מגזין פורבס העולמי את רשימת האנשים העשירים בעולם, המחזיקים בחלק ניכר את ההון על כדור הארץ. הם מגיעים משלל תעשיות וארצות, חלקם הגדילו את הונם בשנה החולפת וחלקם לא היו ברשימה מנקרת העיניים הזו בשנה שעברה, והפכו למצטרפים חדשים.
למרות שנה עתירת שערוריות מצד בזוס, כולל גירושים אחרי 25 שנה וריב מתוקשר עם נשיא ארה"ב, הוא עדיין האיש העשיר בעולם. מייסד אמזון לא רק שמר על מקומו ברשימה, הוא גם שילשל לכיסו הון של עשרה מיליארד דולר בשנה.
שווי: 131 מיליארד דולר
הונו של מנכ"ל מיקרוסופט לשעבר צמח בחמישה מיליארד דולר בלבד בשנה החולפת, והוא מצליח לשמור על המקום השני והמכובד, וכמובן להמשיך בשלל הפעילות ההומינטרית הענפה שלו ושל מלינדה.
שווי: 96.5 מיליארד דולר
האורקל מאומהה שומר על מיקומו מהשנה שעברה, ומראה לכולם מאיפה משתין המיליארד בגיל 88. הונו אמנם הופחת ב-4 מיליארד דולר, אבל המניה של ברקשיר האת'וויי עדיין שווה זהב.
שווי: 82.1 מיליארד דולר
קפיצה מרגשת מהמקום השביעי לאיש העומד בראש אימפריית מותגי היוקרה LVMH, שתחתיה כ-70 מותגים, כולל לואי ויטון וספורה. ב-2018 החברה רשמה שיא מכירות, והונו של ארנו התנפח ב-12 מיליארד דולר.
שווי: 76 מיליארד דולר
האיש העשיר במקסיקו, בעל חברת הסלולר America Movil, בעל חברות בנייה, אתרי חפירות, נדל"ן ומה לא, עולה שלב אחד ברשימת עשירי העולם, למרות שהונו ירד בשני מיליארד דולר השנה.
שווי: 64 מיליארד דולר
האיש העשיר באירופה והקימעונאי העשיר בעולם הוא בעל השליטה בענקית האופנה אינדיטקס, המחזיקה בזארה, מאסימו דוטי, פול אנד בר ועוד. הוא יורד רק מקום אחד ממיקומו בשנה שעברה, עם ירידה של תשעה מיליארד דולר בשווי.
שווי: 62.7 מיליארד דולר
7. לארי אליסון, 74
הוא לא בכותרות כמו חבריו מחוללי השערוריות בחברות הטק, אבל לא צריך לדאוג ללארי אליסון. הונו של מייסד ענקית התוכנה אורקל, שנוסדה ב-1977, רק הולך ותופח. הוא עלה מספר אחד בדירוג והתעשר ב-7.4 מיליארד דולר.
שווי: 55.1 מיליארד דולר
בשנה שעברה הוא היה במקום הרביעי, אבל שערוריות פייסבוק הרבות הצניחו את המניה והפחיתו את הונו ב-10 מיליארד דולר. הוא, מצידו מבטיח שב-2019 פייסבוק תשתפר ותנסה להגן לנו על הפרטיות.
שווי: 62.3 מיליארד דולר
הוא ייסד את חברת הנתונים הפיננסיים שלו בשנת 1981. ב-1990 הוא הקים את חברת המדיה המפורסמת. אבל מרבית ההכנסות של ראש העיר ניו יורק לשעבר הן ממכירת מסופים.
שווי: 55.5 מיליארד דולר
חברו לספסל אוניברסיטת סטנפורד של סרגיי ברין ומייסד גוגל, מנהל היום נתח ניכר משלוחותיה של חברת הענק אלפבית. הונו ירד ב-3.1 מיליארד השנה, אבל זה בטח לא מדיר שינה מעיניו.
שווי: 50.8 מיליארד דולר
הוא יושב הראש והמנכ"ל של קוק תעשיות, ביחד עם אחיו דייוויד, מקום אחד אחריו ברשימה. בנוסף לקונגלומרט בבעלות השניים, האחים הם גם כוח פוליטי שמרני מרכזי בארצות הברית.
שווי: 50.5 מיליארד דולר
האח השני לבית קוק משמש כסגן נשיא בכיר לאחיו, צ'רלס, בחברת קוק תעשיות. החברה מייצרת, מפתחת ומפיצה מגוון רחב של דברים, כולל כימיקלים, אנרגיה, מינרלים ועוד.
לאחר מותו של אביו בשנת 2002, הפך אמבני ליו"ר רליאנס תעשיות, ענקית נפט וגז, ואחת החברות הגדולות בהודו. כיום הוא שולט על 40 אחוז מהחברה, שבבעלותה מפעל זיקוק הנפט הגדול בעולם.
שווי: 50 מיליארד דולר
הקו-פאונדר של גוגל ונשיא אלפבית מטפס את דרכו לצמרת מאז 1998, כשהקים עם לארי פייג' את ענקית החיפוש. השנה הוא יורד ארבעה מקומות בדירוג עשירי העולם, אבל שוויו ירד ב-1.3 מיליארד בלבד.
שווי: 49.8 מיליארד דולר
האישה העשירה בעולם היא נכדתו של מייסד לוריאל והיורשת של אימפריית הקוסמטיקה לאחר מות אמה בספטמבר 2017. היא שולטת על 33 אחוז מחברת הענק העולמית.
שווי: 49.3 מיליארד דולר
הבן הצעיר של מייסדי וולמארט הלן וסם וולטון. הוא מנהל את חברת וולטון אנטרפרייז, חברת האחזקות של נכסי משפחת וולטון, מה שהופך אותו למוביל ברשימה על אחיו.
שווי: 44.6 מיליארד דולר
הבת הצעירה של אימפריית וולמארט לא השתתפה בניהול ענקית הקמעונות האמריקאית, אבל היא מנהלת את חברת וולטון, אחת מחברות האחזקה של המשפחה.
שווי: 44.4 מיליארד דולר
הבן הבכור של מייסדי וולמארט. הוא החל לעבוד בעסק המשפחתי בגיל צעיר, וגם ניהל את החברה במשך 25 שנה ושימש כיו"ר הדירקטוריון.
שווי: 44.3 מיליארד דולר
הוא נשר מבית הספר למנהל עסקים בסטנפורד והפך למנהל העסקי הראשון של מיקרוסופט תמורת שכר של 50 אלף דולר בשנה ומניות בחברה. לאחר פרישתו של ביל גייטס הוא הפך למנכ"ל החברה ופרש ב-2014.
שווי: 41.2 מיליארד דולר.
האיש הידוע גם בשם פוני מא, ייסד את חברת האחזקות שלו בגיל 26 בלבד. היום הוא עומד בין היתר בראש ענקית האינטרנט הסינית טסנט אחזקות, החברה הגדולה בסין.
שווי: 38.8 מיליארד דולר
עליבבא, ענקית המסחר האלקטרוני הסינית ואחת החברות הגדולות בעולם, נוסדה לפני 20 שנה על ידי מא, בהשקעה של 60 אלף דולר. הוא יורד שמונה מקומות בדירוג העשירים, לאחר שהונו הופחת בעשרה מיליארד דולר.
שווי: 37.3 מיליארד דולר
יו"ר קבוצת אוורגרנדה, חברה מהונג קונג שעוסקת בפיתוח נדל"ן בלמעלה מ-800 פרויקטים ביותר מ-200 ערים ברחבי סין. הוא עבד כטכנאי עשר שנים לפני שהחלק לנסוק.
שווי: 36.3 מיליארד דולר
האח והאחות הם היורשים של אימפריית הקמעונות הגרמנייה אלדי, אותה קיבלו מאביהם ב-2014. האב ואחיו התחילו במכולת פינתית בעיר בגרמניה, והפכו לאימפריה עולמית עם רשת מוצרי הצריכה הזולה שלהם.
שווי: 36.1 מיליארד דולר
מו"ל ישראל היום ובעלה של מרים עשה את הונו העיקרי מעסקי ההימורים. הוא נכנס לתחום בגיל 55, והיום הוא מחזיק למעלה מחצי מהאימפריה של תעשיית ההימורים שלו.
שווי: 35.1 מיליארד דולר
הוא הקים את החברה הראשונה שלו כשהיה סטודנט לרפואה בשנת 1984. למזלו, הוא נשר מהקולג' כדי לבנות מחשבים. חברת דל הונפקה בבורסה כשהיה בן 23 בלבד.
שווי: 34.3 מיליארד דולר
הוא התחיל עם מאמן הריצה שלו בשנות השישים, השניים יסדו חברה ב-500 דולר כל אחד. לאחר מכן הפכה החברה לנייקי, והשאר היסטוריה. נייט פרש ב-2016 אחרי 52 שנים בחברה.
שווי: 33.4 מיליארד דולר
ביחד עם משפחתו, המילארדר הקנדי מחזיק באימפריית מדיה והוצאה לאור שנוסדה על ידי סבו. העסק הגדול ביותר של המשפחה הוא תומפסון רויטרס, והם גם בעלי חברות סלולר ועיתונים בקנדה.
שווי: 32.5 מיליארד דולר
הוא נשר מבית הספר בגיל 16 כדי לפרנס את משפחתו בעבודה במפעל, והפך יו"ר תאגיד האצ'יסון ומפואה, המפעיל מסופי מטען, והקמעונאית הגדולה בעולם למוצרי בריאות ויופי. הוא פרש אבל עדיין נחשב אחד מאנשי העסקים המשפיעים באסיה.
שווי: 31.7 מיליארד דולר
הוא הגיע ממשפחה סינית ענייה שאכלו בה בשר רק פעמיים בחודש. ב-1973 הקים את הנדרסון לנד פיתוח, חברת פיתוח נדל"ן מובילה בהונג קונג ובסין האחראית לחלק ניכר מהונו. הוא גם פילנתרופ ידוע.
שווי: 30.1 מיליארד דולר
המיליארדר הצרפתי הקים ומשמש כנשיא של קבוצת מותגי היוקרה קרינג, השולטת בין היתר בחברות כמו איב סן לורן, גוצ'י, סטלה מקרתני ופומה, שאותה מנהל בנו, ושאר מותגי לייפסטייל יוקרתיים.
שווי: 29.7 מיליארד דולר
צאצא של משפחת בנקאית מסוריה, והבנקאי העשיר בעולם. יש לו בנקים בברזיל ובשוויץ, וכן חברות נדל"ן ובנקים בניו יורק, שאותם הוא מנהל בעזרת שלושת בניו.
שווי: 25.2 מיליארד דולר
היזם והמייסד של חברת הגז הטבעי נובטק, רכש ב-2017 נתח ניכר מחברת ענק רוסית נוספת בשם סיבור, שהייתה שייכת לחתנו של פוטין.
שווי: 24 מיליארד דולר
היורשים של חברת מארס קיבלו את עסק הממתקים המשגשג מאביהם שנפטר ב-1999. השניים קנאים לפרטיות שלהם, ולא משתתפים בפועל בניהול החברה, ומנהלים קרנות פילנתרופיות.
שווי: 23.9 מיליארד דולר כל אחד
לפני שנכנס לעולם הפיננסיים ב-1971, הטייקון הברזילאי עבד כעיתונאי וכשחקן טניס מקצועי. ליימן ייסד את 3G קפיטל בשנת 2004, והוא הפך ידוע בזכות חיבתו למיזוגים ולרכישות.
שווי: 22.8 מיליארד דולר
מיליארדר הטק ההודי ויתר על לימודים בסטנפורד בסיקסטיז כדי להיכנס לעסק המשפחתי לשמן בישול. כשאביו מת, החליט להתרחב וכיום הוא בעליה של החברה השלישית בגודלה בהודו המבוססת גם בעמק הסיליקון.
שווי: 22.6 מיליארד דולר
הצטרף לעסק של אביו ב -1973 ועד מהרה פתח את סופרמרקט הדיסקאונט הראשון. לאחר מות האב, הוא קיבל את תפקידו כמנכ"ל והרחיב את העסק מחוץ לגרמניה. החברה מפעילה את Lidl, רשת חנויות מכולת וקאופלנד, הדומה לוולמארט.
שווי: 22.5 מיליארד דולר
מייסד ויו"ר קונגלומרט קבוצת דאליאן וונדה, שמשקיעה במספר רב של חברות, כולל פיתוח נדל"ן, חנויות כלבו ובידור, והחברה הגדולה בסין לנכסים מסחריים.
הוא היורש של אימפריית השוקולד פררו, המייצרת את שוקולד פררו, נוטלה, קינדר וקיט קט. הוא עזב את תפקיד המנכ"ל ועדיין משמש כיו"ר.
שווי: 22.4 מיליארד דולר
הילד הרע של המיליארדרים שמקפיד להסתבך בשערוריות עדיין נמצא ב-50 הגדולים. הוא הבעלים של טסלה, spaceX ואחראי על שלל מיזמים הזויים בתחום התחבורה בעולם ומחוצה לו.
שווי: 22.3 מיליארד דולר
41. טדאשי ינאי, 68
המייסד והנשיא של חברת Fast Retailing, בין היתר בעליה של יוניקלו, רשת האופנה היפנית העולמית המשגשגת.
שווי: 22.2 מיליארד דולר
42. יאנג הויאן, 37
סגן היו"ר ובעלת השליטה (57 אחוז) בענקית הנדל"ן קאנטרי גארדן הולדינגס. אביה של יאנג, שעבד כאיכר ופועל בניין לפני שהתעשר, העביר לה ב-2007 את אחזקותיו בחברה שהקים.
שווי: 22.1 מיליארד דולר
הקים ומנהל את softbank, חברת אחזקות ענקית שבבעלותה חברת תקשורת סלולרית וחברת השקעות שהרוויחו 81 מיליארד דולר ב-2017. החברה מחזיקה גם חלקים ב-we work ו- uber.
שווי: 21.6 מיליארד דולר
המייסד של קרן גידור ענקית בשם Renascence technologies, שמנהלת 57 מיליארד דולר. הוא פרש מניהול ישיר ב-2010, אבל עדיין ממלא תפקיד בחברה.
שווי: 21.5 מיליארד דולר.
טייקון רוסי שעשה את הונו בעסקי הפלדה, כשהקים את קבוצת הענק NMLK. הוא החל כטכנאי במכרות הפחם של ערבות סיביר.
שווי: 21.3 מיליארד דולר
הבעלים של 19.2 אחוז מחברת BMW, המייצרת רכבי יוקרה, ביחד עם אחיה סטפן קוואנדט. היא גם בעלים ויו"ר של חברת התרופות אלטנה.
שווי: 21 מיליארד דולר
בעברו הוא היה עובד בחברת קידוחי נפט בים הכספי, והפך לסגן שר לענייני תעשיית הנפט ברוסיה. ב-1991 הוא איחד שלושה שדות נפט ענקיים והקים את החברה העצמאית הגדולה ברוסיה לקידוחי נפט.
שווי: 20.7 מיליארד דולר
שימש כמנכ"ל של קונצרן פלדה ענק ברוסיה עד 2015, אז פרש אחרי 19 שנה בתפקיד. מחזיק גם ברבע מקבוצת TUI, אחת החברות הגדולות בעולם לנסיעות ותיירות.
שווי: 20.5 מיליארד דולר
בעל אחזקות בשלל חברות ענק רוסיות, ביניהן חברת הגז נובטק וסיבור אחזקות, מפעל פטרוכימי. בעל קשרים הדוקים לנשיא פוטין ואחד האנשים החזקים ברוסיה.
שווי: 20.1 מיליארד דולר
הקים את לוקוסטיקה, יצרנית וקמעונאית המשקפיים הגדולה בעולם שבעלותה מותגים כמו אוקלי וריי באן, בשנת 1961 במילנו, כשהוא בן 25 בלבד.
שווי: 19.8 מיליארד דולר
פתח הכל סגור הכל