לבית הדין האזורי לעבודה בנצרת הוגשה לאחרונה תביעה של עובד "מקורות", התוקפת את החלטת הביטוח הלאומי שלא להכיר בהתקף לב שעבר כתאונת עבודה. לטענת העובד לאחר ויכוח סוער עם עובד אחר בחברה בינואר השנה, שהסלים לכדי איום בפיטוריו, הוא החל להרגיש חולשה וכאבים בחזה. חמישה ימים בלבד לאחר מכן התברר שמדובר למעשה בהתקף לב. לטענתו יש להכיר באירוע כתאונת עבודה.

בתביעה שהוגשה לבית הדין באמצעות עו"ד דנית ברקול, סיפר העובד שבתחילת ינואר השנה אירעה היתקלות בעבודה עם עובד אחר בחברה, אשר החלה את מחול השדים. העובד סיפר שלמרות העדר יחסי מרות בין השניים, ביקש ממנו העובד האחר לבצע עבורו כל מיני משימות שאינן חלק מתפקידו, כמו להביא לו טפסים מהמדפסת.

לדברי העובד משביקש מעמיתו לעבודה להפסיק להפריע לו בעבודתו, החל האחרון להטיח בו דברים קשים, לרבות צעקות ועלבונות, וכן לאיים בפיטוריו. לטענת התובע מיד לאחר הוויכוח הוא התרגז ונלחץ מאד, כאשר מנהלו – שהבחין כי הוא נמצא בסערת רגשות – שלח אותו לנוח בביתו.

אלא שהמנוחה בבית לא הביאה לשיפור מצבו. חמישה ימים בלבד לאחר האירוע פנה העובד לרופא המשפחה שלו, שזיהה כי הוא סובל מהתקף לב ושלח אותו באופן בהול לחדר המיון. העובד אושפז בבית חולים "העמק" למשך חמישה ימים, כאשר סיכום האשפוז – הקושר בין התקף הלב לעבודה – תומך בגרסתו לפיה עסקינן בתאונת עבודה.

חדוות החיים אבדה

בחודש שעבר פנה העובד לביטוח הלאומי על מנת שיכיר בהתקף הלב כתאונת עבודה, אלא שהמוסד דחה את בקשתו. "על פי המסמכים שבידינו", נכתב בהחלטת המוסד, "לא הוכח קיום אירוע תאונתי שאירע תוך כדי ועקב עבודתך, ואשר הביא להתפתחות מחלתך".

העובד לא הרים ידיים והגיש כאמור את התביעה לבית הדין. לשיטתו, ברור שהתקף הלב אירע כתוצאה מהוויכוח עם העובד האחר – אירוע שלדבריו היה יוצא דופן וחריג מבחינת הלחץ הנפשי האדיר שהופעל עליו באותם רגעים.

היא סיפר שהאירוע לא נגמר בצנתור בבית החולים, אלא הביא עמו השלכות פיזיות ונפשיות רבות על חייו. בין היתר שיתף העובד כי מאז האירוע הוא מתקשה בהליכה, לא מסוגל לסחוב קניות, מתעייף במהירות, וכן סובל מחרדות ודיכאונות.

עוד שיתף העובד כי מאז המקרה חדוות החיים אבדה לו, הוא מטופל בטיפול תרופתי, וכן מתגורר בנפרד ממשפחתו. "מאז התקף הלב חייו השתנו מקצה לקצה, עת הפך מאיש עבודה ומשפחה ומלא שמחת חיים – לשבר כלי, חולה ומדוכא", נכתב בתביעה.

בנסיבות אלה מבקש העובד להכיר בקשר הסיבתי הקיים בין האירוע החריג בעבודה לבין התקף הלב שעבר ומצבו הנפשי, ולקבוע שמדובר בתאונת עבודה על כל המשתמע מכך.

ממחלקת דוברות והסברה של הביטוח הלאומי נמסר בתגובה:

העתירה הוגשה רק לפני מספר ימים והמקרה שמצוין בכתבה רחוק שנות אור מהמציאות העובדתית.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.