לפני כשנה הוגש נגד הנאשם כתב אישום על החזקת חשיש שלא לצריכה עצמית ותקיפת שוטר. לפי כתב האישום, הסם שנתפס, במשקל של 138 גרם, נמצא בכמה מקומות בביתו על ידי חמישה שוטרים שמסרו לו צו חיפוש.
בכתב האישום נטען שהנאשם זרק את צו החיפוש לרצפה וסירב לאפשר לשוטרים להיכנס לביתו אך הם הצליחו להיכנס תוך שאחד השוטרים אוחז בנאשם והאחרון קורא לעברם: "אני אראה לכם מה זה יא שוטרים זבלה" ומנסה להשתחרר באגרופים ובעיטות.
בעקבות התערבות ב"כ הנאשם, עו"ד אושרי בן ישי, האישום בתקיפת השוטרים בוטל והומר בעבירה קלה יותר של "הכשלת שוטר במילוי תפקידו".
במסגרת הסדר טיעון שנחתם בנובמבר 2016 הנאשם הודה בעובדות כתב האישום המתוקן והורשע.
המדינה, שיוצגה על ידי עוה"ד אריה ברנד ועומרית אבני, דרשה להטיל עליו 6 חודשי עבודות שירות והדגישה את "התעוזה" שלו נגד רשויות החוק במהלך החיפוש ואת העובדה שכמות הסם שנתפסה גדולה מרף הצריכה העצמית שבחוק.
הסנגור, עו"ד בן ישי, ציין מנגד שהסיטואציה המתוארת על ידי המדינה בכתב האישום שונה לגמרי ממה שהתרחש בפועל.
לדבריו, השוטרים הגיעו לבית הנאשם כשהם לבושים בגדים אזרחיים וללא אמצעי זיהוי כלשהם. מדובר היה בשני שוטרים ולא בחמישה כפי שנטען בכתב האישום, בתקופה בה המצב הביטחוני בארץ היה רעוע. השוטרים לא הציגו לנאשם את הצו אלא רק לאחר שהוא התנגד להכניס אותם לביתו וגם אז הציגו בפניו צו קרוע.
לדברי הסנגור, כדי להתגבר על התנגדותו הלגיטימית של הנאשם השוטרים הפעילו כלפיו אלימות קשה ביותר ואחת השכנות אף התקשרה למשטרה והודיעה ש"אנשים" מרביצים לשכן שלה "מכות רצח". בגין האירוע פתחה מח"ש בחקירה נגד השוטרים המעורבים. חקירה אשר נסגרה לאחר מכן.
ב"כ הנאשם הוסיף שבכמות קטנה של סמים כמו זו שנתפסה אין בסיס להטלת עונש מאסר, גם אם הוא אמור להתבצע בעבודות שירות. הוא הדגיש את נסיבותיו האישיות הקשות של מרשו שבגיל 10 עבר תאונת דרכים מאוד קשה שהותירה אותו עם כאבים פיזיים עד היום.
הסנגור הדגיש שהנאשם עבר תהליך שיקום משמעותי וששירות המבחן המליץ לבטל את ההרשעה. לדבריו, הנאשם נקי כיום מסמים אף שבשנה האחרונה חווה משבר משפחתי קשה כשאביו חלה, אמו עזבה את הבית והעסק המשפחתי קרס.
השופטת אימצה את ההסדר
לאחר דברים אלה של ב"כ הנאשם המליצה השופטת שרון לארי-בבלי מבית משפט השלום בירושלים לתביעה לסגת מדרישתה להטלת עבודות שירות ולהסכים לעונש קל יותר.
ואכן, הצדדים הגיעו להסדר שלפיו לא יוטל על הנאשם מאסר וייגזרו עליו רק שעות לתועלת הציבור, מאסר על תנאי וצו מבחן לשנה.
השופטת לארי-בבלי אימצה את ההסדר המקל במלואו וגזרה על הנאשם 250 שעות לתועלת הציבור, שלושה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים וצו מבחן לשנה.
- ב"כ המאשימה: עו"ד אריה ברנד, עו"ד עומרית אבני
- ב"כ הנאשם: עו"ד אושרי בן ישי