טלפון אדום של צהל (תמונת AVI: חדשות1 ערוץ 2)
הספקיות הבינלאומיות דורשות שכל התקשורת לחו"ל תעבור דרכן | תמונת AVI: חדשות1 ערוץ 2

רצונה של חברת התקשורת הפלסטינית פלטל להקטין את התלות התקשורתית בישראל ולהתחבר באופן עצמאי למדינות העולם, נתקלת בהתנגדות של המפעילות הבינלאומיות בישראל. שלוש חברות השיחות הבינלאומיות דורשות ממשרד התקשורת לעצור את המיזם של חיבור הרשות הפלשתינית לירדן והפיכתה לספק תקשורת בינלאומי עצמאי, בשיתוף פעולה עם חברת סטורם שבבעלות אנשי העסקים אבי אלקלעי ואבי טייטלמן.

סטורם מחברת את הרשות הפלשתינית לירדן בסיב אופטי שמונח בשיתוף פעולה עם חברת פרטנר. הכבל עשוי להסיט את התנועה של הרשות מחברות השיחות הבינלאומיות הישראליות לסטורם ומשם לירדן ומשם תועבר התנועה לכבל התת ימי החדש שעומד להתחבר לעקבה. לטענת החברות, הדבר לא חוקי ונועד לעקוף אותן.

הספקיות הבינלאומיות - בזק בינלאומי,012 סמייל ו-013 נטוויז'ן - דורשות ממשרד התקשורת להבטיח שהפעילות של סטורם אינה יוצרת מסלול עוקף, שכן על פי החוק ועל פי המדיניות של משרד התקשורת התנועה הבינלאומית כולה, כולל מהרשות הפלשתינית, חייבת לעבור דרכן.

לטענתן, משרד התקשורת מאפשר מעקף של המדיניות הזו בלי שנערך שימוע, בלי שמישהו יכול להסביר את המשמעויות של ניתוק הרשות הפלשתינית מבחינת תקשורת הבינלאומית שלה, וזאת על ידי רישיון למיזם שמסתתר תחת רישיון לתמסורת בינלאומית שנעשה בשיתוף חברה ישראלית.

לדברי הספקיות, אם ישראל רוצה להתנתק תקשורתית מהרשות היא חייבת לעשות זאת בתהליך מסודר, שיאפשר במקביל הכרזה שכל השיחות מישראל לרשות הן שיחות בינלאומיות לכל דבר ועניין. מכיוון שאין עדיין מדינה פלשתינית ובגלל המצב הפוליטי של קיום יישובים בשטחי הרשות, קיימת בעיה משפטית לעשות זאת, אך בכל מקרה הנושא חייב להיות חוקי מכיוון שמשרד התקשורת לא יכול לשנות את החוק כראות עיניו ללא הליך כזה.