קיץ בישראל, בטח עם ילדים, הוא תמיד זמן בו אנחנו צריכים להוציא הרבה מאוד כסף – קייטנות, חופשות, פעילויות מדי יום, ובראש כל הפעילויות – הבריכה.

אם אתם לא רוצים להוציא את הילדים לפארק מים, חוויה שעולה כ-100 שקלים לאדם, אלא מסתפקים בבריכה העירונית – עדיין המחירים די גבוהים. על פי בדיקה שערכנו עם זאפ דפי זהב, בהשוואה ל-2016 מחירי הכניסה הבודדת לבריכות בישראל עלו בכמעט 18 אחוזים. אם אתם מעוניינים לחסוך וקונים כרטיסייה של 12 כניסות, הקפיצה היא כבר ביותר מ-40 אחוזים.

בדקנו את מחירי הבריכות העירוניות בהשוואה לשנים קודמות, וגם את ההבדלים בין ישראל לעולם:

המחירים בארץ

חיפה

במרכז הספורט "הטכניון" שבחיפה, מחיר הכניסה לא השתנה בשנים האחרונות. אז, וגם היום, מחיר כניסה הוא 75 שקלים. דווקא מצב הכרטיסייה השתפר – המחיר שלה לא השתנה בשנים האחרונות ונותר על 720 שקלים, אך במקום 10 כניסות בעבר, כיום המחיר הזה כולל 11 כניסות.

מרכז  

בבריכה העירונית במודיעין נשלם כבר סכום שפוי – 35 שקלים לכניסה בודדת. כאן אין כרטיסייה אלא אך ורק מנוי חודשי ב-174 שקלים לחודש.

במתנ"ס רמת אליהו בראשון לציון מבוגר ישלם 40 שקלים לכניסה חד פעמית, וילד ישלם 30 שקלים. כרטיסייה של 10 כניסות תעלה 300 שקלים למבוגר, ו-250 שקלים לילד.

תל אביב

כניסה בודדת לבריכת גורדון העירונית, הצמודה לחוף הים, תעלה לכם 69 שקלים. ב-2019, היא עלתה רק 60 שקלים. בשבת התענוג כבר יעלה 79 שקלים למבוגר, לעומת 70 ב-2019.

בקאנטרי חשמונאים, גם הוא עירוני, תשלמו 75 שקלים ליום חול ו-91 שקלים לכניסה בשבת.

במרכז הספורט של אוניברסיטת תל אביב, תשלמו 75 שקלים ליום חול ו-85 שקלים לשבת – כשהמחיר לא השתנה בשנים האחרונות.

במרכז הספורט ובבריכת גורדון מחירי הכרטיסיות לא השתנו – בגורדון תשלמו 615 שקלים ביום חול ו-700 בשבת, ובאוניברסיטה תשלמו 700 שקלים לכרטיסייה. בחשמונאים המחיר עלה קלות, ב-5 שקלים בלבד מ-690 -2015 ל-695.

ירושלים

בבית הנוער העברי בירושלים המחיר לכניסות הרגילות גם הוא נותר זהה – 45 שקלים ביום חול ו- שקלים50 לשבת וחג. מחיר הכרטיסייה הכוללת 6 כניסות ירד דווקא בכ-12 אחוזים - ל-215 שקלים.

דרום

בבריכת יישובי גדרות תוכלו להיכנס בעלות חד פעמית של 40 שקלים לילד ו-50 שקלים למבוגר באמצע השבוע, וב-60 או 70 שקלים בסוף השבוע.

בבריכת בית החייל בבאר שבע המחירים דווקא ירדו – ב-2019 כניסה חד פעמית ביום חול עלתה 60 שקלים, לפני כשנה המחיר ירד ל-55 שקלים. בסוף השבוע הירידה דומה – מ-70 שקלים ב-2019 ל-65 שקלים כיום.

"בשנים האחרונות חל גידול של עשרות אחוזים במחירוני הבריכות העירוניות", מסכם אופיר גולדמן, סמנכ"ל השיווק של קבוצת זאפ, "אך השנה, וכנראה בעקבות משבר הקורונה, המחיר הממוצע נשאר זהה ואף בבריכות מסוימות הורידו מחיר עבור התושבים. באתר דפי זהב ניתן למצוא מחירון בריכות שחייה המציג טווח מחירים מומלץ ברחבי הארץ".

 

המחירים בעולם

אבל מה מצפה לכם בחו"ל? מחירים הרבה יותר שפויים, והרבה יותר תמורה למחיר.

וינה – קאנטרי ב-3 יורו

בבירת אוסטריה תוכלו להנות מבריכת הלידו גאנסהאופל רחבת הידיים, הכוללת 5 בריכות, ביניהן בריכת שכשוך, שחייה, בריכת גלים ובריכת פעוטות. בנוסף, תמצאו שם מגלשה, אזור למשחקי מים, מגרש כדורעף חופים, כדורגל, כדורסל וחדר כושר, ואפילו מיני גולף ואזור לנודיסטים.

כמה יעלה לכם התענוג הזה? ילדים עד גיל 6 ייכנסו בחינם, עד גיל 14 ישלמו רק יורו אחד, צעירים בני 15-18 ישלמו 2 יורו ומבוגרים – 3 יורו (כ-12 שקלים). אין הבדל בין מחיר הכניסה ביום ראשון, יום המנוחה, לשאר ימי השבוע.

לונדון – גם בקור, בריכה חיצונית פתוחה כל השנה

הקור הלונדוני מפורסם מאוד בכך שהוא לא ממש גורם לך לרצות לשחות במים הקרים, אבל בריכת הפרלמנט היל ההיסטורית, שהוקמה ב-1938, מפורסמת בכך שהיא פתוחה כל השנה, גם כשממש קר.

כאן אין יותר מדי אטרקציות, רק בריכה חיצונית ופתוחה לשחייה, והמחיר שלה גם פשוט – 4 פאונד, כ-18 שקלים, בכל ימות השבוע.

מסיבת בריכה  (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
מסיבת בריכה | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

ניו יורק – למה לשלם על בריכה?

למרות שהם עדיין סגורים וייפתחו רק בסוף החודש, הבריכות העירוניות בניו יורק לא גובות שום תשלום. הן חינמיות לחלוטין, ומאפשרות לכל מי שירצה לשחות – לעשות זאת. בעיר עשרות בריכות שחיה, כולן פתוחות לכולם, וחלקן כוללות גם משחקים לילדים. בנוסף. עיריית ניו יורק מציעה לתושבים שיעורי שחייה בחינם, למתחילים ולמתקדמים.

ברלין – פארקים רבים, מחיר אחד

בברלין תוכלו למצוא מגוון רחב של בריכות ופארקי מים – כולם בבעלות העירייה, שדואגת לשמור על מחיר אחיד לחוויה. נהלי הקורונה משתנים מפארק מים לבריכה, כשלבריכה ניתן להיכנס ללא הגבלת זמן (אך בשעות מוגדרות מראש על הכרטיס), ולפארקי המים נכנסים למסגרת זמן של בין שלוש לארבע שעות, כדי להימנע מתורים בגלל הקורונה.

בכניסה לכל הבריכות יש בדיקות קורונה חינמיות, והמחירים? עד 5.5 יורו לכרטיס.

טוקיו – על הגג ובזול

בליבה של טוקיו, לא רחוק ממגדל טוקיו המפורסם, תוכלו למצוא את המינטוקו ספורטס סנטר, הכולל בריכה חיצונית על הגג, מגרשי בדמינטון, כדורסל וקטרגל, אזור טניס שולחן, מסלול ריצה, חדר כושר, סטודיו ועוד. המחיר לכניסה? 600 יין למבוגר, כ-18 שקלים.