החודש, לאחר 30 שנות פעילות, נסגרה רשת סטודיו סי שהתמחתה באימון נשים, אשר החזיקה ב- 35 סניפים ברחבי הארץ. הרשת נסגרה, כשרבים מלקוחותיה נשארו ללא כספם וללא מקום להתאמן בו. בעקבות חזרת התו הירוק והחשש של רבים מקריסת עסקים בתחום הספורט, יש מספר דברים שתוכלו לבחון לפני שאתם נרשמים לחדר כושר, סטודיו או מרכז אימונים:

מבצעים והנחות גדולות

נכון, זה מאוד מפתה אך זה גם תמרור אזהרה. מבצעים והנחות אמנם נראים לנו לרוב משתלמים וכדאיים לצרכן, אך יש לכך גם קו אדום. כאשר מבצע נראה לנו טוב מידי כדי להיות אמיתי- הדבר אמור לעורר חשד. אם מנוי בחדר כושר מסוים נמכר עד היום ב 300 שקלים לחודש, וכעת יש מבצע במחיר של 150 שקלים-הדבר אמור להדליק לנו נורת אזהרה.

תשלום מראש

לא מעט מקומות, במיוחד כאלו שנפגעו כתוצאה ממשבר הקורונה, יעניקו הטבות והנחות על מנוי שנתי ששולם מראש. על אף שמנוי שנתי הוא לרוב זול יותר ,ולצד הסימפטיה לבעלי העסקים, העדיפו תשלום חודשי על בסיס צריכת האימונים שלכם בפועל, כדי שלא תמצאו את עצמכם רודפים אחרי כסף אבוד.

תשלום באשראי

בעסקת אשראי בניגוד למזומן או המחאות יתאפשר לכם במקרה של עצירת קבלת השירות או סגירת המקום להפסיק את התשלומים או להתכחש לעסקה עקב "כשל תמורה". כך תשמרו את השליטה בידיים שלכם.
שימו לב לסימנים המקדימים

רשת "סטודיו סי", כדוגמא, לא נסגרה ביום אחד. קדמו לכך צעדי צמצום וסגירת סניפים במיקומים שונים בארץ. על כן, לפני שתבחרו להירשם למקום וודאו כי המקום עושה לכם רושם אמין ומוצלח כדי לוודא המשכיות של הפעילות.

רמת התחזוקה של המקום

זה תקף לגבי כל מקום. השקעה במקום וטיפוחו מצביעה על כך שהמקום פעיל ומתוחזק. אסלה שבורה של מתוקנת מזה שבועות, מראה סדוקה, ניקיון לקוי - כל אלו עשויים להיות סממנים לעסק שנמצא בשלב הדעיכה שלו. בחנו את המקום בטרם תחליטו היכן להתחיל להתאמן על מנת לוודא התאמה מלאה לצרכים שלכם ומערכת יחסים ארוכה וחיובית עם בית העסק.

נעם קפלן, מנכ"ל Taking Control, מתמחה בייעוץ ובהכוונת עסקים בתחומי הבריאות, הכושר והספורט.