השופטת כרמלה האפט מבית משפט השלום בתל אביב קיבלה באחרונה תביעה שהגיש דייר בבניין ברמת אביב נגד בעלת הדירה מלמעלה. מומחי בית המשפט צידדו בטענותיו כי שיפוץ שביצעה גרם לרעש בלתי נסבל בדירתו ולבעיות רטיבות, והשכנה חויבה לבצע תיקונים ולפצות את השכן על עגמת הנפש שנגרמה לו.


התביעה הוגשה לפני כארבע שנים לאחר שבעלת דירה ברחוב דניאל מוריס שבשכונת רמת-אביב בתל-אביב ביצעה שיפוץ מקיף בדירתה ובתוך כך הסבה נזקים לביתו ולחייו של השכן מהדירה למטה.

השכן-התובע טען כי השיפוץ גרר אחריו נזקי רטיבות ורעש – כך שבכל פעם שמישהו הולך בדירת הנתבעת או משתמש במקלחת או בשירותים נשמע בדירתו רעש מחריש אזניים.

אולם השכנה-הנתבעת טענה מנגד כי לא הוכח שהנזקים נגרמו כתוצאה מהשיפוץ בדירתה. בנוסף, כשנה וחצי לאחר הגשת התביעה ובמהלך בירורה, היא מכרה את דירתה והעלתה את הטענה כי כיום אין לה יכולת לטפל בנזקים והשכן צריך לצרף לתביעה את בעלת הדירה החדשה.

לצורך בירור התביעה השופטת כרמלה האפט מינתה שני מומחים שאישרו קיומם של נזקי צנרת ואקוסטיקה עקב השיפוץ בדירה השכנה. בעוד שהתובע ביקש לאמץ את חוות דעתם, הנתבעת ביקשה כצפוי לדחות את הממצאים בטענה שלא ניתן להסתמך עליהם כיוון שלמומחים אין הסמכה בתחום האינסטלציה והאקוסטיקה.

מתעורר בלילות בבהלה

"אפנה לעדות המהנדס... אשר העלתה כי בחדר השינה של התובע – בחדר השינה ולא בחדר השירותים – ניתן לשמוע בעוצמה בלתי סבירה כל אימת שבדירת הנתבעת סיים מאן דהוא את ענייניו",כתבה השופטת ביחס לממצאי המומחים שהיו מקובלים עליה על אפה וחמתה של הנתבעת.

השופטת קבעה כי מדובר בחוות דעת מקצועיות ומפורטות המאשרות קיומו של קשר סיבתי בין השיפוץ לבין הנזקים שנגרמו לתובע.  

השופטת המשיכה והתייחסה לטענת הנתבעת לגבי מכירת הדירה ופסקה כי הדירה נמכרה כמעט שנתיים לאחר הגשת התביעה, בזמן שהנתבעת הייתה מודעת לכך שישנו סיכוי שתחויב בתיקון או בפיצוי במסגרתה. יותר מזה, הדבר אף צוין במפורש בחוזה המכר, במסגרתו היא לקחה על עצמה את החובה לבצע את פסק הדין ככל שהתביעה תתקבל, ומהצד השני הקונה התחייבה לאפשר לה לבצע את כל התיקונים הדרושים גם אחרי מסירת החזקה בדירה.

השופטת הבהירה כי העובדה שהתובע לא ביקש לצרף את הקונה לתביעה אינה פוטרת את הנתבעת מהחובה לתקן את הליקויים הנובעים מן השיפוץ שערכה בדירתה קודם למכירה, וודאי שהתובע לא צריך לרוץ אחרי הקונה בסיטואציה כזו.

בסיומו של עניין השופטת קבעה כי הנתבעת חייבת לתקן את כל הליקויים בהתאם להוראות המומחים. בתוך כך היא כתבה כי "נקל לתאר את התובע מתעורר בבהלה לא פעם בשעת לילה בעקבות הרעש הבלתי צפוי – לא ניתן אלא להסכים כי התובע סבל מידה לא מבוטלת מעגמת נפש, בוודאי כתוצאת הליקויים באקוסטיקה", וחייבה את הנתבעת גם לפצות אותו ב-10,000 שקל על עגמת נפש, בתוספת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד של 15,000 שקלים.

ב"כ התובע:עו"ד יעקב גנים

ב"כ הנתבעת: עו"ד מיכאל שמפל 

לכתבה המקורית

עו"ד דינה סרי עוסק/ת ב- דיני מקרקעין 

הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.