מה את אומרת? (צילום: SXC)
"אז את שומעת, אני לא יכולה עם הגזים האלה יותר!" | צילום: SXC

עזבו אתכם ממכוניות היברידיות וייצור חשמל באנרגיה ירוקה. קבלו את הלהיט הבא בעצירת ההתחממות הגלובלית: פרות שמגהקות פחות. כן, כן, אנחנו מדברים על גרעפסים. אל תצחקו, אם לכם היו ארבע קיבות, הייתם נשמעים אחרת. תרתי משמע.

בטח לא ידעתם זאת, אבל פרות אחראיות ל-75 אחוזים מפליטות המתאן לאטמוספרה הרגישה שלנו. מתאן, לשם הידע הכללי, הוא גז חממה, כזה שאיננו ידידותי בכלל עבורנו, אם לוקחים בחשבון את החמסינים הנהדרים שפוקדים אותנו (כמו היום למשל), אלה שרק הולכים ומחמירים מדי קיץ. פרופסור קנדי חביב בשם סטיבן מור, מאוניברסיטת אלברטה שבאדמונטון, חוקר את הגנים האחראים לפליטת הגזים מקיבותיהן של הפרות, על מנת להנדס גנטית פרות ידידותיות יותר לסביבה.

מור פרסם לאחרונה את תוצאותיו של מחקר ראשוני בתחום, בו לטענתו הצליח לפצח את הנוסחה "ליצירת" פרות הפולטות כ-25 אחוזים פחות מתאן. "אנו עובדים על פיתוח כלי אבחון לחיות יעילות יותר", ניסה מור להסביר בשפתו המדעית מדי. בשורה התחתונה, יש עוד הרבה עבודה בדרך למוצר הסופי, אבל הצעד הגדול הראשון כבר נעשה.

בין השיטות האפשריות לגידולן של פרות מהסוג החדש: דיאטה בריאה יותר. בואנ'ה, איך לא חשבו על זה קודם. ננסי הירשברג, דוברת של יצרנית יוגורט גדולה בניו המפשיר, סיכמה את הנושא במונחים פשוטים יותר, כדי שכולנו נוכל להבין: "אם כל מגדל פרות בארה"ב יפחית את פליטת המתאן מהרפת שלו ב-12 אחוזים – המשמעות הסביבתית תהיה שווה ערך להורדת חצי מיליון מכוניות מהכביש".