עד לפני חודש עבודה בהייטק הייתה משאת נפשו של כל מי שרצה לשדרג את המשכורת בכמה אפסים. אבל המיתון הגיע גם לשם ובחודש האחרון אנו רואים שוב טלטלה בשוק התעסוקה עקב גל הפיטורים והקפאת הזרמת הכסף ממשקיעים. על פי נתוני אתר JobMaster קיימת ירידה של כ- 35 אחוזים בהיקף החיפושים בקטגוריות ההייטק בין חודש מאי לחודש יוני.

 עם הנתונים הללו ערכנו בדיקה באתר בה בדקנו מהם המקצועות הנשכרים ביותר בשוק העכשווי. הגדרנו את חמשת הקטגוריות המובילות: הייטק, כספים, דיגיטל ומרקטינג, שיווק ומכירות, הנדסה ותפעול עם דגש על נדל"ן, בשלושה מצבי תעסוקה: עובד מתחיל, ניסיון של 2-5 שנים וניסיון של 5 שנים ומעלה.

 

טבלה

"בחודש האחרון אנו עדים לגל פיטורים נרחב בחברות הייטק רבות. הסיבה לכך היא כמובן מדיניות היוניקורן שתפחה בשנים האחרונות וידענו שתגיע לקיצה", אומר שי חן סמנכ"ל מעסיקים באתר JobMaster.

חן לא ממהר להספיד את שוק ההייטק, אך מציין כי ייתכן שנראה שינויים גדולים בשכר ובתנאי ההעסקה מצד אחד, ומצד שני חברות יקדישו מאמצים במציאת מועמדים מדויקים התואמים את דרישות התפקיד. עם זאת הוא מעריך כי במקצועות הנדסת דאטה, חומרה ותוכנה השכר ימשיך להיות גבוה משום שיש מחסור בעובדים וסביר שמקצועות אלו ייפגעו הרבה פחות. "שיאני השכר הם העובדים במקצועות התוכנה שהבכירים בהם מרוויחים 46 אלף שקל בחודש, לעומת מקצועות data scientist שעובד מתחיל יכול להרוויח גם 23 אלף שקלים לחודש.

"מלבד שיאני השכר בהייטק , גם במקצועות הכספים מובילים את טבלאות השכר ומשתווים בסכומים המוצעים ובגידול על פי ותק" אומר חן. "בתחומי דיגיטל ומרקטינג ותחומי השיווק ומכירות השכר דומה, ואנחנו נראה עכשיו הרבה ביקושים לתחומים אלו בעיקר בגלל ששוב אנחנו בשנת בחירות ויש הרבה תעסוקה בקמפיינים".

ומה עם תחום הנד"לן והבינוי? על פי חן יש גם ביקושים בתחום הזה אולם השכר לא מצדיק הישארות בתחום או מענה לצורך.