כמו ציפורים, גם אצל הישראלים מתרחשת בקיץ "הנדידה הגדולה". אם גם אתם לקראת מעבר דירה, בטח כבר קראתם טריליון טיפים על האריזה (ממש חשוב לארוז כלים בארגז עם דופן כפול), אבל ההכנה להובלה היא בעצם הרבה יותר מזה. כדי שתגיעו ליום המעבר עם מינימום בלת"מים, בדקנו עם אתר מידרג מה חשוב לדעת לפני שסוגרים עם המוביל:

אין הצעת מחיר בלי תמונות

כשאתם עומדים לבחור מוביל, תתקדמו רק עם אחד שמבקש סרטונים ותמונות של הדירה, או אפילו מגיע פיזית (במקרים של דירה שעמוסה בציוד). אם המוביל נותן לכם הצעת מחיר בלי לבקש כלום - זה דגל אדום, וסביר שיחכו לכם המון הפתעות במחיר ביום ההובלה. אלי, מוביל עם 516 חוות דעת באתר מידרג, מסביר: "לפני שאני מספק הצעת מחיר, אני מבקש מהלקוח סרטון ותמונות של כל הציוד ודרכי הגישה - מדרגות או מעלית, וגם שואל באיזו קומה הדירה. רק אז אני יכול להבין את גודל העבודה ולתמחר בהתאם".

תדעו מה טווחי המחירים

לכל מוביל יש שיטת תמחור אחרת. יש כאלה שיתנו לכם מחיר מוסכם מראש, וכאלה שיתנו לכם מחיר בסיס יחד עם מחיר פר ארגז. לא משנה באיזו דרך הם בוחרים, לרוב ההובלות יש טווחי מחיר די קבועים:

הובלת דירה של 2 חדרים בדרך כלל תעלה 2,300-800 שקלים, הובלת דירת 3-4 חדרים תעלה 2,000-4,500 שקלים והובלה של דירת 5 חדרים יכולה להגיע גם ל-6,000 שקלים.

הגורמים המשפיעים על המחיר הם: מספר הקומה של הבית, והאם יש מעלית או שצריך מנוף (בגלל קומה גבוהה או מעברים צרים. (עד קומה 6, מנוף יעלה 400-500 שקלים לשעה). גם על מרחק הנסיעה בין המוצא ליעד וסוג הנסיעה תשלמו בהתאם (על פקקים משלמים). ולבסוף: כמות העובדים שצריך להובלה (תלוי בכמות החפצים שיש בבית ובסוג שלהם).

לצד זה, כל תוספת שתבקשו כמו פירוק והרכבה של רהיטים או אריזה של החפצים לפני ההובלה תוסיף למחיר עוד כמה מאות שקלים.

לכן, רגע לפני כשאתם משכללים את המחיר הסופי, אל תשכחו לקחת בחשבון גם את הטיפים לעובדים. בענף ההובלות מקובל לתת 100-200 שקלים לעובד.

מעבר דירה אריזה (צילום: יחסי ציבור)
תדאגו שהארגזים יהיו מלאים עד הסוף | צילום: יחסי ציבור

קחו בחשבון שלטיימינג יש מחיר

המחירים בסוף החודש ובתחילתו נוטים להיות יקרים יותר, כי כולם מסיימים חוזי שכירות ויש עומס על חברות ההובלה. לכן, מומלץ לתאם הובלה דווקא באמצע החודש. לגבי שעת ההובלה, מפתה לקבוע אותה אחרי שנת צהריים, אבל כדאי לקבוע את ההובלה כמה שיותר מוקדם בבוקר, וככה יש זמן לטפל בבלת"מים ואיחורים, (ובינינו, גם ככה עדיף לסיים עם זה כמה שיותר מהר).

תתעדו הכל בוואטסאפ

אחרי שתקבלו את הצעת המחיר, חשוב לתעד ולשלוח את חוזה ההובלות גם בצ'אט בוואטסאפ, יחד עם פירוט מלא של המחירים: מחיר בסיס, מחיר לארגז, וגם דברים אופציונליים כמו מחיר מנוף, מחיר פירוק והרכבה, ומחיר אריזה. בוואטסאפ צריכים להופיע גם פרטי האחריות, תאריך הגעה ושעת הגעה מוסכמים, וגם גובה הפיצוי שתקבלו אם המוביל יבטל לכם ברגע האחרון (ולהפך).

תארזו דברים בצורה חכמה

כולם יודעים שצריך להתחיל את האריזה כמה ימים מראש, בעיקר אם יש לכם נטייה לאבד ריכוז ולדפדף באלבומים מלפני 30 שנה. חשוב לעשות את זה בצורה שיטתית, כדי שאף ארגז לא ילך לאיבוד. הנה כמה טיפים שימושיים:

  • מלאו את הארגז עד הסוף בחפצים. למה? מקסים, מוביל עם 934 דירוגים באתר מידרג, הסביר לנו: "הארגזים מונחים אחד על השני, ואם אחד הארגזים יהיה חצי ריק, הוא ימעך. כל הערמה תיפול והחפצים במשאית ישברו".
  • מספרו את הארגזים והשקיות. זה יעזור לכם לבדוק שכולם הגיעו ליעד.
  • כתבו על הארגז את המיקום שלו בדירה החדשה ("ארגז 5, חדר שינה גדול") או אפילו חלקו את החדרים לפי צבעים של מדבקות.
  • ארזו בנפרד כלים ממתכת וכלי זכוכית וקרמיקה (אחרת זה יגמר רע, תאמינו לנו).
  • קחו את הפלזמה ברכב הפרטי. אם אין לכם את האריזה המקורית של המסך, המוביל לא ייקח אחריות על ההובלה שלו. בגלל שהמסך פגיע, שווה לשקול להוביל אותו בעצמכם.

תחסכו מראש את הדו"ח של הפקח

אם ההובלה שלכם באזור המרכז, ובייחוד אם המרכז הזה הוא תל אביב - החנייה של המשאית הולכת להיות סיפור רציני. על מנת לא לחטוף דו"ח, חברות ההובלה יאלצו לחנות רחוק מהדירה שלכם, מה שממש יכול לעכב את ההובלה ולהקשות מאוד על הפועלים. אבל, מסתבר שיש פיתרון: "באזור המרכז, ובעיקר בתל אביב, יש אופציה להתקשר למוקד העירייה ולקבל אישור חנייה זמני בשביל משאית ההובלה", מסביר מקסים המוביל. "רק צריך לברר מה גודל המשאית ומספר הרישוי, ולהתקשר לעירייה לפחות 24 שעות לפני ההובלה. בצורה כזו יש סיכוי לקבל אישור זמני לחסום נתיב אחד או לעמוד על אדום לבן, והרבה פעמים זה ממש בליווי של פקח מטעם העירייה".

תדאגו שלמוביל יש ביטוח

די בטוח שהמוביל דאג לבטח את המשאית, אבל במקרה של חלילה תאונה, מי אחראי לפצות אתכם על הנזק שיגרם לציוד שלכם? "השאלה הראשונה למוביל צריכה להיות: 'האם יש לך ביטוח סחורה בהעברה ומה הוא מכסה?' מסבירה דקלה גילן, מאתר מידרג. "הביטוח הזה מבטח את הציוד במשאית ואפשר לקבל פיצויים אם חלק מהציוד נשבר או חלילה המשאית נקלעת לתאונה. צריך לברר שהביטוח מכסה גם טעינה ופריקה של המשאית, כי הציוד נפגע בשלבים האלה. מאוד חשוב לבדוק שהמוביל מציג ביטוח 'סחורה בהעברה' ולא סתם ביטוח משאית, שלא רלוונטי לשום לקוח".

מה עושים רגע לפני הסוף?

רגע לפני שהמובילים יוצאים מהדלת של הדירה החדשה, שווה לספור את הקרטונים, לבחון את מצב הריהוט, ןלבדוק שכל מכשירי החשמל עובדים. במידרג מדגישים שדווקא עם מקרר מומלץ לחכות כמה שעות טובות לפני שמחברים לחשמל, כדי שהגז והשמן יתפזרו בצורה נכונה אחרי שהמקרר היטלטל במשאית.

 

אתר מידרג מדרג חברות הובלה ועוד אלפי בעלי מקצוע על פי חוות דעת של לקוחות מאומתים. באתר יש מעל 1,785,000 חוות דעת ב-126 תחומים שונים. ההמלצות על בעלי המקצוע זמינות באפליקציה ובאתר.