צ'ק זה בנאלי. מתנה מוחשית לא תמיד מתקבלת בהתלהבות, גם אם מצורף אליה פתק החלפה. כסף מזומן תמיד מתקבל בברכה, אבל תלוי כמה אתם יכולים לתת כדי שלא תאכזבו את מקבל המתנה כשיפתח את המעטפה. אז מה עוד אפשר להביא כמתנה שווה במיוחד ליקרים לנו? בשביל זה אנחנו כאן. יש לנו הצעות לכמה מתנות כספיות לא קונבנציונאליות, שהערך העיקרי שלהן הוא הפוטנציאל הכספי העתידי שלהן. מי לא ירצה לקבל כמתנה שתהיה שווה עוד מעט פי 100 או אפילו פי אלף ממה שהיא שווה היום? הנה כמה הצעות שאסור לכם לפספס.

מבלים יותר בדוכני הלוטו (צילום: חדשות 2)
דוכן פיס. לפעמים, חלומות מתגשמים | צילום: חדשות 2

מנוי למפעל הפיס

לא באנו לקדם את מפעל הפיס – אראלה עושה זאת בהצלחה רבה. רכישת מנוי להגרלות מפעל הפיס, עולה 60 שקל לחודש. אפשר להעניק כמתנה כרטיס מנוי שנתי (720 שקל) או יותר כמתנה לחתונה, לבר מצווה או לרך הנולד. זו תהיה המתנה שידברו עליה לאחר האירוע, ואולי תקבלו ברכות גדולות יותר אם הכרטיס גם יזכה במשהו.

כרטיס גירוד

רעיון דומה, אבל קל יותר לביצוע (קונים בכל דוכן של מפעל הפיס) וגם יש לו ערך מוסף. למה ערך מוסף? יש בחוויית הגירוד, שמלווה בציפייה דרוכה לזכייה, ריגוש נוסף.

אפשר להעניק במתנה כרטיס גירוד בודד (תבחרו את אלה שעולים בין 40 שקלים ל-100 שקלים, כי יש להם סיכויי זכייה גבוהים יותר) לחברים, לבני המשפחה. לזוג שנישא אפשר להביא 5 (או יותר) כרטיסים של 100 שקל, כשהפרס הפוטנציאלי לכל כרטיס הוא 1,000,000 שקל, וסיכויי הזכייה הם אחד ל-200 אלף לעומת 1 למיליון בכרטיסים הזולים. 

אנשי עסקים עולים במדרגות (צילום: Visivasnc, Thinkstock)
אם המניה תמיד בעליה, תארו לכם כמה היא תהיה שווה | צילום: Visivasnc, Thinkstock

מניה (ממוסגרת)

עוד מתנה כובשת – במקום בושם לחברה שלך או לאשתך, קנה לה מניה של אסתי לאודר. היום המניה הזאת שווה כ-86 דולר, ולפני שנה היא הייתה שווה 66 דולר, ולפני 6 שנים – 13 דולרים בלבד. כלומר, עלתה ביותר מ-600 אחוז. מניה של חברת "טיפאני" עולה היום 76 דולר, ולפני 6 שנים היא עלתה רק 20 דולר – עלתה בכמעט 400 אחוז.

לילד אפשר לקנות מניה של "דיסני" או מקדונלד'ס, להורים – מניה של "טבע" וכן הלאה. לזוג שמתחתן אפשר לקנות מניות של חברת נדל"ן גדולה – אולי כצעד ראשון לרכישת דירה. אפשר גם לקנות את תעודת המניה ממוסגרת כתמונה עם הקדשה. חפשו בגוגל "מניה ממוסגרת".

תינוק בחיתול יושב על רצפה עם כובע אקדמאי וידיים מו (צילום: jupiter images)
תדאגו לתואר שלו כבר עכשיו | צילום: jupiter images

תכנית חיסכון לרך הנולד

מתנה נהדרת מסבא וסבתא לנכד שנולד, או מהוריו – שימו הפקדה חד פעמית בתכנית חיסכון, או באג"ח חיסכון, בסכום גדול יחסית, או חודשית בהתחייבות שלכם עד שימלאו לו 18 שנה. הפקדה של 50 שקל לחודש תניב לילד בגיל 18 כ-12 אלף שקל (אם התשואה היא 2% לשנה). תקראו לזה חיסכון ללימודים או כל דבר אחר. ההשקעה החודשית כמעט בלתי מורגשת, אבל שווה הרבה בסוף הדרך. כמובן, שככל שתשקיעו יותר, הילד יקבל יותר.

פוליסת ביטוח חיים / בריאות / סיעודי

לכאורה, לא מתנה מרגשת. אבל זו אולי המתנה הכי יעילה. אם הפוליסה תהיה על שם ההורים, המתנה שלכם היא ההתחייבות לממן אותה (בהוראת קבע מחשבונכם, לדוגמא) את פוליסת הביטוח בשנה הראשונה או יותר – מה שמתאים לכם גם כלכלית. פוליסת ביטוח החיים חייבת לכלול גם חיסכון שייפדה כשהם יגיעו לפנסיה ויעניק להם רווחה כספית.

הפוליסות האלו יקרות יחסית (יכולות להגיע למאות שקלים בחודש), וזו יכולה גם להיות מתנת חתונה נהדרת של הורים לילדיהם (אפשר ששני הצדדים יתגייסו למאמץ). פוליסת בריאות או סיעוד מסתכמות בתשלום של עשרות שקלים לחודש (תלוי בגיל המצטרף).

איש שם כסף בחזיר קופת חיסכון (צילום: Wavebreak Media LTD, Thinkstock)
הנאה משותפת מהחיסכון | צילום: Wavebreak Media LTD, Thinkstock

קופת חיסכון לילד/ה

ולבסוף גם בשביל הפן החינוכי – קנו לילדים, לנכדים, קופת חיסכון ושימו בה שטר של 20 שקל (למשל). ספרו לילד שבכל שבוע הוא יקבל מכם 10 שקלים (למשל) אותם הוא ישלשל בהנאה לקופה. עדיף שזו תהיה קופה עם מנעול. אמרו לו, שאסור לו לפתוח את הקופה במשך שלושה חדשים. בתום שלושה חדשים תפתחו יחד עם הילדים את הקופה ויחד תוכלו לשמוח על סכום הכסף הנאה שהצטבר. תוכלו לומר להם, שניתן לקנות מתנה בכסף שנצבר או להמשיך ולחסוך כדי לצבור סכום כסף גדול יותר ולקנות מתנה שווה יותר. אפשר אפילו לבחור מראש את המתנה, כך שהילד יידע כמה זמן בערך עליו לחכות עד שיתאפשר לו לרכוש אותה. זהו שיעור מצוין בחינוך פיננסי לחיסכון.