שופט בית משפט השלום בירושלים דוד שאול גבאי ריכטר ביטל לאחרונה הרשעה של עובד סיעודי כבן 30 מהפיליפינים בעבירות איומים על זוגתו ועל בנו התינוק. השופט שוכנע כי מעשיו היו חד-פעמיים וחריגים, וכי השארת ההרשעה תוביל לאובדן אשרת העבודה שלו ולפגיעה ביכולת שלו לפרנס את שני בניו שבפיליפינים. על הנאשם נגזר עונש של 120 שעות של"צ (שירות למען הציבור) בבית אבות והוא חויב לשלם פיצוי של 1,000 שקלים לבת הזוג לשעבר.

הנאשם עובד כמטפל סיעודי בקשישים מזה כ-6 שנים ושולח את רוב משכורתו לשני ילדיו שבפיליפינים. את בת הזוג לשעבר הכיר לפני כ-3 שנים והיה איתה במשך שנתיים, שבהן נולד הילד שלהם.

בספטמבר 2019 הוא גילה שזוגתו התכתבה ברשת עם בחור אחר. כשהתעמת איתה היא אמרה לו שהוא לא האבא של התינוק והוא הגיב במעשים חמורים. בין היתר הוא שלח אליה הודעות עם תמונה של התינוק שלהם וכיתוב "Rest In Peace", תמונה שלה עם איבר מין בפה וסרטון שבו הוא שורף תמונות של התינוק. כשבת הזוג הודיעה שתתלונן למשטרה הוא אמר לה שיהרוג אותה כשיחזרו לפיליפינים.

בעקבות כתב אישום שהוגש נגדו בשנה שעברה, גובש הסדר טיעון שבמסגרתו הודה הנאשם בעבירות איומים, והוסכם כי יופנה לשירות המבחן שייתן המלצה לעונש.

בתסקיר שהגיש שירות המבחן צוין כי הנאשם סיפר שביצע את העבירות משום שחש חוסר אונים, זעם ותסכול לנוכח אמירתה הקשה של זוגתו. השירות התרשם שקיבל אחריות על מעשיו והבין את חומרתם, ושהביע חרטה כנה. עוד צוין כי בת הזוג סיפרה שזה היה אירוע חריג שיצא משליטה ושהנאשם מעולם לא נהג כלפיה באלימות, וביקשה לסגור את התיק נגדו. שירות המבחן המליץ לפיכך על עונש של 120 שעות של"צ.

הסניגור של הנאשם ביקש לקבל את המלצת שירות המבחן ולבטל את ההרשעה. הוא טען שלפי נהלי משרד הפנים לא יוכל הנאשם להמשיך לעבוד בארץ עם הרשעה פלילית. עוד הציג הסניגור אישור קונסולרי מהפיליפינים שמעיד שאין לנאשם רישום פלילי במולדתו. המדינה, לעומת זאת, ביקשה להשאיר את ההרשעה על כנה ולגזור על הנאשם חודשיים בעבודות שירות.  

נזק ממשי

השופט דוד שאול גבאי ריכטר קבע כי מסקירת גזרי דין במקרים דומים עולה כי מתחם הענישה במקרה הנוכחי צריך לנוע בין מאסר על תנאי ושל"צ לבין 8 חודשי מאסר. עם זאת, הוא ציין שיש לתת משקל לכך שהנאשם קיבל אחריות על מעשיו והביע חרטה, שהיום הקשר בינו לבין זוגתו לשעבר טוב ושהאירוע היה חריג ולא מאפיין את אורחות חייו.

השופט הוסיף עוד כי שוכנע שהרשעה תגרום לנאשם נזק ממשי של אובדן רישיון העבודה. "אזכיר שמדובר במי שהיגר לישראל לצורך עבודה ופרנסת שני ילדיו, כך שהנזק מאובדן הפרנסה לא יתמצה רק בו אלא גם בסמוכים עליו", כתב.

לפיכך השופט החליט לבטל את ההרשעה ולהטיל על הנאשם עונש של 120 שעות של"צ בבית אבות. בנוסף, חויב הנאשם לפצות את זוגתו לשעבר ב-1,000 שקלים ולחתום על התחייבות של 2,000 שקלים שלא לבצע עבירת אלימות במשפחה במשך שנה.

ב"כ המדינה: עו"ד כרמית כהן תביעות ירושלים

ב"כ הנאשם: אנדרה רוזנטל, עורך דין פלילי

עו"ד גל שר טוב עוסק/ת ב- פלילי
הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.