עצות לחיים טובים יש כמו טיפות מים באוקיינוס, מהפסיכולוגיה החיובית, עולם הקואצ'ינג, ספרים, סדנאות, סרטונים ופוסטים ברשתות. כמה מהאנשים שהגיעו מאוד רחוק משתפים את הטיפים הכי חשובים בעיניהם להצלחה ושיפור באיכות החיים. אנחנו הוספנו עוד כמה טיפים שנראים לנו ממש יעילים כדי להתגבר על האתגרים היומיומיים שאנחנו פוגשים בחיים.

אריאנה הפינגטון: כבו את כל המכשירים לפני השינה

האפינגטון היא אחת הנשים המשפיעות ביותר בתקשורת, סופרת ומייסדת אתר החדשות הפופולרי Huffington Post. היא כתבה בספרה "מהפכת השינה", כי חלק גדול מבעיות השינה שלנו נובעות משימוש מוגבר במסכים מוארים כמו סמארטפונים, טאבלטים ולפטופים בשעות הלילה, דבר המשפיע על ייצור המלטונין, שומר על ערנות גבוהה ופוגע בהכנה לשינה. לדברי הפינגטון, החשיפה למסכים מקשה עלינו להירגע ולעבור למצב של מנוחה ותרדמה הגונה על מנת שנוכל להיות פרודוקטיביים ביום שלמחרת.

לאחר שהפינגטון עצמה התמוטטה לפני כעשור בשל תשישות וחוסר שינה, היא טוענת כי חשוב מאוד ליצור שגרת שינה ובמהלכה להתנתק מכל המכשירים האלקטרוניים. "המפתח הוא ללמוד להתנתק בזמן כדי להירגע". אשת תקשורת משפיעה נוספת שמצטרפת לדעתה של הפינגטון היא שריל סנדברג, סמנכ"לית התפעול של פייסבוק. סנדברג מדברת בשבחה של שנת לילה טובה, ומתנתקת גם היא לגמרי מכל המסכים בשעות הלילה.

 אריאנה הפינגטון - Neilson Barnard (צילום: GettyImages)
אריאנה הפינגטון | צילום: GettyImages

מחקרים מראים כי שימוש במכשירים אלקטרוניים, או אפילו צפייה בטלוויזיה לפני השינה יכולה לשבש את השינה, ובכך לפגוע בפעילות המוח. ד"ר רוברט רוזנברג, מומחה לרפואת שינה אמר לאתר Yahoo: "האור הכחול שמוקרן מהמסכים במחשב, בסמארטפונים, בטבלטים או מהטלוויזיה מונע את ייצור המלטונין המסייע לגוף להיכנס למצב של שינה".

ד"ר רוזנברג ממליץ להימנע מכל טכנולוגיה פולטת אור לפחות שעה אחת לפני השינה. אבל אם אתם לא מוכנים לוותר על קריאה בטאבלט או בנייד שלכם במיטה, מחקר קליני שנעשה ב- 2013 ממליץ להחזיק את המכשיר במרחק של לפחות 14 ס"מ מהפנים, ולהוריד את בהירות המסך כדי להפחית את הסיכון לבעיות שינה הקשורות לאור.

אופרה ווינפרי: השאלה האחת שתעזור לכם להתמודד עם הפחדים

כולנו דחיינים במידה כזו או אחרת, ואם צרת רבים היא נחמה בשבילכם אז גם אופרה ווינפרי היא כזו. באחת מראיונותיה היא סיפרה: "אני מתמהמהת עם כל מה שקשור בעימותים ובשיחות לא נוחות. אני נותנת לעצמי דד ליין, וכשמגיע הדד ליין, אני משנה אותו שוב".

נשמע לכם מוכר? אם אתם זקוקים לעזרה לצאת מהלופ הזה אולי כדאי שתשתמשו בטכניקה שבה השתמשה ווינפרי. כדי להתמודד עם הסוגיה הזו היא שאלה את עצמה: "מה הכי גרוע שיכול לקרות לי ומדוע אני חוששת מהעימות הזה?".

יש תמיד שורש לדחיינות, וכדאי לזהות אותו. קחו לכם רגע של שקט מדי יום או כאשר אתם מתמודדים עם הנושא, שמונע מכם להתקדם. זהו את מקור הפחד, התעמתו איתו, וכך תוכלו גם להתגבר עליו. הפחד ייעלם ואתם תוכלו להתקדם למטרה הבאה.

מארק צוקרברג - David Ramos (צילום: GettyImages)
מארק צוקרברג | צילום: GettyImages

מארק צוקרברג: צמצמו בחירות מיותרות

בכל יום כמעט המוח שלנו נמצא בעומס של קבלת החלטות, שבסופו של דבר פוגע בנו. המיליארדר ומייסד פייסבוק ידוע בצמצום בחירות מיותרות בשגרת חייו כדי לסייע בהפחתת שחיקה מהחלטות הקשורה לאימפולסיביות וחוסר החלטיות. דוגמה קלאסית לצמצום בקבלת החלטות קשורה למלתחה שלו, הוא לובש מדי בוקר את מה שהוא מכנה "מדים" המורכבים מג'ינס, סניקרס וטי שירט אפורה. כשנשאל על המלתחה שלו בשנת 2014, הוא אמר לקהל: "אני באמת רוצה לנקות את החיים שלי מריבוי החלטות, כדי שההחלטות היחידות שאצטרך לעשות יהיו קשורות בדרך שבה אוכל לשרת את הקהילה באופן הטוב ביותר".

יש בכך משהו הגיוני, אם אתם מוצפים מדי יום ביותר מדי החלטות לא חשובות או מיותרות, הפחתה וצמצום שלהן יעזרו לכם להוריד את העומס מהמוח ולהתמקד בהחלטות החשובות באמת. טיפ שימושי כדי למנוע שחיקה ועומס בקבלת החלטות מגיע מספרו המפורסם של סטיבן קובי: "7 הרגלים של אנשים יעילים ביותר". כשאתם קמים בבוקר ויושבים לשתות את הקפה שלכם, רצוי לקחת דקה כדי לחשוב על כל מה שאתם הולכים לעשות היום ולהחליט:

מה אני ממשיך לעשות? (המטרה היא שתעשו רק את מה שאתם יכולים לעשות).

מה אני עומד להעביר למישהו אחר שיעשה? (משהו שמישהו צריך לעשות את זה, רק לא אתם. אז מה אתם יכולים להעביר למישהו אחר שישחרר אתכם רק לעשות את מה שרק אתם יכולים לעשות?).

מה אני הולך לזנוח? (דברים שאנחנו לא רוצים לעשות ולא צריכים לעשות, ואף אחד אחר לא הולך לעשות את זה).

 מעצב האופנה תומאס ראת (צילום: GettyImages)
מעצב האופנה תומאס ראת' מודה לקהל | צילום: GettyImages

חשבו על שלושה דברים שאתם אסירי תודה עליהם

שון אקור הוא חוקר אושר ידוע מאוניברסיטת הארווארד. הוא ממליץ לרשום בכל יום במחברת ייעודית שלושה דברים חדשים שאתם אסירי תודה עליהם. לדברי אקור יש לכך השפעה ארוכת טווח, כדי לפשט את הדברים הוא מציע דקה או שתיים של תרגול למשך 21 ימים רצופים. אקור טוען שהסיבה שיש לכך השפעה כה חזקה היא משום שכך אנו מאמנים את המוח שלנו לסרוק תוצאות חיוביות במקום שליליות. זו הדרך המהירה ביותר ללמד אופטימיות. במחקרים מדעיים הוכח שהפעולה הזו מסייעת להעלות את ההערכה העצמית ולהגביר את רמות האושר.

 קריסטין סטיוארט - Adam Pretty (צילום: GettyImages)
קריסטין סטיוארט. הכל ברצועה | צילום: GettyImages

רובין שארמה: רצועת הגומי שתהפוך אתכם לחיוביים

אם אתה סובלים מדפוסי מחשבה שלילית, יש לגורו הרוחני, רובין שארמה, עצה ממש טובה וייחודית עבורכם: קשרו רצועת גומי סביב פרק ​​היד שלכם. בכל פעם שעוברת לכם בראש מחשבה שלילית הדקו את הגומי בחוזקה, כך תיווצר התניה הקשורה בכאב אשר תחדור לתת המודע שלכם ותקשר אותו עם מחשבה שלילית. כך בהדרגה, תת המודע שלכם יתריע בפניכם לפני שאתם גולשים למחשבות שליליות.

צופות במלבורן קאפ באוסטרליה -Kristian Dowling (צילום: GettyImages)
צופות במלבורן קאפ באוסטרליה | צילום: GettyImages

התמקדו באנרגיה טובה

אמנם זה טיפ פשוט, אבל כשאתם נסחפים לתוך השגרה והחיים, רוב הסיכויים שזה ייזנח וייבלע תחת הלו"ז הצפוף שלכם. מה נותן לכם אנרגיות טובות ומחייה אתכם? להיפגש עם חבר טוב, לקרוא ספר מעניין, לנסוע לחופשה קצרה, או להשתתף בסדנא מעניינת? תכניסו יותר מהדברים האלה לחיים ולשגרה שלכם.

ברק אובמה מביט במפת העולם - Pete Souza (צילום: GettyImages)
ברק אובמה מביט במפת העולם | צילום: GettyImages

המפה שתעזור לכם לשרוד את היום

רובנו לא שולטים בשגרת הבוקר שלנו, שעמוסה בבלת"מים, מיילים או הודעות והסחות דעת אחרות, ברגע שאנחנו מתיישבים לעבוד, אנחנו נכנסים לזרם של כיבוי שריפות. כשאתם מגיעים לעבודה שלכם בבוקר, קחו כמה דקות כדי למפות את היום שלפניכם. שאלו את עצמכם, מה אתם צריכים לעשות כדי להתחיל את היום הזה יותר טוב וכמה זמן יש להקצות לכל משימה?