מתחתנים בקרוב? מזל טוב. אתם בוודאי כבר מתכוננים נפשית (וכלכלית) להיפרד מסכום כסף לא קטן בכלל ורק מקווים ומתפללים שאורחיכם האהובים יהיו נדיבים מספיק, כדי שתוכלו לפחות לכסות את הוצאות החתונה. בכל זאת, חתונה כוללת הוצאות רבות - אולם, צלם, דיג'יי וקייטרינג כמובן, הם רק חלק מהרשימה. אבל אפשר גם אחרת. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת כדי לארגן חתונה חברתית ולחסוך בהוצאות.

חתונה חברתית היא שם כולל לטרנד שהולך ומתגבש בשנים האחרונות, אבל האמת היא שכמו בכל דבר כמעט, תוכלו למצוא מגוון גישות לעריכת אירוע כזה וכל זוג לוקח אותו למקום האישי שלו. באופן כללי, מדובר בקונספט לפיו הזוג המתחתן, חבריהם ומשפחתם לוקחים חלק פעיל בארגון החתונה, ולפעמים ממלאים את מקומם של חלק מהספקים. מה שיכול לחסוך מאוד בעלויות, החל בוויתור על קייטרינג והכנת האוכל על ידי האורחים ועד לעיצוב השולחנות והחופה.

מי שיבחר בחתונה חברתית הארד קור, כנראה יוותר גם על אולם או גן אירועים ויתפאר בחתונה הום מייד מא' ועד ת'. אבל כמובן שלא לכולם זה מתאים, ועדיין - לאמץ חלק מרעיונות החתונה החברתית יכול לא רק לספק לכם אירוע מרגש שבו יקירכם יוכלו לקחת חלק פעיל יותר, אלא גם לחסוך לכם לא מעט מן ההוצאות הכרוכות בתכנונו.

חתונה בטבע זה לא בהכרח זול יותר

אחת המוסכמות הגדולות, וגם ההוצאות הגדולות כשמדברים על חתונה היא הרצון להתחתן באולם או בגן אירועים. זוגות רבים שמתחתנים בחתונה חברתית, בעיקר כזו שנחשבת אינטימית וכוללת מעט אורחים באופן יחסי, יבחרו להתחתן בסביבה אחרת. אך בעוד חתונה בחצר הבית (או בחצר של חברים) כנראה לא תעלה לכם שקל, חתונה בטבע דווקא עלולה להיות כרוכה בהוצאות לא צפויות על שיטוח האזור, חיבור לחשמל וכמובן הבאת כל הציוד הדרוש שבאולם כבר נמצא וקיים.

עוד דרך להיעזר במשפחה והחברים היא להתארגן על עיצוב DIY, במקום לשלם אלפי שקלים למעצבת שתהפוך את החלומות שלכם למציאות, אתם יכולים לעשות את זה בעצמכם. עיצוב החופה, סידור השולחנות וסידורי הפרחים יהיו הרבה פחות מסובכים והרבה יותר זולים אם תרתמו לכך את יקירכם ותעשו זאת יחד. אם תחקרו קצת בטח אפילו תמצאו שמישהו מהמוזמנים שלכם מבין קצת בעיצוב וישמח לתת יד.

"ההורים חששו שלא יהיה מספיק אוכל"

האוכל הוא ללא ספק החלק העיקרי בחתונות ובהתאם לכך גם מהווה את אחד המרכיבים היקרים ביותר באירוע. כאן קונספט החתונה החברתית נכנס לתמונה. הרי כולנו מכירים גם מצד האורחים את רגע חישוב' הצ'ק שנעשה כמובן על פי הערכה של עלות המנה שנקבל. וכך יוצא שלרוב אנחנו "משלמים" לפחות 350 שקלים על מנה שלא בהכרח נהנה ממנה ובפועל עוזרים לזוג לכסות את ההוצאה במקרה הטוב, ולא ממש מעניקים מתנה משמעותית שתעזור להם בפתח חייהם המשותפים.

בחתונה חברתית אתם תיעזרו באורחים כדי לחסוך את הוצאת הקייטרינג, ובתמורה הם יוכלו לבחור האם לתת מתנה ואיזו ולא ירגישו מחויבים לכסות את עלות האוכל שיאכלו.

אז איך זה עובד? מתברר שכדי להאכיל את כל האורחים, רק שליש מתוכם צריכים להביא אוכל וזאת בתנאי שיביאו מנה שתספיק לחמישה סועדים, כפי שגילתה מיכל אליעזר, שערכה חתונה חברתית ביחד עם בן זוגה. האורחים יכולים להביא סלט, פשטידה, תבשיל או אפילו קינוח. "לאורחים שחשבנו שזה הגיוני לבקש מהם, שלחנו טבלה בגוגל דרייב לפי האוכל שרצינו שיהיה, נדהמנו מכמה זה עובד, למרות שהטבלה התמלאה רק לקראת הסוף - בשבועיים שלפני החתונה" מספרת מיכל.

ומה התגובות של האורחים? "המשפחות חששו לכל אורך הדרך שלא יהיה מספיק אוכל", מודה מיכל. ובכל זאת החברים שיתפו פעולה וברגע האמת לא רק שלא היה חסר אוכל, מיכל ויותם אפילו קיבלו  עוגת חתונה שחברה הכינה. "בסופו של דבר קיבלנו פידבק סופר חיובי ולמרות החששות היה מאוד טעים ומוצלח". 

בנוסף לאוכל, גם הבר הוא חלק די יקר בחתונה, לכן גם כאן תוכלו לחסוך אם תקנו בעצמכם את בקבוקי האלכוהול ותבקשו מחברים לתפעל את הבר.

חברים יושבים בבר שותים אלכוהול (צילום: ProStockStudio, Shutterstock)
ותביאו את האלכוהול בעצמכם | צילום: ProStockStudio, Shutterstock

 משתמשים במה שיש

כלל האצבע בכל הקשור לחתונות חברתיות הוא להשתמש במה שיש לכם. לפני שאתם מתחילים לסגור עם ספקים כדאי שתבדקו מי מחבריכם או בני משפחתיכם יכול לסייע ובמה. קרוב לוודאי שתמצאו שאתם מכירים חבר תקליטן שישמח לתקלט עבורכם או חברה צלמת שתשמח להיות אמונה על תיעוד האירוע. כל עזרה כזו מתרגמת בסופו של דבר לחסכון של אלפי שקלים.

גם כשאין ברירה אלא להשתמש בספקים חיצוניים, אם תעדיפו לשכור את שירותיהם של עסקים פרטיים וקטנים ולא של חברות גדולות, תוכלו לחסוך לא מעט כסף ועל הדרך גם לעזור לספקים הקטנים לצמוח. בנוסף גם תזכו ברוב המקרים ליחס הרבה יותר אישי, מה שיעזור לכם ליצור אירוע בדיוק כמו שאתם רוצים ולא להתפשר.

בשורה התחתונה - התקציב של חתונה חברתית גמיש הרבה יותר ומאפשר לכם הרבה יותר משחק עם הגורמים השונים. בסופו של דבר, אם תבחרו לחגוג את נישואיכם בצורה כזו אל תתפלאו אם תתקלו בגבות מורמות מצד אורחים ובני משפחה, אבל גם אל תתרגשו מכך. אחרי הכל מדובר באחד הימים הכי מרגשים בחייכם ומה שחשוב זה שתצאו ממנו שמחים ומרוצים, ואם אפשר שזה יהיה גם עם פלוס בחשבון הבנק אז מה טוב.